• BIST 9079.97
  • Altın 2323.777
  • Dolar 32.352
  • Euro 34.9268
  • Kayseri 8 °C
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 14 °C

2011 yılında 35 Milyon TL zararla devralınan Kayseri Şeker

2011 yılında 35 Milyon TL zararla devralınan Kayseri Şeker
MUHTARLARIN, KAYSERİ ŞEKER ZİYARETLERİ SÜRÜYOR

z3-003.jpgz2-008.jpg

Kayseri Pancar Kooperatifi ve Kayseri Şeker Fabrikası yöneticileri, 2014 yılında seçilen muhtarlarla tanışma faaliyetleri kapsamında Kayseri, Yozgat ve Nevşehir illerinden 4 bölgede 6 ilçeye bağlı 116 muhtar ile bir araya geldiler. 
Kayseri Şeker Boğazlıyan entegre tesislerinde yapılan toplantıya; Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, Başkan Vekili Avni Hokkaömeroğlu, Yönetim Kurulu üyelerinden Harun Halıcı, Denetim Kurulu Üyesi Menderes Baran, Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Turhan Özer, Yönetim Kurulu üyelerinden Atilla Yalçın, Niğmetullah Sevim, Kayseri Şeker Fabrikası Genel Müdürü Levent Benli, Kayseri Pancar Kooperatifi Müdürü İsmet Aksoy, Ziraat teşkilatı, Denetim Kurulu Üyelerinden Yeni Fakılı Ziraat oda Başkanı Ender Taflıoğlu, Abdullah Eroğlu ve Bölge Müdürleri de katıldılar.
Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay; Muhtarlardan gelen öneriler ve sorularını cevaplandırdıktan Kayseri Şeker’in 2013 yılı bilânço dönemi sonu ve Kayseri Şeker'deki yıllara göre elde edilen karı ise şöyle açıkladı:
''1994 yılı 30 Nisan’dan 2011 tarihine kadar Kayseri Şeker Fabrikasının 18 yıllık toplam karı 114 Milyon TL olmuş. 2011 yılında 35 Milyon TL zararla devralınan Kayseri Şeker Fabrikasının 2011 bilanço dönemi sonunda 71 Milyon TL kar elde ederek zarardan kara geçişi sağlanırken 2012 bilanço dönemi sonunda 28,5 Milyon TL kar, 2013 Bilanço yılı sonunda da çıtayı biraz daha yükseltmeyi başarıp son 18 yılda elde edilen karın toplamından daha fazla olan 122 Milyon TL kar elde ederek bir rekora daha imza attık. Bu başarıda Pancar çiftçimizin, Çalışan tüm personelimizin, Yönetim ve denetim kurullarımızın hepsinin payı yanı sıra birlikte Kamu görevi yaptığımız Muhtarlarımızın da payı vardır. Katkısı olan herkese Şirketimiz ve Yönetim Kurulumuz adına teşekkür ediyorum.''
Muhtarlardan Sadık Karabulut tarafından Kayseri Şeker yöneticilerin kardan pay alıp almadığının sorulması üzerine Başkan Akay; 2011 yılından beri Yönetim Kurulu üyelerinin ortak kararla bir kuruş kar payı almadıklarını belirtmesi salonda yöneticilerin uzun süre alkış almasına vesile oldu.
Muhtarlar toplantısında, Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Turhan Özer, Kayseri Şeker Fabrikası Genel Müdürü Levent Benli de kısa birer konuşma yaptılar. Sıra ile söz alan yaklaşık 116 Muhtar da Köy ve Mahallelerindeki Pancar ekicilerinin sorunları ve Kayseri şeker ile ilgili görüşlerini dile getirdiler.
Muhtarlar arasında 1989 yılından beri muhtarlık yapan Yenikışla köyü Muhtarı Yıldırım Beyazıt Bekdur 6 dönem üst üste muhtar seçilmesinden, iki bayan muhtarın da bayan olarak muhtarlık hizmetleri için görev almalarından dolayı toplantıya katılanlardan büyük alkış topladılar.
Bu arada, Boğazlıyan Şeker spor Boks takımından Kürşat Çakmak, Metin Ay, Hüseyin Boztaş ve Emre Budak, Türkiye elemelerine katılmak üzere salondan hediyelerle uğurlandı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39