• BIST 9079.97
  • Altın 2323.945
  • Dolar 32.3564
  • Euro 34.9234
  • Kayseri 10 °C
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 14 °C

1 Mayıs Başladı CANLI YAYIN

1 Mayıs Başladı CANLI YAYIN
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları Taksim'de dev bir platform kuruldu. Yoğun güvenlik önlemleri arasında başlayan 1 Mayıs için işçiler toplanmaya başladı.
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları kapsamında hazırlanan sahnede son hazırlıklar yapılıyor. İşçilerin gelmesiyle birlikte hareketliliğin başlayacağı Taksim'de 1 Mayıs için hazırlanan sahnede de müzisyenler son olarak ses kontrollerini yapıyor.

İŞÇİLER TOPLANMAYA BAŞLADI

- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Halkın Kurtuluş Partisi (HKP), İşçi Partisi (İP), Türkiye Komünist Partisi (TKP) ve Yol-İş Sendikası üyeleri Dolmabahçe'de farklı noktalarda toplandı. Halay çeken gruplar, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutladı. Daha sonra arka arkaya kortej oluşturan gruplar farklı güzergahlardan yürüyüşe geçti. Maçka, Gümüşsuyu ve Divan Kavşağını kullanarak Taksim'e ulaşacak olan gruplar ardından meydanda diğer gruplarla birleşecek.

- Taksim'deki 1 Mayıs kutlamalarına katılacak olan işçi ve memurlar, Şişli Abide-i Hürriyet Caddesinde bulunan DİSK Genel Merkezi'nde toplanmaya başladı. Ellerinde döviz ve pankartlarla DİSK önünde toplanan işçilerin, sabahın erken saatlerinde davul çalarak eğlendikleri görüldü.

- Kadıköy'de bazı sendikalara üye olan işçi ve memurlar, Taksim Meydanı'nda başlayacak olan 1 Mayıs kutlamalarına katılmak üzere yola çıktı. Beşiktaş, Eminönü ve Karaköy İskelesi önünde toplanan gruplar, vapurla karşıya geçerek Taksim'de gerçekleştirilecek olan büyük kutlamaya katılacak. Ellerinde flama ve bayraklarla iskele önüne gelen gruplar, zaman zaman marşlar söylerken şu ana kadar herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı.

- Halk Cephesi, Dev-Genç ve Emekçi Hareket Partisi (EHP) üyeleri sabah erken saatlerden itibaren Mecidiyeköy'de farklı noktalarda toplanmaya başladı. Çeşitli pankartlar taşıyan grup, halay çekip 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutladı. Mecidiyeköy'de toplanan EHP üyeleri, 12 Eylül döneminde gözaltına alındıktan sonra bir daha haber alınmayan Cemil Kırbayır'ın resminin bulunduğu ve üzerinde 'Cemil Kırbayır'ın yolundayız' yazan büyük bir pankart açtı. Yürüyüşe katılmak için Mecidiyeköy'e gelen bir grup kadın ise 'Hayata Dönüş' operasyonlarında Bayrampaşa Cezaevi'nde hayatını kaybeden 6 kadının resmini taşıdı.




TAKSİM'E GİRİŞLER BAŞLADI

Taksim'de kutlanacak olan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle Harbiye'den gelen gruplar yavaş yavaş alana girmeye başladı. Kutlamaların yapılacağı alanda oluşturulan noktalarda vatandaşların üzerleri ve çantaları didik didik aranırken, polis ekiplerinin giriş noktalarında çok sıkı güvenlik önlemleri aldığı görüldü.

BU KADAR ÖNLEME GEREK YOKTU

Taksim'de sabahın erken saatlerinden itibaren geniş güvenlik önlemleri alınmaya başladı. Dedektörlerle Taksim Meydanı'nda bomba araması yapılırken, Atatürk Anıtı'nın çevresi ve Kazancı Yokuşu, bariyerlerle kapatıldı. Kutlamalar öncesi özel harekat polisleri de ellerinde uzun namlulu silahlarla Taksim'e gelerek, yüksek binaların çatılarına konuşlandı.

DİSK Genel Başkanı Erol Ekici, kutlamalar öncesi Taksim'e gelerek incelemelerde bulundu. Polisin aldığı önlemlere tepki gösteren Ekici, "Kimse tedirginlik yaratmasın biz bayramımızı kutlayacağız. Bu kadar önleme gerek yoktu. Biz şehitlerimizi anacağız" dedi.

Ekinci, Taksim Atatürk Anıtı'nın yanı sıra Kazancı Yokuşu'nun da bariyerlere kapatılmasına kızarak, "Biz açıp çelengimizi koyacağız. Bunu kimse engelleyemez" diye konuştu. Öte yandan, kutlamalar nedeniyle metro kapatılırken, turistlerin ellerinde valizlerle yürüyerek Taksim'e geldikleri görüldü. Taksim'e getirilen ve Gezi Parkı'ndan konuşlandırılan iş makineleri ise dikkat çekti.

İSTİKLAL CADDESİ'NDE BOMBA ARAMASI

1 Mayıs kutlamaları öncesi İstiklal Caddesi didik didik arandı.İstiklal Caddesi'nde 1 Mayıs kutlamaları öncesi Olay Yeri İnceleme ekipleri, eğitimli köpeklerle caddede arama yaptı. Dedektör yardımıyla yapılan aramalar sırasında sokak başlarında bulunan saksılar, park halindeki motosiklet ve boş kutular arandı.

POLİSLE ESP'Lİ GRUP ARASINDA TARTIŞMA

Saat 08.00 itibariyle Tarlabaşı Bulvarı trafiğe kapatılırken, Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde polis ekipleri tarafından arama noktası oluşturuldu. Tarlabaşı Bulvarı ve İstiklal Caddesi'ne çıkan tüm sokaklar da bariyerlerle kapatıldı. Çevrede dükkanları olan esnaf ve işyerlerine gitmeye çalışan işçiler güvenlik noktasında aranarak alındı. Taksim Meydanı'na gitmek isteyen Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) üyesi bir gruba polis meydanda bomba araması devam ettiği gerekçesi ile izin vermedi. Grup üyeleri ile polis arasında tartışma yaşandı. Kısa süreli tartışmanın ardından grup polis tarafından ikna edildi. Kutlamalar nedeniyle yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı Beyoğlu'nda polis helikopteri de havadan meydanı gözetliyor.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39