• BIST 9091.57
  • Altın 2324.897
  • Dolar 32.3656
  • Euro 34.97
  • Kayseri 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 19 °C

16 İLDE BÜYÜK OPERASYON - video-

16 İLDE BÜYÜK OPERASYON - video-
16 ilde eş zamanlı KCK operasyonu: 48'i avukat 51 kişi gözaltında...
BDP il eş başkanı gözaltına alındı

KCK'ya yönelik Diyarbakır'da gerçekleştirilen operasyonda, BDP il eş başkanı Ömer Önen ile Bağlar Belediye Başkan Yardımcısı Derya Tamriş'in de aralarında bulunduğu 30 kişi gözaltına alındı.

KCK operasyonlarında avukatlara gözaltı

Türkiye genelinde yürütülen KCK operasyonlarında gözaltına alınanların büyük çoğunluğunun avukat olduğu öğrenildi. Operasyonların Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa, Diyarbakır, Muş, Van, Batman, Kars, Denizli gibi illerde gerçekleştiği belirtildi. Gözaltına alınan avukatların büro ve evlerinde yapılan aramaların sürdüğü ve bir çok belgeye el konulduğu kaydedildi.

Öcalan’ın avukatı gözaltına alındı

KCK'ya yönelik bu sabah gerçekleştirilen eşzamanlı operasyonlarda, İmralı'da tutuklu bulunan teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın avukatı Ergun Canan da gözaltına alındı.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde gerçekleştirilen KCK operasyonlarında, aralarında Ergun Canan'ın da bulunduğu 4 avukat gözaltına alındı. Avukatların büro ve evlerinde yapılan aramalarda birçok belgeye el konuldu. Öte yandan Şırnak ve Batman'da da daha önce Öcalan'ın avukatlığını yapan 3 kişinin ev ve işyerlerine eş zamanlı baskın düzenlendi.

İstanbul'da KCK operasyonu

İstanbul'da yürütülen KCK operasyonlarında aralarında avukatların da bulunduğu 24 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından İstanbul'da sabah saatlerinde başlatılan operasyonda çok sayıda adrese gidilerek arama başlatıldığı belirtildi. Yapılan aramalarda bazı dökümanlara el konulduğu ve aralarında avukatların da bulunduğu 24 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. Gözaltına alınan şüpheli sayısının artabileceği kaydedildi.

Diyarbakır'da KCK operasyonu

Diyarbakır'da, KCK'ya yönelik yeni bir operasyon düzenlendi. BDP Bağlar ilçe binasında,DiyarbakırCumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla gerçekleştirilen operasyonda 30'a yakın gözaltının bulunduğu öğrenildi.

BDP Bağlar ilçe binası polis tarafından ablukaya alınırken, arama çalışmaları devam ediyor. Çevik Kuvvet ekiplerinin de katıldığı operasyon, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştiriliyor.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla bu sabah 05.00'te, Diyarbakır merkezde bulunan çok sayıda yere eş zamanlı baskın düzenlendi. Aralarında BDP ilçe parti binalarının da olduğu yerlerde arama gerçekleştiren polis, operasyonda KCK yapılanması içinde yer aldığı iddia edilen 30'a yakın kişiyi gözaltına aldı. Aramalarda çok sayıdabilgisayarve örgütsel doküman olduğu iddia edilen belgeye el konuldu. Gözaltına alınanlar Diyarbakır Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirildi.



SAMANYOLU HABER
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39