• BIST 9125.29
  • Altın 2324.279
  • Dolar 32.3653
  • Euro 34.9479
  • Kayseri 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 15 °C

2017 Yeni Kocasinan Projeleri

2017 Yeni Kocasinan Projeleri
“Yamula Baraj Gölü’nde yüzer iskele ve yüzer havuzu projesini hayata geçirerek, Kuşçu’yu cazibe merkezi halinde getirdik.”

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, basın mensuplarıyla bir araya gelerek, ‘Yeni Kocasinan’ için hayata geçirilen ve çalışmaları ve hazırlanan vizyon projelerini anlattı. Vizyon projelerini ‘Çözüm, Proje ve Sosyal Odaklı’ belediyecilik anlayışıyla hayata geçirmekte olduklarını vurgulayan Başkan Çolakbayrakdar, kentsel dönüşüm projeleri, park ve yeşil alan çalışmaları, sosyal tesisler ve yeni nesil yaşam merkezleri gibi bir çok alanda dev projeler yapacaklarını söyledi. 

20170222aw991104_01.jpg

 


Başkan Çolakbayrakdar, basın mensuplarının yoğun ilgi gösterdiği toplantıda, 2016 yılında Kocasinan’ı değiştiren ve daha da güzelleştiren 339 projeyi vatandaşın hizmetine sunduklarını ifade ederek, 2017 yılında ‘Yeni Kocasinan’ için yapılacak olan hizmetleri ve projeleri slayt gösterisi eşliğinde anlattı.


Projelerle ilçeyi cazibe merkezi haline getireceklerini vurgulayan Başkan Çolakbayrakdar, ‘Çözüm Odaklı’ belediyecilik anlayışıyla ilk olarak ‘Çözüm Merkezi ve Çağrı Merkezi’ projesini hayata geçirdiklerini belirterek, “Çağrı ve Çözüm Merkezimiz, Kocasinan sınırları içerisinde yaşayan vatandaşlarımızın, belediyeden ve belediye başkanından beklentisi, isteği, talebi, önerileri ve dileklerini yansıtması noktasında çözüm merkezli bir köprüdür. İlçe sakinlerimiz, dilek, istek ve şikayetlerini yüz yüze iletebilmenin yanı sıra her türlü iletişim kanalı;

sosyal medya, Kocasinan Belediyesi’nin web sitesi, mobil uygulamalı cep telefonu ve 222 70 00’ nolu telefon numarası aracılığıyla her şekilde belediyeye anında ulaşabiliyor. Vatandaşımızın talebi ne ise kayıt altına alınıyor ve ilgili ekibimiz hızlı bir şekilde gereken hizmeti yerine getiriyor.” diye konuştu.


‘Proje Odaklı’ belediyecilik anlayışında ise Kocasinan’a ve Kayseri’ye değer katacak kentsel dönüşüm projelerini yavaş yavaş hayata geçirdiklerini söyleyen Başkan Çolakbayrakdar, kentsel yenilemeleri sosyal odaklı çalıştıklarını ifade ederek, “Kentsel dönüşüm aşamalarının hızlı bir şekilde gerçekleşmesi için vatandaşın rızasını gözetiyoruz. Kentsel dönüşüm kanunu bizim için bir fırsattır. Bu kanunu çıkaran başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere hükümetimize teşekkür ediyorum.

Kocasinan Belediyesi olarak ilçenin birçok noktasında kentsel dönüşüm çalışmalarımızı hızlı bir şekilde gerçekleştiriyoruz. Ziya Gökalp ve Seyrani’de dönüşüm hızlı bir şekilde devam ediyor. Çalışma programımız kapsamında ekiplerimizle birlikte gece-gündüz demeden hizmetlerimizi aralıksız sürdürüyoruz. Daha modern, daha kaliteli ve daha yaşanabilir Kocasinan için var gücümüzle çalışıyoruz. İlçenin çehresini değiştirerek, sosyal mekanlar oluşturacağız.

Okul, Kur’an Kursu, cami, pazar yeri, park, oyun ve spor alanları, sosyal merkezler gibi bölgede nelere ihtiyaç duyuluyorsa kentsel dönüşümle birlikte tamamlanmasını sağlayacağız. Bu bizim esas amaçlarımızın başında geliyor. Kentsel dönüşüm projesi tamamlandığında Kocasinan, yeşil alanları, oyun parkları ve sosyal çevresi ile Kayseri’nin yeni yüzü olacak ve konutlarıyla, sosyal donatı, yeşil alanlarıyla Türkiye’ye örnek olacak.” ifadelerini kullandı.


“Yamula Baraj Gölü’nde yüzer iskele ve yüzer havuzu projesini hayata geçirerek, Kuşçu’yu cazibe merkezi halinde getirdik.” diyen Başkan Çolakbayrakdar, “Kuşçu bölgesinde 7’den 70’e her kesime hitap eden değişik sosyal mekanlar ve imkanlar oluşturduk.

Yamula Baraj Gölü’nde bungalov evlerle Kuşçu'da bir ‘Tatil Köyü’ kurduk. İlimiz sakinleri ve turistler için trekking yapılabilecek yürüyüş parkurları hazırladık. Projelerimizle Kayseri’nin turist potansiyelini artırarak Yamula’yı yerli ve yabancı turistler için cazibe merkezi haline dönüştürdük.” şeklinde konuştu.

‘Sosyal belediyecilik’ anlayışıyla ‘Kocasinan Akademi’ projesini hayata geçirdiklerini belirten Başkan Çolakbayrakdar, “‘Kocasinan Akademi’ birimimizle eğitim, sosyal, kültür, sanat, spor gibi hayatın her alanında bölge sakinlerimize daha iyi ve daha kaliteli hizmet veriyoruz.

Birçok sosyal faaliyet bölümü ile birlikte farklı, yeni, fonksiyonel, son teknolojiyle donatılmış birimimizin ilk tesisi olan Kocasinan Akademi / Yakut’u yaptık. Tesisimizde, modern derslikler, yüzme havuzu, kreş, kafeterya, psikolog, diyetisyen, plates ve spor salonu, sauna ve buhar odası, kuaför, güzellik ve cilt bakımı gibi bölümler bulunmaktadır. Tesisimizi kısa zamanda eğitim, spor, kültür, sosyal ve sanatsal etkinliklerin düzenlendiği bir kültür merkezi haline dönüştürdük.

Ayrıca ‘Kocasinan Akademi Tiyatro Kulübü’nü kurduk yakın zamanda ‘Kocasinan Akademi Sinema Kulübü’nü kuracağız. ‘Kocasinan Akademi’ çatısı altında kadınından erkeğine gencinden yaşlısına herkese hitap edecek olan tesislerin sayısını artıracağız.” ifadelerini kullandı.


Kocasinan’a vizyon katacak projelerini tek tek anlatan Başkan Çolakbayrakdar, sözlerini şöyle sürdürdü: “İlçenin yeşil dokusunu dünya normlarına çıkardık. Kocasinan’ı 1 milyon 276 bin 745 metrekare yeşil alana ulaştırarak, 70 bin fidanı toprakla buluşturduk.

Mahallelerimizin arasında irili ufaklı her türlü park alanlarımızı ya revize ediyoruz ya da mahallelere yeni park alanları kazandırıyoruz. Yapılan yatırımlarla Kocasinan’ı park ve yeşil alanları ile dünya standartlarının üzerinde tutacağız. Ayrıca Erciyesevler ve Mimarsinan Mahallesi’nde yeni nesil pazar yeri yani sosyal yaşam merkezi çalışmalarımız devam ediyor.

Yeni nesil pazar yerlerimiz bölgenin sosyal ihtiyaçlarını da karşılayacak kapasitede olacak. Alışılagelmiş semt pazarlarının çok ötesinde olan bu tesisler, yüzme havuzu, fitness salonu ve eğitim tesislerini barındıran ve kültürel faaliyetlerin yapılabileceği, hatta bölgenin düğün salonu ihtiyacını da karşılayabilecek kapasitede olacak.

Öte yandan taksi duraklarından muhtar evlerine kadar yenileme çalışmalarımız da aralıksız sürüyor.”
Başkan Çolakbayrakdar, “Rutin belediyeciliğin yanı sıra ‘Yeni Kocasinan’ için 116 mahallemizde ulaşımdan altyapıya, çevreden kültür-sanata, eğitimden spora, pazar yerinden temizlik hizmetlerine kadar tüm alanlarda yatırım yapmaya ve hizmet üretmeye devam edeceğiz.” diyerek sözlerini noktaladı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39