• BIST 9071.89
  • Altın 2325.249
  • Dolar 32.3748
  • Euro 35.032
  • Kayseri 14 °C
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 20 °C

21 Aralık Çılgınlığı! Kıyametin Menüsü Çıktı

21 Aralık Çılgınlığı! Kıyametin Menüsü Çıktı
21 Aralık'ta kıyametten etkilenmeyeceğine inanılan Şirince Köyü'nde bir restaurant "Kıyamet Menüsü"sü hazırladı.
21 Aralık'ta kıyametten etkilenmeyeceğine inanılan Şirince Köyü'nde bir restaurant hazırladığı ''Kıyamet Menüsü'' ile talebi arttırmayı hedefliyor.

Maya takvimine göre Marduk gezegeninin 21 Aralık 2012 tarihinde dünyaya çarpmasıyla yaşanacağı düşünülen kıyametten etkilenmeyeceğine inanılan İzmir'in Selçuk İlçesi'ne bağlı Şirince Köyü'nde hareketlilik şimdiden başladı.

60-70 BİN KİŞİ BEKLENİYOR

Kıyametin kopacağı inanılan 21 Aralık'ta şarabıyla ünlü Şirince Köyü'nün ayakta kalacağına inanan turistler köye akın ederken, köye o tarihte yaklaşık 60-70 bin kişinin gelmesi bekleniyor.

Şimdiden tam doluluğa ulaştığı bildirilen köyde yer sıkıntısı yaşanması nedeniyle köyülülerin evlerini kiraya verdikleri belirtiliyor.

Öte yandan 21 Aralık'ta daha çok müşteri çekmek adına birbirleriyle yarışan restaurantlarda ilginç menüler dikkat çekiyor. 21 Aralık'a özel olarak hazırladığı ''Kıyamet Menüsü'' ile talebi arttırmayı hedefleyen Artemis Restaurant da bunlardan biri...

"KIYAMET MENÜSÜ"

Şirince'deki Artemis Restaurant yetkilileri, uygun fiyatlı olarak hazırladıkları ''Kıyamet Menüsü'' ile farklılık yaratarak müşteri kapasitelerini arttırmayı hedeflediklerini belirtiyorlar.

Fiyatı 40 TL olan menüde Kıyamet Çorbası veya son kepçe çorbası, Cennet kebabı, ateş pilavı ve yasak elma tatlısı yer alıyor.

ASIL KIYAMET ŞİRİNCE'DE KOPACAK

İzmir'in Selçuk ilçesine bağlı 70 nüfuslu küçük turistik köy Şirince, Maya takvimine göre, "bu yıl 21 Aralık"ta kıyamet kopacağı ve kıyametten İzmir'in Şirince köyünün etkilenmeyeceğine" yönelik inanışla tarihinde görmediği bir kalabalığı ağırlamaya hazırlanıyor.

Bu inanışa mensup kişilerin ve meraklıların oluşturduğu yoğun ilgi, köy sakinlerini bir taraftan memnun ederken, diğer taraftan köyün olanaklarının çok üzerinde ilgi nedeniyle endişelendiriyor.

"KAPASİTESİNİN ÇOK ÜZERİNDE"

Dünyada kendilerini "Mavi Enerji Grubu" olarak nitelendiren bir grubun, 21 Aralık 2012'de sonlanan Maya takvimine dayanarak, yeryüzünde bu tarihte kıyamet kopacağı ve kıyametten yeryüzünde sadece Şirince ile Fransa'nın güneyindeki Bugarach köyünün etkilenmeyeceğine yönelik inanışın duyulmasıyla Şirince köyü, kapasitesinin çok üzerine çıkan bir ilgiyle karşı karşıya kaldı.

Köydeki az sayıdaki pansiyonda hiç yer kalmazken, bu tarihte kıyamet kopabileceğine inananlar ile meraklılar, konaklama için yer olmasa da o tarihte Şirince'de olmanın hazırlıklarını yapıyor.

"O KADAR KİŞİ GELİRSE KIYAMET BURADA KOPACAK"

Şirince'de 18 yıldır işletmecilik yapan İbrahim Kataç, iddialar ve basında çıkan haberlerin Şirince'nin adının duyulmasına katkı sağladığını, ancak konunun abartılarak adeta çılgınlığa dönüştüğünü belirterek, "Başlarda köyün tanıtımı için iyi olduğunu düşünüyordum, ama durum giderek çılgınlığa dönüştü. O kadar kişi gelirse kıyamet burada kopacak" diye konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39