• BIST 9059.38
  • Altın 2292.207
  • Dolar 32.314
  • Euro 35.1085
  • Kayseri 21 °C
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 19 °C

227 bin elektrik kaçakçısına hapis cezası

227 bin elektrik kaçakçısına hapis cezası
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, kaçak elektrik kullanıp yakalananların yargılanmaya devam ettiklerini söyleyerek, bu kişilerin borçlarını ödememeleri durumunda hapse gireceklerini açıkladı.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Bolu'da yerli kömürle gerçekleştirilen Aksa Enerji'ye ait termik santralin temelini attı. Burada gazeteciler sohbet eden Bakan Yıldız, önemli açıklamalarda bulundu.
Bugün'ün haberine göre, Yıldız, elektrik borçlarını ödemeyen 523 bin aboneden 227 binin yargı sürecinin devam ettiğini bu kişilerin 1.1 milyarlık borçlarını ödememeleri halinde hapse gireceklerini söyledi. Ödemeler için yeni bir kolaylık getirildiğini hatırlatan Yıldız, abonelere, "Borcunuzu ödeyin, hapisten kurtulun" çağrısı yaptı.
ELEKTRİK SIKINTIMIZ OLMAZ
Yıldız son dönemde Türkiye'nin sıcakların artmamasıyla rekor düzeyde elektrik kullanarak tüketimi 37 bin 770 megavata yükselttiğini söyledi.
Bununla birlikte elektrik üretiminin 2 -3 bin megavat daha fazla olduğunu ifade eden Bakan Yıldız, "Elektrik tüketimi Türkiye'nin büyümesinden daha hızlı. Ancak kimse merak etmesin elektrikte bir sıkıntımız olmaz" dedi.
DOĞALGAZSIZ KALMAYIZ
Bakan Yıldız Türkiye'nin Rusya'dan getirdiği batı hattı doğalgazıyla ilgili olarak özel sektörün kontrat yapmasını beklediklerini söyledi.
BOTAŞ'ın doğalgazdaki payını düşürmeye kararlı olduklarını ifade eden Yıldız, 10 Ağustos'a kadar özel sektörün bu hatta devreye girip gaz alım sözleşmesi yapmasını beklediklerini aksi durumda ise B ve C planlarını devreye alarak Türkiye'yi doğalgazsız bırakmayacaklarını bildirdi.
Yıldız, planlar konusunda ise, "Kimse bize doğalgazı hibe etmiyor. Sonuçta parasını ödeyip alıyoruz. Türkiye'nin ihtiyacı olan gazı mutlaka getirip doğalgazda sıkıntı yaşatmayız" dedi.
NÜKLEERDE EK MALİYET RUSLARIN
Yıldız, Mersin Akkuyu'ya kurulacak nükleer santralde 5 milyar dolarlık ek maliyetin çıkmasını Türkiye'yi ilgilendirmediğini söyledi. Firmadan 12, 35 dolarcent fiyattan 2035 yılına kadar elektrik alınacağını belirten Yıldız, "Maliyetin ne olacağı kaça çıkacağı fiyatı değiştirmez. Maliyetle ilgili farklı sonuçlar olabilir. Ama bu bizi ilgilendiren bir durum olmaz" dedi.
NÜKLEERLE RUSYA'YA BAĞLILIK AZALACAK
Aksa Enerji tarafından Bolu'nun Göynük ilçesindeki kurulacak termik santralin temel atma töreninde konuşan Bakan Yıldız, ''Şu anda ürettiğimiz elektriğin yaklaşık 4'te 1'ini termik santrallerden karşılıyoruz. Hedefimiz üretimimizin en az yüzde 30'unu kömürden sağlamak'' dedi.
Bütün yatırımcılar yerli kömürle ilgili ihalelere katılmalarını tavsiye eden Bakan Yıldız, Akkuyu'da yapılacak nükleer güç santralinin 3,6 milyar dolarlık doğalgaz ithalatının önüne geçeceğini vurguladı. Yıldız, iki nükleer güç santralinin üretime geçmesiyle 7,2 milyar dolarlık doğalgaz ithalatının önleneceğini, bunun da Rusya'ya bağımlığı azaltacağını dile getirdi.
Kaynak: Bugün
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39