• BIST 9079.97
  • Altın 2323.863
  • Dolar 32.3631
  • Euro 34.9444
  • Kayseri 10 °C
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 14 °C

1982 anayasası doğarken sakat doğdu

1982 anayasası doğarken sakat doğdu
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Şeref Malkoç, Türkiye’nin yeni bir anayasaya ihtiyacı olduğunu belirterek.

www.kayserinews.com  kayserinin en güncel haber sitesi mutlaka tıklayın facebook sayfamız ve twitter sayfamız'dan takip edebilirsiniz.

Kayserinews.com@Kayserinewscomtwittersayfamıztakip edebilirsinizTIKLAYIN,BEĞENİ,YAPIN-FACEBOOK-SAYFASI-HABER-TAKİP-SİSTEMİ .https://www.facebook.com/kayserinewscom-261415263889283/?fref=ts

 

 

Gaziantep Şehitkamil Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşen ‘Yeni Anayasa ve Türkiye Vizyonu’ konulu konferansa, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Şeref Malkoç, AK Parti Genel Sekreteri Abdülhamit Gül, AK Partili Milletvekilleri Mehmet Erdoğan, Abdulkadir Yüksel, belediye başkanları, bir çok sendika ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Konferansa konuşan Cumhurbaşkanı Baş Danışmanı Şeref Malkoç, Gaziantep’e her gelişinde umutlarının arttığına dikkat çekti. Malkoç, “Çünkü her gelişimde ayrı bir güzellik görüyorum. Sabahtan beridir bu beşinci toplantımız oldu. Her birinden ayrı bir güç aldım. Yeni anayasa ile hedeflenen Türkiye siyasi istikrara kavuşsun. Türkiye bütün kesimleriyle ve bütün unsurlarıyla yeni anayasa istiyor. Sağ, sol, mezhebi kesim, kavmi kesim aklınıza neresi geliyorsa hepsi yeni anayasa istiyor. Yapılan anketlerde yaklaşık olarak halkın yüzde 95’inin bu anayasanın değiştirilmesi gerektiği veya yeni anayasa yapılması konusunda ittifakı var’’ şeklinde konuştu.

“PEKİ, NEDEN YENİ ANAYASA?’’
Türkiye’de neden bir anayasa gerektiği konusuna vurgu yapan Malkoç, “Çünkü şu anda yürürlükte olan 1982 anayasası doğarken sakat doğdu. Türkiye’ye de yakışan bir anayasa değil. Ayrıca yapılırken şöyle bir noksanlığı var bu anayasanın. Kenan Evren ve arkadaşları gelmiş, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin gücünü ve otoritesini kullanarak darbe yapmışlar, meclisi kapatmışlar, bütün siyasi partileri fasetmişler, sendikaları sallandırmışlar ve toplum adına konuşacak dernek, sivil toplum örgütü aklınıza ne geliyorsa hepsini susturmuş kapatmışlar’’ diye konuştu.

“2023’E GİDEN TÜRKİYE’YE BU ANAYASA YAKIŞMIYOR’’
Yeni Türkiye’ye geçmişteki anayasaların yakışmadığını belirten Cumhurbaşkanı Baş Danışmanı Şeref Malkoç, “2023’e giden Türkiye’ye bu anayasa yakışmıyor. Bizim ideallerimiz var, bizim hedeflerimiz var, bizim geleceğe ilişkin umutlarımız var. Yeni anayasada temel olarak arzu ettiğimiz şey, hak ve özgürlüklerin alanının genişletilmesi. Bunlardan kurtulmanın yolu başkanlık sistemidir. Demokrasinin bütün kurumlarıyla sağlıklı işleyeceği bir anayasa istiyoruz. Hukuk devletinin kökleşmesi, Türkiye’de adalete olan güvenin yeniden tesis edilmesi için bir anayasa istiyoruz. Refahın arttırılması ve arttırılan refahın da adil bir şekilde bölüşülmesi için yeni bir anayasa istiyoruz. Ve özellikle yeni anaysa da Türkiye’ye siyasi istikrar gelsin istiyoruz. Bunun için de tercihimiz başkanlık sistemi’’ ifadelerini kullandı. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39