• BIST 8718.11
  • Altın 2247.714
  • Dolar 32.332
  • Euro 35.1694
  • Kayseri 7 °C
  • Ankara 3 °C
  • İstanbul 8 °C

11 kişinin öldüğü kazada midibüs sürücüsünün cezası 10 yıla çıktı

11 kişinin öldüğü kazada midibüs sürücüsünün cezası 10 yıla çıktı
9'u üniversiteli 11 kişinin öldüğü kazada midibüs sürücüsünün cezası 10 yıla çıktı.

kayseri38-002-029.gif

Kayseri'deki Erciyes Kayak Merkezi'nden Niğde'ye dönen üniversite öğrencilerini taşıyan 2 midibüsün karıştığı, 11 kişinin ölümü, 31 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan kazayla ilgili davada tutuklu yargılanan ve 2015 yılında 7 yıl hapis cezası alan şoför Adem A.’nın aldığı kararı Yargıtay bozdu. Yeniden yargılanan sanık Adem A. 'bilinçli taksirle ölüme ve yaralamaya neden olma' suçundan 10 yıl hapse mahkum oldu. 


21 Aralık 2013 tarihinde saat 17.45 sıralarında, Erciyes- Hacılar dağ yolunda meydana gelen kazada, hafta sonu Kayseri'ye gelen Niğde Üniversitesi öğrencileri, kayak yapmak üzere Erciyes Dağı'na çıktı. Akşam dönmek isteyen üniversitelileri taşıyan Durmuş O. yönetimindeki kar lastikleri bulunmayan 51 AR 105 plakalı midibüs karlı yolda, rampa inerken, balatalarının aşırı ısınması nedeniyle freni tutmadı. Sürücünün direksiyon kontrolünü yitirdiği midibüs, yol kenarındaki elektrik direğine çarparak, şarampole devrildi. Bu sırada arkadan hızla gelen ve Adem A. yönetimindeki 51 HV 762 plakalı midibüs de yaralılara müdahale eden sağlık görevlileri ve öğrencilere çarptı. İki kazada 9'u üniversite öğrencisi toplam 11 kişi öldü, 31 kişi de yaralandı.

Yargıtay kararı bozdu, dosyayı geri gönderdi
2015 yılı Mart ayında Kayseri 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada 'taksirle ölüme ve yaralamaya neden olma suçundan tutuklu yargılanan iki midibüs şoförü Durmuş O.'ya 12 yıl, Adem A.'ya ise 7 yıl hapis cezası verdi. Şikayetçi tarafından Yargıtay'a temyiz edilen dosyayı Yargıtay inceledikten sonra sanık Adem A. yönünden verilen kararı bozarak, yeniden yargılanmak üzere dosyayı yerel mahkemeye gönderdi.

Yeniden yargılanan sanığın cezası 3 yıl arttı
Kayseri 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın bugünkü karar duruşmasında tutuklu sanık Adem A. Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile hazır edildi. Sanık Adem A. "Ambulans ışıkları yanmıyordu, gerekli yol güvenliği önlemleri alınmamıştı, o yüzden ikinci kaza meydana geldi. İlk kazayı ve ölü, yaralıları görmedim, hatta onlara çarptığımı bile metrelerce sonra fark ettim. Adaletinize sığınıyorum" dedi.
Mahkeme heyeti yeniden yapılan yargılama sonucu sanık Adem A.'ya 'bilinçli taksirle ölüme ve yaralamaya neden olma' suçundan 10 yıl hapse mahkum ederek, tutukluluk halinin devamına karar verdi. Böylelikle sanığın cezası 3 yıl daha artmış oldu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39