• BIST 9079.97
  • Altın 2322.672
  • Dolar 32.3501
  • Euro 34.8436
  • Kayseri 8 °C
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 14 °C

24 bin mükellef için zorunlu olan e-Faturaya geçiş süresi

24 bin mükellef için zorunlu olan e-Faturaya geçiş süresi
24 bin mükellef için zorunlu olan e-Faturaya geçiş süresi 31 Mart’ta doluyor! Bu tarihten sonra e-Fatura başvurusu yapılamayacak, zorunlu e-Fatura düzenlemesini yapmayanlara cezai işlem uygulanacak.

Vergi Usul Kanunu (VUK) tebliği ile hayata geçirilen, veri formatı ve standardı Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) tarafından belirlenen e-Fatura uygulamasına son başvuru tarihi 31 Mart’ta doluyor! Böylece, son başvuru tarihi yoğunluk nedeniyle 31 Aralık 2013’ten 31 Mart 2014’e ertelenen e-Fatura başvurusu için son aya girildi. 24 bin mükellefi kapsayan e-Fatura uygulamasına o tarihe kadar geçmeyenlere cezai işlem uygulanacak.

 

E-Dönüşüm sürecinin önemli bir ayağını oluşturan e-Fatura, süreçleri hızlandırmanın yanı sıra ekonomik ve çevresel fayda da sağlıyor. 24 bin mükellefin e-Faturaya geçmesiyle, yılda ortalama 48 bin ağacın kesilmesinin önüne geçileceği tahmin ediliyor.

 

Türkiye’nin e-Fatura, Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) ve e-Arşiv hizmetlerini bir arada sunan ilk ve tek kurumu olan TÜRKKEP, sunduğu avantajlı hizmetlerle e-Fatura mükelleflerinin işlerine büyük kolaylıklar getiriyor.

 

E-Fatura dönüşüm süreci kurumlara ne katacak?

E-Ticaretin bir gereği olan Elektronik Fatura (e-Fatura) sayesinde, şirketler kâğıt faturalardan kurtulacak, faturaların basılması, gönderilmesi, alınması ve saklanması kolaylaşacak, hızlı, verimli ve çok daha düşük maliyetli hale gelecek. TÜRKKEP müşterilerine mevzuata uygun, hızlı, her tür muhasebe yazılımıyla çalışabilen e-Fatura hizmeti ve Saklamacı Kuruluş Yetkisi ile sunduğu e-Arşiv hizmetinin yanı sıra, diğer özel entegratörlerden farklı olarak sunduğu KEP hizmetleriyle müşterilerinin ticari, resmi ve hukuki belge paylaşımlarını yasal geçerli ve güvenli biçimde, çok düşük maliyetle yapabilmesini sağlıyor.

 

TÜRKKEP e-Fatura hizmetini seçen kurumlar:

•          Fatura maliyetini 10’da 1’e düşürecek,

•          Basılı faturanın gönderimi günler sürerken, e-Faturayı saniyeler içinde gönderebilecek,

•          Kâğıt fatura kullanımı sırasında harcanan işgücünü 6’da 1’e düşürecek,

•          Hem faturalarını arşivlemek için yer ayırmaktan, saklama zorluklarından ve masraflarından kurtulacak hem de e-Faturalarını uzun yıllar güvenle saklayacak,

•          Müşterilere yanlış fatura gitmesinin önüne geçecek,

•          E-Fatura sayesinde ödeme ve tahsilat süreçlerini hızlandıracak,

•          Doğanın korunmasına ve daha az enerji harcanmasına katkı sağlayacak,

•          Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığının yaptığı ve bundan sonra yapacağı düzenlemelere kolaylıkla ve daha az maliyetle uyum sağlayacak,

•          Kurumsal itibar ve imajına önemli katkı sağlayacaktır.

 

E-Fatura hizmetini nasıl alabilirsiniz?

E-Faturaya geçişte mükelleflerin 3 farklı yöntemden birini seçmeleri gerekiyor. Bu yöntemler;  Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) e-Fatura portalını kullanmak, GİB’e doğrudan entegrasyon ile bağlanmak ve GİB’nin yetkili kıldığı Özel Entegratörler ile e-Faturaya geçmektir. Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) tarafından yetkilendirilen e-Fatura Özel Entegratörlerden biri olan TÜRKKEP e-Faturaya geçişte müşteriyle çözüm ortağı anlayışıyla çalışarak, onların sahip olduğu Logo, Netsis, SAP, Micro ve benzeri herhangi bir muhasabe veya ERP yazılımı ile e-Fatura sisteminin birkaç yöntemle entegrasyonunu kolayca sağlamaktadır. Türkiye’nin her yerinde yaygın 100’ü aşkın çözüm merkezleriyle müşterilerine yerinde kurulum, entegrasyon ve eğitim hizmetleri vererek her bir müşteriye kendi ihtiyaçlarına uygun çözüm ve hizmet vermektedir. Müşteriler e-Fatura gönderip, alabilir hale geldikten sonra da, 7/24 müşteri destek hattıyla her an gerekli desteği almaktadır.

 

E-Fatura ve diğer TÜRKKEP hizmetleri hakkında daha fazla bilgi için:www.turkkep.com.tr

 

 

İlgili Kişi:       

Ceylan Naza

Marjinal Porter Novelli            

0212 219 29 71

ceylann@marjinal.com.tr

 

 

 

TÜRKKEP Hakkında

TÜRKKEP, Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) hizmetleri sağlamak üzere, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından yetkilendirilmiş ülkemizin ilk ve tek özel girişim sermayesiyle kurulmuş güven kurumudur. TÜRKKEP, kurumsal güvenilirliği ve tarafsızlığı ilke edinen; sahip olduğu birikimi, deneyimi, teknolojik altyapısı, uzman kadrosu ve güven kurumu olma özellikleriyle, ülkemizin öncü Kayıtlı Elektronik Posta Hizmet Sağlayıcısı (KEPHS) olarak tüm şirketlere, kurumlara, kuruluşlara ve bireylere KEP hizmetleri sağlamaktadır. TÜRKKEP, KEP sahibi gerçek ve tüzel kişi müşterilerinin bilgilerini, belgelerini, kayıtlarını ve delillerini bilgi güvenliği ve kişisel verilerin korunması standartlarına, yasal düzenlemelere uygun olarak korumakta; müşterilerine hızlı, kaliteli, güvenilir ve katma değerli hizmetler vermektedir. TÜRKKEP aynı zamanda KEP, e-Fatura, e-Arşiv, e-Defter, e-İmza ve e-Mutabakat hizmetlerinin hepsini bir arada sunan ilk ve tek güven kurumu olma özelliği de taşımaktadır. TÜRKKEP hizmetleri şu standartlara göre verilmektedir:

 

ETSI TS 102 640:

EUROPEAN TELECOMMUNICATIONS STANDARDS INSTITUTE (Avrupa Telekomünikasyon Standartları Enstitüsü)

 

ELECTRONIC SIGNATURES AND INFRASTRUCTURES (ESI) AND REGISTERED ELECTRONIC MAIL (REM) STANDARD (Elektronik İmzalar ve Altyapıları ile Kayıtlı Elektronik Posta Standardı)

 

ISO 9001: KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ

ISO 27001: BİLGİ GÜVENLİĞİ YÖNETİM SİSTEMİ

ISO 20000: BİLGİ TEKNOLOJİLERİ HİZMET YÖNETİM SİSTEMİ

BS 10012: VERİ KORUMA, KİŞİSEL BİLGİ YÖNETİMİ SİSTEMİ

ISO 27031: BİLGİ TEKNOLOJİLERİ İŞ SÜREKLİLİĞİ HAZIRLIK SİSTEMİ 

ISO 10002: MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ VE ŞİKAYETİ YÖNETİM SİSTEMİ

ISO 22301: İŞ SÜREKLİLİĞİ YÖNETİM SİSTEMİ

ISO 14001: ÇEVRE YÖNETİM SİSTEMİ

ITIL (INFORMATION TECHNOLOGY INFRASTRUCTURE LIBRARY): BİLGİ TEKNOLOJİLERİ ALTYAPI KÜTÜPHANESİ

 

TÜRKKEP, dünyada ilk defa anında KEP adres tescili ve e-İmza hizmetlerini sağlayan ve yerinde başvuru hizmeti veren tek KEPHS olarak, kurumsal ve bireysel KEP çözümleriyle ülkemizde öncü uygulamalar ile hayatımızı kolaylaştırıyor.

www.turkkep.com.tr

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39