• BIST 9117.42
  • Altın 2324.394
  • Dolar 32.3814
  • Euro 35.0286
  • Kayseri 14 °C
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 20 °C

20 yaşındaki kızını 9 kurşunla öldürdü

20 yaşındaki kızını 9 kurşunla öldürdü
Osmaniye'ye bağlı Kadirli ilçesinde 20 yaşındaki Emine Fırat babası Müslüm Fırat tarafından öldürüldü. Emine Fırat'ı katleden babası Müslüm Fırat'ın BDP'nin ilçe yöneticisi olduğu belirtildi.
BDP Genel Merkezi'nden yapılan açıklamada, Osmaniye'ye bağlı Kadirli ilçesinde bir kadın katliamı daha yaşandığı belirtilerek, "20 yaşındaki Emine Fırat babası Müslüm Fırat tarafından 9 kurşunla katledildi. Her gün onlarca kadının katledildiği bu ülkede artık kadın cinayetlerine biz kadınların tahammülü kalmamıştır. Emine Fırat'ı katleden babası Müslüm Fırat'ın partimizin ilçe yöneticisi olması ise, bu katliamı daha da kabul edilemez kılıyor" denildi.

Ataerkil devlet sisteminin özü olan "tahakkümcü" erkek zihniyetinin, namus kavramına sarılarak kadınları baskı altında tutmak için kadın yaşamına ve kimliğine savaş açtığı anlatılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Kadın katliamları, bugün kadınlara yönelik bir savaş durumudur. Aksi takdirde bu kadar kadın cinayeti nasıl açıklanabilir?

Erkek egemen zihniyete bir kez daha sesleniyoruz; nerede olursa olsun, kim yaparsa yapsın, kadına yönelik her türlü şiddet, karşısında Kürt kadınlarını karşılarında bulacaklardır. Emine Fırat'ı katleden babasına ve kadınlara yaşam hakkı tanımayan bütün erkeklere uyarımızdır. Sizlere boyun eğmeyeceğiz, sizleri ve erkek egemen zihniyetinizi mahkûm ettirene kadar mücadelemiz devam edecektir.

Toplumun tüm duyarlı kesimlerine de sesleniyoruz. Bu ülkede her gün beş kadın katlediliyor, bir o kadarı da taciz ve tecavüze uğruyor. Bu insan kıyımına dur deyin.

Kadınlara çağrımızdır. Kadının yaşamına ve iradesine savaş açmış bu katliamcı zihniyetin kurbanı olmaya son verelim. Kendi meşru ve öz savunmanızı sağlayın. Erkekler tarafından katledilmeye boyun eğmeyin.

Barış ve Demokrasi Partisi Kadın Meclisleri olarak, şimdiye kadar, erkek egemenlikli katliamcı zihniyetin ürünü olan kadın katliamlarını kabul etmediğimiz gibi, Emine Fırat'ın katledilmesin de asla kabul etmeyeceğiz. Bu dava kadınlar lehine sonuçlanıncaya kadar takipçisi olacağız."
beyazgazete
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39