• BIST 9111.31
  • Altın 2323.888
  • Dolar 32.3797
  • Euro 35.0176
  • Kayseri 14 °C
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 20 °C

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı
Anadolu yayıncılar Derneği Olarak, 10 Ocak 1961 tarihinde 212 sayılı kanun ile yürürlüğe girerek, basın mesleği icrasında emek veren basın mensuplarımızın haklarını düzenleyen ve “Çalışan Gazeteciler Günü” olarak kabul edilen bu özel günü kutluyoruz.

10 Ocak Gazeteciler Günü dolayısı ile Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı Sinan Burhan Bir Kutlama Mesajı yayımladı.

Sinan Burhan, Demokrasinin ve ifade özgürlüğünün en temel unsurlarından birinin Basın Özgürlüğü olduğunu vurguladı. Demokrasinin güçlenmesi, bilinçli bir kamuoyunun oluşmasının basın özgürlüğüyle mümkün olduğunu ifade eden Burhan, "Özgür basın doğrulardan ödün vermeden dürüst ve Ahlaki yaklaşımlarla kamuoyunu bilgilendirdiği sürece basın özgürlüğünden ve demokrasiden bahsedebiliriz dedi. Burhan Evrensel meslek ilkeleri; kamu yararı, özel hayata saygıyı, hukukun temel ilkelerini üstün tutan bir anlayışla yapılan meslek icrası milletin basına duyduğu güveni daha da artacaktır. Basının itibarı bizler için çok önemlidir. Tarafsız, özgür, ilkeli ve basın ahlak kurallarına uyan bir medya hepimizin ortak fikridir. Demokrasinin sağlam temellere oturtulmasında Gazetecilerin ve dolayısı ile medyanın çok önemli bir yeri vardır. Değerlendirmesinde bulundu.

Burhan Özellikle Yerli ve Milli bir yaklaşımla görevlerini icra eden Yerel basının yasaklar ve cezalar nedeni ile elinin kolunun bağlandığını, özgürlük alanlarının daraltılarak nefes alamaz hale geldiğini vurgulayarak, Anadolu Medyasının bu milletin sesi kulağı Ülkesinin de can damarı olduğunu söyledi.

Basın çalışanlarının karşılaştıkları her türlü zorluklara rağmen görevlerini fedakârlıkla yaptıklarına işaret eden Sinan Burhan, "Haber peşinde toplumsal olaylarda, afetlerde, savaşlarda, çatışmalarda canlarını hiçe sayarak geçen bir yaşam biçimidir gazetecilik. Her türlü zorluklara göğüs geren çalışan gazeteciler takdir ediyor, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyoruz. Görevlerini yaparken hayatını kaybeden tüm basın çalışanlarını da rahmetle anıyoruz dedi.

 

Sinan Burhan

AYD başkanı

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39