• BIST 9079.97
  • Altın 2305.159
  • Dolar 32.3148
  • Euro 35.0942
  • Kayseri 21 °C
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 19 °C

2 Gazeteye 'Başbakan' Vetosu!

2 Gazeteye 'Başbakan' Vetosu!
Başbakan Erdoğan, basın yayın kuruluşlarının sahipleri ve genel yayın yönetmenleri ile bir araya geldi.
Hakkari'de 24 askerin şehit olduğu saldırının ardından Başbakan Erdoğan, bugün gazete ve televziyonların Genel Yayın Yönetmenleri ile bir medya zirvesi yapıyor.

Saat 11'de Başbakanlık binasında Genel Yayın Yönetmenleriyle buluşan Başbakan Erdoğan'ın çağırısıyla toplanan zirvede bazı gazetelerin olmaması da ilginç tepkilere neden oldu.

ZİRVEYE HANGİ GAZETELER ÇAĞIRILMADI?

CNN Türk'te Medya Mahallesi programında Ayşenur Arslan stüdyodaki ve telefon ile bağlanan konuklarıyla medya zirvesini konuşurken, çağırılmayan gazeteler konusuna da değindi.

Arslan, "Medya zirvesine cumhuriyet gazetesi, sözcü gazetesi davet edilmedi benim öğrendiğim kadarıyla. Sözcü'nün tirajı pek çok gazeteden fazla. Taraf var mesela Zirveye davet edilen. Sözcü, Taraf'tan çok satıyor" dedi ve stüdyodaki konuğu Emre Kongar'a gazetesi Cumhuriyet'in neden zirveye çağırılmadığını sordu.

CUMHURİYET NEDEN ÇAĞIRILMADI?

Cumhuriyet yazarı Emre Kongar ise soruyu şöyle yanıtladı:

"Genel Yayın Yönetmenimiz İbrahim Yıldız ile konuştum. Davet edilmemiş gazetemiz. Halbuki daha önceki terör zirvesine davet edilmişti. Bu sefer ise ne gazetemizin genel yayın yönetmeni ne de Ankara temsilcisi davet edilmedi."

SÖZCÜ DAVET EDİLSE GİDECEK MİYDİ?

Ayşenur Arslan, bunun üzerine davet edilmeyen Sözcü gazetesinin tepkisini de şöyle dile getirdi:

"Sözcü gazetesi genel yayın yönetmeni Metin Yılmaz'ın reaksiyonunu not aldım. Davet olsaydı mutlaka giderdik. Bu milli bir mesele diyor."

BAŞBAKAN BOĞAZ'I YÜRÜYEREK GEÇSE YÜZME BİLMİYOR DİYECEKLER

Programın telefon konuğu Akşam gazetesi yazarı Ali Saydam ise "Ben Başbakan'ı anlıyorum" dedi ve şöyle devam etti sözlerine:

"Bir muhalefet tarzı var Türkiye'de. AK Parti ne söylerse tam tersini söylemek. CHP ve MHP'nin yarattığı algı böyle. Sabah kalkıyor, başbakan ne derse bu yanlıştır diyorlar. Bu tepki Başbakan'ı ciddi olarak rahatsız ediyor olabilir. Cumhuriyet ve Özellikle de Sözcü böyle bir algı yaratıyor. Başbakan denizi yürüyerek geçse, Sözcü "başbakan yüzme bilmiyor" yazacak. Böyle bir algı yaratmış durumda kamuoyunda ve Başbakan'ın gözünde. Ben iki gazetenin de çağırılmasını beklerdim. Ben olsam çağırırdım. Ama bu yönüyle bakıldığında yaratılan algı iki gazetenin çağırılmamasının da nedeni..."
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39