• BIST 9057.95
  • Altın 2296.889
  • Dolar 32.3247
  • Euro 35.0593
  • Kayseri 20 °C
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 22 °C

30. SEYRANİ KÜLTÜR VE SANAT FESTİVALİ BAŞLADI

30. SEYRANİ KÜLTÜR VE SANAT FESTİVALİ BAŞLADI
Uluslararası 30’uncu Aşık Seyrani Kültür ve Sanat Festivali Develi’de yapılan çeşitli gösterilerle başladı.
Develi Meydanı'nda düzenlenen festivale AK Parti Milletvekili Ahmet Öksüzkaya, Develi Kaymakamı Enver Ünlü, Develi Belediye Başkanı Recep Özkan, AK Parti İl Başkanı Ömer Dengiz, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Develi’nin meydanında düzenlenen festivale halkın yoğun ilgisi dikkat çekti. Bu yıl 30’uncusu düzenlenen Aşık Seyrani Kültür ve Sanat Festivali’nde Kırgızistan, Azerbaycan ve Slovenya halk oyunları ekiplerinin gösterileri ilgi ile izlendi.
Çeşitli gösterilerin olduğu festivalde Slovenya’nın geleneksel danslarını sergileyen ekip, büyük beğeni kazandı. Öte yandan Azeri 3 gencin şarklılarında birlik ve beraberlik mesajı vermesi vatandaşlar tarafından uzun süre alkışlandı. Kırgızların mini konserinde, Kırgız ekibinin müzikleri protokol üyeleri ve vatandaşlar tarafından beğeni ile dinlendi. Festivalde halk ozanlarına madalya ve plaket verildi.
Festivalin 30’uncusunu gerçekleştirdiklerini ifade eden Develi Kaymakamı Enver Ünlü, “Uluslararası Aşık Seyrani Kültür ve Sanat Festivali’nin 30’uncusunu idrak etmenin coşkusunun mutluluğunun sevincini paylaşıyoruz. Hepimizin bildiği gibi Aşık Seyrani Festivali, sadece bir eğlence amacı için yapılan bir etkinlik kesinlikle değildir.” dedi.
Festivalin önemli bir kültürel faaliyet olduğunu dile getiren Ünlü, “30 yıl boyunca kesintisiz olarak yapılan festival Develimiz, Kayserimiz ve bölgemiz için önemli bir kültürel faaliyettir.” şeklinde konuştu.
Aşık Seyrani’nin halk ozanların arasında önemli bir yeri olduğunu söyleyen Ünlü, “Anadolu’nun yetiştirdiği Mevlana, Yunus Emre, Emrah gibi çok kıymetli halk ozanlarının, düşünürlerinin bir tanesi de Anadolu’nun bağrından, bu topraklardan bize, Develi’ye nasip olmuş olan kıymetli Aşık Seyrani’dir.” ifadelerinde bulundu.
Festival daha sonra aşıkların atışmaları, koçaklamaları ve deyişleri ile devam etti. Festival etkinlikleri çerçevesinde bugün, Mustafa Ceceli Develi Stadyumu’nda konser verecek. Festival 8 Temmuz’a kadar sürecek.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39