• BIST 9079.97
  • Altın 2323.945
  • Dolar 32.3564
  • Euro 34.9234
  • Kayseri 10 °C
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 14 °C

2050 DE KAYSERİ DÜNYA KENTİ OLACAK

2050 DE KAYSERİ DÜNYA KENTİ OLACAK
Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) tarafından düzenlenen '2050 Yılında Kayseri'de Neler Olacak' Konferası'nda konuşan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, "2050 yılında ilimizi doğru yerde konumlandırmak istiyor

Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve AGÜ tarafından '2050 Yılında Kayseri'de Neler Olacak' konulu konferans düzenlendi. Bir otelde düzenlenen konferansa, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Büyükşehir Belediye eski Başkanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili aday adayı Mehmet Özhaseki, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, AGÜ Rektörü Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu ve davetliler katıldı.
Konferansta konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, "2050 yılına vardığımızda sağlıkta nerede olacağız? Ulaşımda nelere ihtiyacımız olacak? Nüfus hareketleri ne yönde gelişecek ki bu en önemli konudur. Hemşerilerimizin varlı seviyeleri nereye ulaşacak? Mutluluk endeksimiz ne olacak? Bunları burada araştırmalıyız. Turizmde hak ettiğimiz payı nasıl almalıyız? Özellikle sosyal konuların cevabını araştırmalıyız diye düşünüyorum. sağlık ve tıp bilimi son yıllarda oldukça gelişti ve bu gelişme doğrultusunda da yaşlanma oranı arttı. Yaşlı bir nüfus gelecekte bizi bekliyor. Bu bir gerçektir. Bunun için neler yapmalıyız? Şehrimiz bölgesel, ulusal ve uluslararası çapta göç alan bir yer. Son günlerde Suriye’den epeyce göç geldi. Dolayısıyla göç politikalarında 50 yıl içerisinde neler yapmalıyız. Nüfusu kent merkezinde mi yoğunlaştırmalıyız yoksa insanları doğdukları yerde mi doyurmalıyız. 2050 yılında ilimizi doğru yerde konumlandırmak istiyorsak nüfus belki de en başta düşünmemiz gereken konudur" ifadelerini kullandı.
Büyükşehir Belediye eski Başkanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili aday adayı Mehmet Özhaseki ise, "Kayseri tarihsel gelişiminden başlayarak özellikle son 20 yıl içerisinde neler yapıldığı, yerel yönetimlerin Kayseri’nin gelişimi açısından nasıl önem arz ettiğini, olaya nasıl yaklaştığını, hangi mantıkla hareket ettiğini, hangi projeleri gerçekleştirdiğini burada anlatmaya çalışacağım. Bu çalışmalara iş aleminden ve ticaret erbabından fazla ilgi olmayabilir. Onların bu çalışmaların ne kadar önemli olduğunun farkında olduklarını da zannetmiyorum. Bu çalışmalar neticesinde çıkacak olan elimizdeki veriler bizim için bir hedef olacak. Çünkü bu çalışmalar bu şehrin geleceğini belirleyecektir. Buradan çıkacak olan ana fikirler üzerine bütçelerimizi harcayacağız. Trilyonlar harcayacağız ve neticesinde şehir ona göre gelişecek. Rotamız ve hedefimiz belli olacak ki ona uygun şekilde rüzgarlar geldiğinde de bir işe yarayacak. Bu şehir büyüyüp çevrenin cazibe merkezi olacaksa nasıl hareket edip neler yapmamız gerektiğini düşünmeliyiz" dedi.
Özhaseki ayrıca, başkanlığı bıraktıktan sonrada Kayseri için yürütülen projeler için çalıştığını belirterek, katılımcılara slayt eşliğinde yürütülen projeler hakkında bilgiler verdi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39