• BIST 9082.92
  • Altın 2324.376
  • Dolar 32.3608
  • Euro 34.9381
  • Kayseri 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 15 °C

12 Dev Adam Zaferle Başladı

12 Dev Adam Zaferle Başladı
Maçın büyük bölümünü önde götüren Yeni Zelanda, son periyotta Millilerimizin müthiş temposuna engel olamadı ve 12 Dev Adam Yeni Zelanda'yı 76-73 mağlup etti...

12 Dev Adam, Dünya Kupası'na galibiyetle başladı. Milliler, iki kez çift haneli farklarla geriye düştüğü Yeni Zelanda karşısında ikinci yarıdaki etkili oyunuyla sahadan 76-73 galip ayrıldı. Son çeyreğe 13 sayı sığdıran Oğuz Savaş maçı 16 sayıyla tamamladı. 

A Milli Basketbol Takımı, Dünya Kupası'nda perdeyi Yeni Zelanda karşılaşmasıyla açtı. NTVSpor ve NTVSpor.net'ten canlı yayınlanan karşılaşmayı Milliler, 76-73 kazandı. 

Millilerde son çeyreğe 13 sayı sığdıran ve takımı ateşleyen Oğuz Savaş 16 sayıyla oynadı. Emir Preldzic ise 14 sayı-6 ribauntla maçı tamamladı. Üst üste sayılarıyla takımımızı maçtan kopartmayan Barış Hersek de maçı 11 sayıyla noktaladı. 

Ay-Yıldızlı takım, Yeni Zelanda ile tarihinde 6. kez karşı karşıya geldi. 5 özel maçı kazanma başarısı gösteren Milliler, ilk resmi maçı da galbiyetle tamamladı. 

12 Dev Adam karşılaşmaya Ender Arslan, Sinan Güler, Emir Preldzic, Kerem Gönlüm ve Furkan Aldemir beşiyle başladı. Mücadelenin ilk dakikalarında iki takım da skor üretmekte zorlandı. Milliler, hücum ribauntlarında etkili olmasına rağmen, 6. dakikayı 12-4 geride geçti. Sinan ile sayılar bulan Milliler, top kayıplarını sürdürünce rakibinin hızlı hücumlarına engel olamadı ve çeyreği 17-8 geride tamamladı. 

İkinci çeyrek Emir Preldzic'in sayılarıyla başladı. Farkı 5 sayıya çeken Milliler, Frank ve Webster'ı savunmakta zorlanınca fark tekrardan açıldı. Çift hanelere ulaşan farkın ardından Cenk Akyol ile hücumlardan sayıyla dönen A Milli Takım, Yeni Zelanda'nın hızlı hücumlarının ardından soyunma odasına 10 sayı farkla 38-28 geride girdi. 

Üçüncü çeyreğe etkili başlayan Milliler, Ender Arslan ve Furkan Aldemir'la farkı eritti. 25. dakikada geçilirken Emir'in basketiyle fark 5 sayıya kadar indi ve skor 44-39'a geldi. Barış Hersek'in üst üste 8 sayısıyla rakibini önce yakalayan Milliler, Emir'in sayılarıyla öne geçti. Fotu ile çember altından etkili olan Yeni Zelanda, çeyreği 56-52 önde kapattı. 

Final periyoduna Yeni Zelanda, Penney'in basketleriyle başladı. 8-1'lik seri yakalayan Yeni Zelanda, 35. dakika geçilirken farkı çift hanelere taşıdı. Webster'i durdurmakta zorlanan Milliler'de Oğuz Savaş'ın etkili oyunuyla son 4 dakikaya girilirken fark 6'ya düştü. Oğuz ile sayılar bulmaya devam eden 12 Dev Adam, Kerem ile skoru eşitlerken; Emir Preldzic'le de öne geçmeyi başardı. Milliler, son iki dakikaya 76-72 önde girdi. Kalan sürede nefesler tutulurken, farkı koruyan Milliler sahadan 76-73 galip ayrıldı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39