• BIST 8988.92
  • Altın 2296.158
  • Dolar 32.3236
  • Euro 35.0675
  • Kayseri 20 °C
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 22 °C

19 gün sonra yaşama veda eden demokrasi şehidi son yolculuğuna uğurlandı

19 gün sonra yaşama veda eden demokrasi şehidi son yolculuğuna uğurlandı
Demokrasi şehidinin cenazesine 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak da katıldı.

KAYSERİNEWS.COM KAYSERİ'NİN EN ÇOK TAKİP EDİLEN HABER SİTESİ 

 

 

15 Temmuz darbe girişimi sırasında 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde açılan ateş sonucu ağır yaralanan ve dün gece şehit olan Cengiz Hasbal, son yolculuğuna uğurlandı.

 

Demokrasi şehidinin cenazesine 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak da katıldı.

15 Temmuz Cuma gecesi düzenlenen darbe girişimine tepki göstermek için gittiği 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde cuntacıların kurşunlarıyla ağır yaralanan 35 yaşındaki Cengiz Hasbal, tedavi gördüğü Dr. Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde dün gece şehit olmuştu.

Geçimini bir lokantada garsonluk yaparak sağlayan evli ve 2 çocuk babası Hasbal'ın Türk bayrağına sarılı tabutu, yakınları tarafından hastaneden alınarak Üsküdar Küplüce'deki Saray Camii’ne getirildi.

Burada cenaze namazını İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Rahmi Yaran’ın kıldırdığı törene Hasbal’ın eşi Çiğdem Hasbal, büyük oğlu Enes Arda, annesi Dürdane Hasbal, babası Ahmet Hasbal, kardeşi Hüseyin Hasbal ile aile yakınlarının yanı sıra, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Şehidin eşi Çiğdem Hasbal ile 8 yaşındaki oğlu Enes Arda ve annesi Dürdane Hasbal tabutun başından uzun süre ayrılmadı.

Oldukça üzgün oldukları gözlenen aile, Türk bayrağına sarılı cenazenin başında sürekli dua etti. Şehidin 2 yaşındaki küçük oğlu Emir Talha’nın ise cenaze törenine getirilmediği öğrenildi.

Eski Cumhurbaşkanı Gül, cenaze namazı öncesinde 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimine ilişkin kısa bir konuşma yaparak, yaşanan olaylarda şehit düşenlere rahmet dileğinde bulundu.

Şehidin büyük oğlu Enes Arda'yı namaz boyunca yanından ayırmayan Gül, bu darbe girişiminin tekrar etmemesi temennisinde de bulundu.

Şehit Cengiz Hasbal, kılınan namazın ardından gözyaşları arasında Küplüce Mezarlığı’nda toprağa verildi. 11. Cumhurbaşkanı Gül, Vali Şahin ile İBB Başkanı Topbaş, tabuta omuz vererek uzun süre taşıdı.

Hasbal, 15 Temmuz akşamı FETÖ üyeleri tarafından gerçekleştirilen darbe girişimine tepki göstermek için Boğaziçi Köprüsü'ne gitmiş, buradaki direnişte cuntacıların açtığı ateş sonucu göğsünden ve kolundan ağır yaralanmış, 19 gün süren yaşam mücadelesini dün akşam kaybederek şehit olmuştu.

Bu arada Boğaziçi Köprüsü'nün adı darbe girişiminin ardından 15 Temmuz Şehitler Köprüsü olarak değiştirilmişti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39