• BIST 9090.31
  • Altın 2324.753
  • Dolar 32.3724
  • Euro 34.9675
  • Kayseri 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 19 °C

27 terörist tüm gün ikna edilememiş

27 terörist tüm gün ikna edilememiş
'Dünyada örneği görülmeyen şekilde sabırla ikna etmeye çalıştık' açıklaması yapan Şırnak Valiliği, son yılların en büyük operasyonunun detaylarını paylaştı.
Cudi Dağı'nda 27'si ölü 32 teröristin ele geçirildiği operasyonun detaylarını açıklayan Şırnak Valiliği, PKK'lıların saklandığı mağaraları halkın ihbar ettiğini bildirdi. Teröristlerin teslim olması için yoğun şekilde ikna edilmeye çalışıldığı belirtilen açıklamada, "Dünyada örneği görülmeyen şekilde sabırla ikna çalışmaları sürdürülmüş ve iki bölücü terör örgütü mensubu sağ teslim alınmıştır" denildi.

Şırnak'ın Cudi Dağı'nda başlatılan operasyonlarda, 27 terörist öldürüldü, 5'i ise sağ olarak yakalandı. Şırnak Valiliği'nden yapılan açıklamada, 10 Aralık'tan itibaren gerçekleştirilen değerlendirmeler neticesinde Cudi Dağı'nda 2 ayrı mağarada barındığı tespit edilen teröristlere yönelik operasyon planı hazırlandığı, sonuncusu 18 Aralık'ta başlamak üzere iki aşamalı harekat icra edildiği belirtildi. Öldürülen teröristler arasında, PKK'nın Botan saha sorumlu yardımcısı 'Rubar' kod adlı ve Cudi Dağı sorumlusu 'Serbest Haruni' kod adlı teröristlerin de bulunduğu belirtildi.

Açıklamada, yıllardır acı çeken, canını ve malını gasp eden teröriste karşı bölge halkının her ortamda devletin yanında olduğu belirtilerek, teröristlerin yerinin halkın verdiği bilgiler doğrultusunda tespit edildiği kaydedildi.

İKİ AŞAMALI PLAN HAZIRLANDI

Valilikten yapılan açıklamaya göre, halktan gelen ihbarlar üzerine, 10 Aralık'tan itibaren yapılan değerlendirmeler neticesinde Cudi Dağı'nda barındığı tespit edilen teröristlere yönelik operasyon planı hazırlandı ve iki aşamalı harekat düzenlendi. 19 Aralık sabahı, mağaraların da bulunduğu bölgeye, taarruz helikopterleri desteğinde, profesyonel komando birlikleri indirildi ve derin vadilerin bulunduğu bölgede gece görüş teçhizatı ile yapılan aramalarda, çok sayıda silah, mühimmat ve yaşam malzemesi ele geçirildi.

İLK TEMASTA 1 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Dik yamaçlarda ve mağaraların içerisinde olduğu tespit edilen teröristlerin teslim olmaları çağrısında bulunuldu ancak, olumlu bir karşılık alınamadı. Dar bir girişi olduğu tespit edilen mağaraya dikkatli bir şekilde yaklaşılması esnasında içeriden güvenlik güçlerine ateş açıldı ve kısa süreli bir çatışma yaşandı. 'Teslim ol' çağrısına ateşle karşılık veren teröristlerden biri, mağara önünde etkisiz hale getirildi. Diğer terörist ise içeriye kaçtı. Operasyon sonunda 27'si ölü olmak üzere toplam 32 terörist ele geçirildi.

İkna için 1 gün uğraşıldı
Mağaradaki teröristlerin teslim olmaları için gün boyu ikna çalışmaları sürdürüldü. Güvenlik güçlerinin çekilmeyeceğini anlayan mağaradaki teröristlerden biri, ikna gayretleri sonucu 20 Aralık günü teslim oldu. Valilik açıklamasında "Mağaralardan karşı ateş açılmasına rağmen, bölücü terör örgütü mensuplarının sağ olarak teslim alınması için dünyada örneği görülmeyen bir şekilde sabırla ikna çalışmaları sürdürülmüş ve iki bölücü terör örgütü mensubu sağ olarak teslim alınmıştır" denilerek teröristlerin sağ olarak yakalanmaları için verilen çabaya dikkat çekildi.

KARARLILIK MESAJI

Operasyonda, bol miktarda silah, teçhizat, telsiz, telefon malzemesi ele geçirildi ve adli makamlar bilgilendirilerek gerekli işlemler başlatıldı. Açıklamada, "Türk Silahlı Kuvvetleri, Türkiye Cumhuriyeti'nin bölünmez bütünlüğü ve Şırnak halkının huzur ve güvenliği için, halkımızla el ele, yaz kış, gece gündüz demeden, başta çocuklarımız olmak üzere halkımızı zehirleyen, canına, malına, ailesine, geleceğine, değerlerine ve kültürüne kast eden bölücü eşkıya ile mücadeleye devam etmeye kararlıdır" mesajı verildi.

haber 7
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39