• BIST 9079.97
  • Altın 2299.857
  • Dolar 32.3206
  • Euro 35.0966
  • Kayseri 21 °C
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 19 °C

17 Aralık Skandal Dinleme Böyle Deşifre Oldu

17 Aralık Skandal Dinleme Böyle Deşifre Oldu
İstanbul Emniyeti'ndeki Zekeriya Öz ve ekibinin skandal dinlemeleri Emniyet'in başka bir birimi tarafından böyle ortaya çıkarıldı.
Emniyet İstihbarat iki yıldır Vatan'daki Emniyet binasında üç ayrı şubenin bulunduğu B Blok'u dinliyordu.

17 Aralık Operasyonu'nda üretilen para ve para sayma makineleri gibi deliller, istihbaratın kayıtlarına geçti. Abilerinden emir alan polislerin oyunu ortaya çıkınca savcılık, istihbarat şefi Ahmet Arıbaş'ı da almaya kalktı. Kirli tezgahı Selami Altınok bozdu
Takvim gazetesinin haberine göre; Türkiye'nin gündemine oturan 17 Aralık Operasyonu'nda abilerinden emir alan polislerin sahte deliller ürettiği ortaya çıktı.

Emniyet İstihbarat'tan alınan bilgilere göre bu kurum iki yıldır bazı polislerin hareketlerini izliyordu. Üstelik Emniyet İstihbaratı'nın Vatan Caddesi'nde bulunan İl Emniyet Müdürlüğü Binası'nda Kaçakçılık, Organize ve Mali Şube'nin bulunduğu B Blok'u da dinleme altına aldı. Özellikle 17 Aralık Operasyonu öncesi takipler de yapılmaya başlandı.

bljpg_h822.jpg

İKİNCİ HAKAN FİDAN VAKASI

Takvim'de yer alan haberde, bu takipler operasyon günü de devam etti. Üstelik Emniyet İstihbarat görevlileri, abilerinden emir alan polislerin operasyon yaptıkları evlere para ve para sayma makinesi gibi deliller koyduğunu da görüntülü olarak kayıt altına aldı. Hatta bazı evlere para kasası da konulduğu öğrenildi. Son anda Mali Şube durumun fark edilmesi üzerine Savcılık üzerinden harekete geçildi.

SORUŞTURMANIN SEYRİ DEĞİŞİR

Önceki gün ani bir operasyonla İstihbarat Şube Müdürü Ahmet Arıbaş ifadeye çağrıldı. Verilen bilgiye göre Arıbaş, 17 Aralık Operasyonu'nu sızdırmakla suçlanıyordu. Ama operasyon hiçbir kademede sızmamıştı. İstanbul Emniyeti'nin yeni müdürü Selami Altınok da "Hangi amaçla götürülmek istendiği anlaşılmıyor. Bu çağrınız mevzuata aykırı" diyerek Arıbaş'ı korudu ve ifadesinin alınmasına izin vermedi. Savcılık ise 7 Şubat'ta Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşarı Hakan Fidan'ı almak istemesinden sonra ikinci kez bir göz altıdan eli boş dönmüş oldu. Bu arada Emniyet İstihbarat'taki gizli kayıtların, 17 Aralık Soruşturması'nın seyrini tamamen değiştireceği ve suçlamaları tam tersine çevireceği öğrenildi.

TAKİP İÇİNDE TAKİP

Emniyet İstihbarat görevlileri, Emniyet Binası'nın B Blok'unu dinleyerek 17 Aralık Operasyonu'nun gizli yüzünü ortaya çıkardı.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39