• BIST 9008.98
  • Altın 2281.851
  • Dolar 32.3198
  • Euro 35.0518
  • Kayseri 16 °C
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 19 °C

29 EKİM KAYSERİ'DE ÇOŞKU İLE KUTLANDI

29 EKİM KAYSERİ'DE ÇOŞKU İLE KUTLANDI
Kayseri'de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşku ile kutlandı. Kayseri Valisi Orhan Düzgün, "Cumhuriyet, bir milletin varlığını koruyan ve fertlerini bir arada tutan en güçlü bağdır" dedi.

Kayseri'de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında ilk olarak Vali Orhan Düzgün, makamında protokolün kutlamalarını kabul etti. Vali Düzgün ve protokol üyeleri buradan Mustafa Kemal Paşa Bulvarı'na geçti. Vali Orhan Düzgün, Garnizon Komutanı Tümgeneral Ali Demiral ve Büyükşehir Belediye Başkanvekili Serdar Altuntuğ, burada araç üstünde vatandaşları selamlayarak, bayramlarını kutladı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kutlama mesajı okundu. Törende konuşan Kayseri Valisi Orhan Düzgün, "Mücadeleler sırasında verilen yüzbinlerce şehit, akan kan ve gözyaşları ile yoğrulan bu topraklar üzerine atalarımız tarafından bize, geçmişimize gururla, geleceğimize güvenle bakmamızı sağlayacak bir ülke ve cumhuriyet armağan edilmiştir. Ülkemiz cumhuriyet ile 91 yıl içerisinde önemli mesafeler almıştır. Demokrasi, insan hakları, eğitim, sağlık, bilim, sanayi başta olmak üzere birçok alanda önemli gelişmeler sağlanmıştır. Cumhuriyetimizin kurucusu büyük lider Atatürk'ün 'biz milli mevcudiyetimizin temelini milli birlikte ve milli şuurda görmekteyiz' sözü ile ifade ettiği gibi, milli birliğimizin en büyük güvencesi olan Cumhuriyet, bir milletin varlığını koruyan ve fertlerini bir arada tutan en güçlü bağdır" ifadelerini kullandı.
Konuşmanın ardından Kayseri Jimnastik Kulubü öğrencileri, gösteri düzenledi. Gösterinin ardından Nuh Mehmet Küçükçalık Anadolu Lisesi öğrencileri Cumhuriyet Bayramı ile ilgili şiir okudu. Düzenlenen tören öğrenciler, gaziler, dernek başkanları ve askeri erkanın kortej yürüyüşü ile devam etti.
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, Orman Bölge Müdürlüğü'nün dağıttığı 5 bin çam fidanı ile sona erdi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39