• BIST 9079.97
  • Altın 2304.725
  • Dolar 32.3425
  • Euro 35.1032
  • Kayseri 21 °C
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 19 °C

17 YILLIK BAŞARI SIRRI BÜYÜKKILIÇ REKORA KOŞUYOR

17 YILLIK BAŞARI SIRRI BÜYÜKKILIÇ REKORA KOŞUYOR
BÜYÜKKILIÇ REKORA KOŞUYOR, DESTEK YÜZDE 85'İ AŞTI

Yapılan Yerel Seçimlerde 4. kez rekor oylarla seçilen Türkiye’nin en başarılı belediye başkanları arasında gösterilen Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, yapılan son ankette de zirvede yer aldı.

KAYSERİ'DE-YAŞANAN-SONDAKİKA-HABERLER---KAYSERİNEWS.COM-GOOGLE'DEN-TAKİP-EDEBİLİRSİNİZ.FACEBOOK-TWİTTER-SAYFASI-TAKİP-BEĞENİ MERKEZİ.Kayserinews.com@Kayserinewscomtwittersayfamıztakip edebilirsinizTIKLAYIN,BEĞENİ,YAPIN-FACEBOOK-SAYFASI-HABER-TAKİP-SİSTEMİ .https://www.facebook.com/kayserinewscom-261415263889283/?fref=ts

Ankete göre Büyükkılıç’a olan destek yüzde 85'in üzerine çıktı. Başkan Büyükkılıç “Niye yüzde 100’üde kucaklamadın, orada % 15’lik bir hatam mı var diye de kaygılara kalıyorum” dedi

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ, 'BELEDİYECİLİK VE HALKLA İLİŞKİLER'İ ANLATTI

Yaklaşık 17 yıldır belediye başkanlığı görevini sürdüren Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç” Siyaset Maratonu” programında başarısının sırrını paylaştı.

melikgazide_parklara_yuruyus_icin_tartan_pist_h157441.jpg

Hamurcu’nun 13-14 Nisan'da Ankara'da gerçekleştirilen AK Parti 5. Yerel Yönetimler Sempozyumu'nda 'Belediyecilik ve Halkla İlişkiler' konusunda seminer verdiğini anımsatması üzerine Başkan Büyükkılıç, şunları kaydetti:

HALKLA İLİŞKİYİ KURAMAZSANIZ ZATEN KOPAR GİDERSİNİZ

“Belediyeciliğin yarısı halkla ilişkiler diyebiliriz.Bu anlayış içerisinde halkla ilişkiyi kuramazsanız zaten kopar gidersiniz bu halkta sizinle ilişkiyi kurmaz ve orada sonuçlanır.Şimdi bizlere güvenen hemşerilerimize ben minnet duyuyorum.

4.üncü dönem içerisinde ben şu anda görevimi sürdürüyorum.Allah mahcup etmesin inşallah, bu güzel insanlara beni layık kılsın.Onların gönlünden içinden geçen o olumlu düşüncelere layık kılsın.Çünkü kulum acizim hatamda olabilir, ama şunu elhamdülillah söyleyebilirim art niyetli hiçbir yaklaşımım olmadı.

20150213_meslek-edindirme-kurslari-yariyil-sergi-acilisi-vatandaslar-tarafindan-yogun-ilgi-gordu.jpg

Hep iyi niyetli yaklaşımlarla bir yerlere gelmeye, insanlara hizmet etmeye çalıştım.

BÜYÜKKILIÇ’A DESTEK YÜZDE 85'İ AŞTI Buraya gelmeden ZİÇEV’in çalışmalarına katıldım.Şimdi insanlarla ilişkiler çok önemlidir.O açıdan bir belediye başkanı 4.üncü dönem takdir edersiniz yüksek oylarla seçiliyor ve Genel Merkezimizin de yaptığı son kamuoyu yoklamalarında %85’lerin üzerinde takdir topluyor.

Kamuoyunun elhamdülillah ben buna şükrederim sorumluluğumun arttığını hissederim daha bu sorumluluğa layık olma anlayışı ile içerisinde niye yüzde 100’üde kucaklamadın, orada % 15’lik bir hatamı var diye de kaygılara kalıyorum.O açıdan bir başkanın neden 4 dönemdir yüksek oyla seçiliyor. Demek ki halkla ilişkiler. Yine kamuoyu yoklamalarında yüksek oranda gözüktüğüne göre biz bunun sırrını bir öğrenelim diye davet etmişler.

Sayın Genel Başkan yardımcımıza belediyeciliğin duayeni Kayseri’yi marka yapan Özhaseki başkanıma da ben buradan teşekkür etmek isterim.Şehrimizde bir ekip çalışması başarının sırrı olsa gerek.Biz bunları Kayserimizde çok şükür hep başarmış ve sağlamış bir anlayışın sahibiyiz.

GÖNÜLLERE YOLLAR AÇMAK LAZIM Ben belediye başkanı oldum istediğimi yaparım mantığı ile hareket etmek yada keyfi bir davranış içerisinde çalışmak takdir edersiniz ne kadar yol yaparsanız yapın, ne kadar park yaparsanız yapın, ne kadar sözde hizmet ettiğinizi kamuoyunda anlatmaya çalışırsanız çalışın kabul görmez.Gönüllere yollar açmak lazım.

51640.jpg

Gönüllere köprüler kurmak lazım.Gönülleri feth etmek lazım.Bunu sağlarsanız ufak tefek eksikleriniz de olsa inanız onlarda gözükmez.Bunda da vardır bir hayır derler hayıra yorarlar.

İşte o anlayış içerisinde biz hizmet ediyoruz KAYSERİ’DE BELEDİYE BAŞKANLIĞI YAPMANIN KOLAY Aslında Kayseri’de belediye başkanlığı yapmanın kolay olduğunu ben buradan paylaşmak istiyorum.Niye? Kayserimiz yasalara, mevzuata en saygılı, vatandaşlık duygusu ile hareket eden bir şehir.

Huzur şehri diyoruz.Hiç bir zaman devletine, vatanına, milletine bayrağına aykırı söz davranış yada fiilde bulunmaz.E böyle bir şehirde böyle bir halkın topluluğun olduğu yerde hizmet etmek ne kadar kolay.Bu benim söylediğimi seçilmiş bir yönetici olarak ben söylemiyorum.

Kulakları çınlasın Vali Nihat Canpolat ayrılırken dedi ki Kayseri’de 6 sene valilik yaptım bu 6 sene içerisinde işimi en çok kolaylaştıran Kayseri insanına minnet duyması gereken benim.

Çünkü burada valilik yapmak kadar kolay bir şey olmasa gerek dedi.Niye! Dediğim gibi Kayserili hayırsever, Kayserili vatansever,Kayserili bayrağına, devletine, yasalarına bağlı elhamdülillah.Öyle oluna sorun kalmıyor.Geriye dürüst, güvenilir gayretli iyi niyetli çalışmaktan başkada bir sorun kalmıyor. İŞİNİZİ SEVEREK YAPACAKSINIZ Birde işinizi severek yapacaksınız.

Bir belediye başkanı eğer bulunduğu yeri konumu iyi değerlendirip işini severek yapmıyorsa kendine de eziyet ediyor, vatandaşa eziyet ediyor demektir.Aksine severek yapıyorsa kendide keyif alıyor, vatandaşımızda dua ediyor.Vatandaşımıza bakıyorum.Belediyemize geldiğinde hoş geldiniz ne arzu edersiniz, nasıl yardımcı oluruz bir yaklaşım içerisinde davrandığınız zaman zaten o sorunun % 50’si çözülüyor.Ardından geriye kalan % 50’side takdir edersiniz yapılacak olan işin keyfiyeti.

Yapılacak işi ise anında yapıyorsunuz ve dua ediyor.Yapılmayacak bir iş ise o insana düzgün bir lisan ile gönlünü feth edecek şekilde izah ederseniz, ya doğru diyor ben aslında yapılır zannediyordum ama demek ki yapılamıyormuş diyor.Ona da teşekkür edip gidiyor.

O zaman geriye sorun kalmıyor.Şimdi halkla ilişkiler çok çok önemli.Halkımızın içerisinde olmak, onların duasını almak, onların elini sıcak temas ile sıkmak .En azından bir tebessümü o insanlarda güler yüzü esirgememek.Tebessüm sadaka diyor peygamber efendimiz.Ne kadar güzel, bir para vermiyorsunuz, bir emek sarf etmiyorsunuz.

ibrahim-tennuri-hazretlerini-anma-etkinligine-yogun-ilgi-iha-20140606aw111022-1-t.jpg

Tebessüm güler yüz bunu esirgemediğin zaman zaten yine sorunun büyük bir kısmı aşılmış oluyor.Ayrıca bizim kültürümüzde selamı yayınız diye bir ölçü var.Bir insana selam vermenin hiçbir mahsuru yok.Hatırını da sorarsanız zaten işin pek bir sırrı kalmıyor. HİZMET ESASTIR Elbette belediyeciliğin gereği olan yapılması gereken hizmetleri de yapacaksınız.Sadece kuru kuruya içi doldurulmuş gönül alma manevraları da yetmez.Hizmet esastır.Yolu yapacaksınız.Ne diyor Cumhurbaşkanımız mazaret üretmeyin hizmet üretin diyor.Belediyeciliğin duayeni.Yasaları mevzuatı düzenleyerek önümüzü açıyor engelleri kaldırıyor.Eskiden mazeret uydururduk mevzuat hazretleri müsaade etmiyor,pratik çözüm aklımızca.Öbürüde diyor ki yemezler bırak şimdi bunu geç geç diyor.

Şimdi öyle olunca sorun kalmıyor.Onun için mazeret üretmeyeceğiz hizmet üreteceğiz.Yollarımızıda yapacağız kaldırımlarımızı da yapacağız.Parklarımızı da yapacağız güzel bir çevre oluşturacağız.Temizliğe dikkat edeceğiz esenliği sağlayacağız.Güvenliği değil dikkatinizi çekerim.Bütün bunların yanında halkla ilişkileri de asla ve asla ihmal etmeyeceğiz.

1710052107495.jpg

O zaman geriye bir şey kalmıyor sonuç Allah’ın izniyle kendiliğinden zuhur eder ortaya çıkar.Bu insanlarda sizi sever ve saygı duyar.Seven sevdirir diyor.Cenabı Allah’ın da rızasını kazanırsanız kuluna sevdirir.

İŞİ SULANDIRMAMAK LAZIM Yapamayacağınız şeyi vaat etmemeniz lazım.Aslında kriterleri rabbim vermiş, bizde aciz kulları olarak uygulamaya gayret ediyoruz.Ha unuttuğumuzda kahroluyoruz ama ihmal etmeyip bunları uyguladığımızda da ihya oluyoruz, gönüllere taht kuruyoruz.Ben olayı böyle görüyorum.Dürüstlük bizim yegane sermayemiz olmalı.Ama bunu bir marifet gibide pazarlamamalıyız.Buda çok önemli ben dürüstüm denilmez.Dürüstlük uygulanılır.Dürüstlük anlatılmaz dürüstlük sözle ifade edilmez.

O açıdan Şehrül-Emin diye bilinen bir belediye başkanında dürüstlük olmazsa olmazı.Şeffaflık olmazsa olmazı.Halkla ilişkilerde bunlar önemli kriterler.Ha bütün bunları yaparken de donanımınız olacak.Tecrübenizi iyi kullanacaksınız, bilginiz olacak.

EKİBİNİZDE EŞ, DOST, AHBAP, ÇAVUŞ İLİŞKİLERİ OLMAYACAK Ekibiniz eş, dost, ahbap, yaren ilişkisine dayanmayacak.Niye, bu ilişkilere dayanarak sen oraya eleman getirirsen yönetici atarsan, o insanlar seni mahcup edebilir.Niye liyakatı yok.Liyakat esastır.Bu işin hakkıyla temsilcisi olacak.Mühendis mi, Mimar mı en bilgilisi, en tecrübelisi olacak. Bunları sağladığınız zaman zaten sizin işiniz kolaylaşıyor.Siz eş dost akraba diye tutar birini getirirseniz o insan sizi vezir değil rezil edebilir.

O açıdan bütün bunları ben önemsiyorum ve üzerinde duruyorum.Böyle çalışacağımı da buradan ilan ediyorum.Başarı böyle kazanılır.Yoksa hepimiz kaybederiz.Kayseri’de 10 binlerce ev temizledik.

Bir tanesi diyemez ki beni getirdi sokağın ortasına attı.Başka şehirlerdeki gibi evimi yıktırmam diyen bir insan Kayserimizde gösteremezsiniz.Bunlar göz ardı edilecek faaliyetler değil.İşte biz bunun için gönüllerde taht kuruyoruz.Ekibimiz fedakar güler yüzlü onun için insanlar bizi farklı olarak görüyor.İşte bu farkı fark ettirmek için Ankara’da Melih Gökçek Moderatörlüğünde sunumumuzu yaptık.

Oradaki belediye başkanlarımızla bu güzel fikirlerimizi paylaştık.Sadece orada bulunanlarla değil tüm kamuoyuyla paylaşmış olduk.Ben inanıyorum ki güzellikler paylaştıkça büyür gelişir, bunlar sevince dönüşür,ülkemiz güzelleşir.Bütün bunları yaparken ailelerimizin de fedakarlığını unutmamak gerekir diye paylaşmak istiyorum.Onun için eşime ve kıymetli yavrularımda teşekkür etmek istiyorum.Anlayışla karşıladıkları içinde onlara minnet duyuyorum”

41331847_620x410.jpg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39