• BIST 9084.61
  • Altın 2325.575
  • Dolar 32.3788
  • Euro 35.0205
  • Kayseri 15 °C
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 21 °C

2015 YILINDA 92 MİLYON TL TUTARINDA YARDIM YAPILDI

2015 YILINDA 92 MİLYON TL TUTARINDA YARDIM YAPILDI
Kayseri’de Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarınca.

 Kayseri’de Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarınca 2015 yılında 123 bin 572 ihtiyaç sahibine 92 milyon 600 liralık yardımda bulunulduğu bildirildi. 
Kayseri Valisi ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Mütevelli Heyeti Başkanı Orhan Düzgün, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, SYDV’nin fakir, yoksul, yardıma muhtaç kimselere el uzatan, onların sorunlarını, sıkıntılarını gideren önemli bir kurum olduğunu belirterek, 2015 yılında 123 bin 572 ihtiyaç sahibi vatandaşa toplam 92 milyon 600 lira tutarında iş edindirme yardımı ile ayni ve nakdi yardımda bulunulduğunu söyledi.
Vakıf Mütevelli Heyeti kararları doğrultusunda fakire, fukaraya, engelliye, eşi vefat etmiş kadınlara, asker yakınlarına ve sosyal güvencesi olmayan ailelere yardımda bulunulduğunu belirten Vali Düzgün, maddi yardımların yanı sıra ihtiyaç sahibi kişilere ayni yardımların da yapıldığını ve ihtiyaç sahibi kişilerin evlerinde ziyaret edilerek moral desteğinde de bulunulduğunu kaydetti.
Hayırseverlik ve yardımseverlikte Kayseri’nin diğer illere öncü ve örnek olduğunu belirten Vali Düzgün, sosyal yardımlaşma ve dayanışma kavramlarının Türk Milleti’nin en önemli vasıflarından olduğunu ve önemini her zaman koruduğunu ifade etti.
Vali Düzgün, yardımların çalışabilecek durumda olan vatandaşlara iş imkânı sağlamaya yönelik proje yatırımları ile birlikte nakit, gıda, barınma, giyim, eğitim, sağlık, ilaç, tıbbi malzeme/cihaz yardımı, özel amaçlı yardımlar ve yabancı yardımları olarak gerçekleştirildiğini belirterek, şu bilgileri verdi:
“İl ve İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarımızca 2015 yılında yaklaşık 20 bin 500 öğrencimize 5 milyon 100 bin lira tutarında eğitim yardımı yapılarak destek verilmiştir. Gıda yardımları kapsamında yaklaşık 48 bin ihtiyaç sahibine 7 milyon 500 bin TL civarında kaynak kullandırılmıştır. Değişik nedenlerle barınma sorunu yaşayan 2 binin üzerinde vatandaşımıza ve ailemize barınmalarıyla ilgili 1 milyon TL civarında bir harcama yapılmıştır. Tedavi ihtiyacı bulunan, özrü nedeniyle bazı tıbbi cihazlara ihtiyaç duyan 5 bin 500 vatandaşımıza ise yaklaşık 1 milyon 800 bin liralık bir harcamayla cihazlarının alınması sağlanmıştır. 2022 sayılı özürlü yardımları kapsamında da yaklaşık 9 bin vatandaşımıza yardım ulaştırılmıştır.”
Kayseri’deki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarının yoksul ailelerin sıkıntılarına derman olduğunu hatırlatan Vali Düzgün, “İl ve İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarımız, yöneticileriyle, çalışan personelleriyle birçok dalda hizmet veriyor. Yardım başvurusu yapan vatandaşlarımız evlerinde ziyaret edilerek, maddi durumları ile ilgili tespit yapılıyor. Muhtaç durumda bulunan kişilere Vakıf Mütevelli Heyet Kararı ile yardım yapılıyor” dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39