• BIST 9092.87
  • Altın 2324.401
  • Dolar 32.3603
  • Euro 34.9324
  • Kayseri 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 15 °C

13 YIL SONRA İKİZLERİ OLDU

13 YIL SONRA İKİZLERİ OLDU
Kayseri'de çocuk sahibi olmak için yıllarca tedavi gören ancak uygulanan aşılama ve tüp bebek yöntemlerinden bir sonuç alamayan 39 yaşındaki Perihan ve Mesut Tunç çifti, Memorial Kayseri Tüp Bebek Merkezi’nde dünyaya gelen ikiz bebekleriyle 13 yıl sonra ç

Biri kız, diğeri ise erkek olan bebeklere Ece ile Mehmet Efe ismi verildi. 
Tunç ailesinin tüp bebek tedavisini, Memorial Kayseri Tüp Bebek Merkezi’nden Op. Dr. Arzu Yurci gerçekleştirdi. Perihan ve Mesut Tunç, 13 yıl sonra anne ve baba olmaktan duydukları heyecanla çocuk sahibi olmak isteyen bütün çiftlerin sabırlı bir şekilde tedavi sürecini yürütmesi gerektiğini söyledi.
13 yıldır babalık özlemi çeken Mesut Tunç, yaşadıkları tedavi sürecinin sabır ve özveri gerektirdiğini söyledi. Bebek sahibi olmak isteyen ailelerin umutsuzluğa kapılmadan tedavilerini devam ettirmelerini öneren Tunç, “Biz ilk 4 denemeden başarısız sonuç aldık. Daha önce birçok şehir ve tüp bebek merkezinde bebek sahibi olmak için aşılama ve tüp bebek yöntemi denendi fakat yapılan uygulamalar ve denemeler olumlu bir sonuç vermedi. Son olarak Memorial Kayseri Tüp Bebek Merkezi’ni tercih ettik. Buradaki ilk tüp bebek denemesinde eşim ikiz çocuklarımıza gebe kaldı ve şu an çocuklarımız sağlıklı bir şekilde dünyaya geldi. Çocuk sahibi olmak için tam 13 yıl bekledik ve bu mutluluğu şu anda yaşıyoruz” diye konuştu.
Anne olmak için 13 yıl bekleyen ve sonunda çifte mutluluk yaşayan Perihan Tunç da mutluluğunu şu ifadelerle anlattı:
''Anne olmak çok güzel bir duygu. Çocuklarım dünyaya geldiğinde doktorumuz, ‘Artık anne oldunuz’ dedi. Bu mutluluk hiçbir şeyle değişilmez. Anne baba olmak için mücadele eden herkes bunda kararlı ve sabırlı olarak hareket etmeli. Başarısız sonuçlarda bile ümitsizliğe kapılmadan tedavilerini devam ettirmeliler. Tedavinin başarısında doktora olan güven de çok önemli. Bizim en büyük şansımız, tedavimizin güvenebileceğimiz bir doktor tarafından yapılmasıydı. Sonunda mutlu sona ulaştık. Bu süreçte yanımızda olan herkese minnettarız” ifadelerini kullandı.
Tunç çiftinin aile olma sürecinde başından beri takip eden ve çiftin tedavisini gerçekleştiren Memorial Kayseri Tüp Bebek Merkezi’nden Op. Dr. Arzu Yurci ise, “Perihan-Mesut Tunç 13 yıldır çocuk sahibi olmayı bekliyordu. Daha önce 2’si aşılama, 2’si tüp bebek olmak üzere 4 denemeden de başarılı sonuçlar alamamışlardı. 13 yıl boyunca birçok merkeze başvurmuş ve tedavilerini olmuşlar. Son olarak bize gelerek yeniden tedavi olmak istediklerini söylediler. İlk tüp bebek denemesinde başarılı sonuç elde ettik. Sağlıklı ikiz bebekleri dünyaya geldi” diye konuştu.
Özellikle son yıllarda büyük artış gösteren infertilitenin (kısırlık) normal yolla çocuk sahibi olmayı da büyük ölçüde engellediğini bildiren Dr. Arzu Yurci, tüp bebek yöntemindeki son gelişmelerin, çocuk sahibi olmak isteyen aileler için umut olduğunu kaydetti. Dr. Yurci, tüp bebek tedavilerinde doktor ve merkez seçiminin de başarı oranını doğrudan etkilediğini vurguladı.
Tedavinin başarısında yaş faktörünün çok önemli olduğunu dile getiren Op. Dr. Arzu Yurci, “Tüp bebek yönteminde özellikle son yıllarda büyük değişim ve gelişim yaşanıyor. Normal yoldan çocuk sahibi olamayan çiftlerin son gelişmelerle birlikte çocuk sahibi olması da kolaylaştı. Ailelerin dikkat etmesi gereken en önemli nokta ise yaş faktörüdür. Çocuk sahibi olamayan çiftler, hekimlerin tavsiyesi eşliğinde tüp bebek tedavisine zaman kaybetmeden başlamalıdır” ifadelerini kullandı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39