• BIST 8718.11
  • Altın 2244.782
  • Dolar 32.3318
  • Euro 35.1637
  • Kayseri 7 °C
  • Ankara 3 °C
  • İstanbul 8 °C

1. Kayseri Kitap Fuarı’na övgüler gelmeye devam ediyor

1. Kayseri Kitap Fuarı’na övgüler gelmeye devam ediyor
Büyükşehir Belediyesi, 1. Kayseri Kitap Fuarı 120’ye yakın yayınevi, yüz binlerce kitap ve her gün imza ve konferans için fuara gelen ünlü yazarlarla ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesi’nin Kayseri Dünya Ticaret Merkezi’nde düzenlediği 1. Kayseri Kitap Fuarı, Kayseri ve çevre illerden büyük ilgi görüyor. Kitap Fuarı’na katılan birbirinden ünlü yazarlar, fuardan övgüyle bahsederek uluslararası kalitede bir fuarla karşılaştıklarını belirtiyor. 
Büyükşehir Belediyesi, 1. Kayseri Kitap Fuarı 120’ye yakın yayınevi, yüz binlerce kitap ve her gün imza ve konferans için fuara gelen ünlü yazarlarla ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor. Kayseri Kitap Fuarı’na Ünlü Yazarlardan Talha Uğurluel ve Hatice Kübra Tongar da katıldı. Fuarda kitaplarını imzalayan Talha Uğurluel, ayrıca '2. Abdülhamit Han' konulu bir konferans verdi. Hatice Kübra Tongar da okurlarıyla önce imza standında, ardından da 'Bağırmayan Anneler' konulu konferansta bir araya geldi. Her iki yazara da büyük ilgi gösterildi.
Kayseri Kitap Fuarı ile ilgili değerlendirmeler yapan Hatice Kübra Tongar, fuarı 'şahane' olarak nitelendirdi. Hafta içi olmasına rağmen fuara olan ilginin çok fazla olduğunu dile getiren Tongar, “Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyorum. İlkler acemice olur ve bazı aksaklıklar çıkar; ama Kayseri Kitap Fuarı’nda hiç böyle bir şey görmedim. Sanki yıllardır yapılan fuar gibiydi. Bizler yıllardır TÜYAP İstanbul Fuarı ile okuyucularımızı ağırlarız. İstanbul’da okuyucuların o ışıl ışıl bakışını Kayseri halkında gördüm. Kültürel seviyenin bu denli artması çok güzel. Ayrıca insanların birbirlerine kitap hediye ettiğini görüyorum. Bu çok güzel bir davranış. Bu davranış bizim çocukluğumuzda kalmış gibi hissediyordum. İnsanların kitaba bu kadar ilgi göstermesi organizasyonun iyi olduğunun yansıması. Emeği geçenlerin ellerine sağlık” dedi.
Tarihçi Yazar Talha Uğurluel de, Kayseri Kitap Fuarı’nı gördüğünde birinci olduğuna inanamadığını söyledi. 36 yıldır düzenlenen TÜYAP İstanbul Kitap Fuarı gibi bir fuarla karşılaştığını ifade eden Uğurluel, “Okullu çocuklar, üniversiteli gençler yazarların ve kitapların peşinde koşturuyorlar. Bu bizim özlediğimiz bir manzara. Birçok fuarda bir takım acemilikler olur; ama Kayseri Kitap Fuarı şu ana kadar gittiğim fuarlar içinde en iyi fuarlardan bir tanesi. Uluslararası bir fuar kalitesinde. Üç saat kitaplarımı imzaladım. Bu durum tamamen fuarın kalitesini ve organize edenlerin özverili çalışmasını gösteriyor” diye konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39