• BIST 9079.97
  • Altın 2324.233
  • Dolar 32.3558
  • Euro 34.9403
  • Kayseri 7 °C
  • Ankara 12 °C
  • İstanbul 13 °C

189 Rus yolcu Antalya Havalimanı’na iniş yaptı

189 Rus yolcu Antalya Havalimanı’na iniş yaptı
Moskova’dan havalanan Rus uçağı içindeki 189 Rus yolcusuyla birlikte Antalya.

Moskova’dan havalanan Rus uçağı içindeki 189 Rus yolcusuyla birlikte Antalya Havalimanı’na iniş yaptı. Uzun bir aradan sonra gelen ilk kafile için çiçeklerle karşılama yapıldı.

KAYSERİNEWS.COM--YAZ--GOOGLE'DAN-GÜNLÜK KAYSERİ'DE YAŞANANLARI TAKİP..EDEBİLİRSİNİZ.

Yaklaşık 8 ay önce Rus savaş uçağının Türk pilotlar tarafından düşürülmesinin ardından gerilen ikili ilişkiler karşılıklı görüşmelerin ardından bir adım yumuşadı. Charter seferlere henüz Rusya tarafından izin verilmez ve ilk charter seferin ne zaman yapılacağı belli olmazken Antalya’ya ilk Rus kafilesi geldi. Moskova-Antalya seferini gerçekleştiren Rossiya Airlines’in (Russian State) Orenair FV 5859 sefer numaralı B737-800 uçağı 189 yolcusuyla birlikte bu sabah 10:20’de Antalya Havalimanı Dış Hatlar 2 Terminali’ne iniş yaptı.
Çiçeklerle karşılandılar 

Tarifeli ancak ilk toplu Rus kafilesi özelliği taşıyan uçak 65 A kapısına yanaştı ve havalimanında büyük çaplı bir karşılama töreni yapıldı. Yer hizmetleri personeli gelen Rus turistleri uçak kapısında karşıladı. Kırmızı çiçeklerle karşılanan Rus turistlerin yapılan sürpriz karşılamayla mutlu oldukları görüldü. Karşılama töreninde Antalya Vali Yardımcısı ve Havalimanı Mülki İdare Amiri Mehmet Yavuz, Antalya DHMİ Baş Müdürü Osman Serdar'da katıldı. 

Uçaktan inen Ruslar tek tek pasaport kontrol merkezine geçti. Burada karşılamadan memnun olduklarını belirten Rus kafile, uzun bir aradan sonra Türkiye’ye ve özellikle Antalya’ya gelmekten dolayı memnun olduklarını söyledi. Her şeyin iyi olacağından emin olduklarını belirten bazı Ruslar, Türk-Rus kardeşliğinin devam edeceğinden umutlu olduklarını kaydetti. Kendisi ilk defa ancak eşi daha önceleri 10 defa geldiğini belirten bir Rus çift ise olumlu gelişmelerin kendilerini çok memnun ettiğini ve çiçeklerle karşılandıkları için çok şaşırıp mutlu olduklarını ifade etti. 

“Misafirlerimizi özlemiştik, çiçeklerle karşıladık” 
Antalya DHMİ Baş Müdürü Osman Serdar, bu yıl turizm sezonunun bir ayağının eksik başladığını ancak gelen ilk Rus kafilesi ile bu eksikliğin giderilmeye başlandığını belirtti. Rus turistlerin özlendiğini ve bu nedenle çiçeklerle karşılama töreni düzenlediğini de belirten Serdar şöyle konuştu:

“2016 turizm sezonu biraz sıkıntılı başladı. Geçtiğimiz yıllarda bu zamanlar havalimanımız dolu doluydu. Sonucunun bu şekilde gelişmesi ve iyi olması bizi mutlu etti. İlk Rus turist kafilemizi karşıladık. Artarak da devam edecektir. Bize gelen misafirlerimizin 3’te 1’ini Alman, 3’te 1’ini Rus geri kalan kısmını ise diğer tüm ülkeler oluşturuyor. Bu sene ayaklardan birisi biraz aksak başladı ama telafi edecek gelişmeler oldu. Mutluyuz, inşallah artarak devam eden bir durum yaşanır. Gelen kafile çiçeklerle karşılandı, Bunlar bizim misafirlerimiz özlemiştik ve özlemimizi giderecek bir karşılama yaptık. Özlemimizi gidermiş olduk” dedi.
Törenin ardından Ruslar, konaklayacakları otellere hareket etti.  

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39