• BIST 8718.11
  • Altın 2246.949
  • Dolar 32.3335
  • Euro 35.1933
  • Kayseri 5 °C
  • Ankara 1 °C
  • İstanbul 9 °C

300 OKULUN SPOR MALZEMESİ KAYSERİ BÜYÜKŞEHİR'DEN

300 OKULUN SPOR MALZEMESİ KAYSERİ BÜYÜKŞEHİR'DEN
Büyükşehir Belediyesi "Okullar Sporla Dolsun" sloganıyla orta öğretimdeki 300 okula yaklaşık 10 bin top dağıttı.

kayseri38-002-030.gif

Büyükşehir Belediyesi "Okullar Sporla Dolsun" sloganıyla orta öğretimdeki 300 okula yaklaşık 10 bin top dağıttı. 


Büyükşehir Belediyesi tarafından okullara yapılan eğitim materyali desteği ile ilgili Cumhuriyet Meydanı'nda bir tören düzenlendi. Törene, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik'in yanı sıra, çok sayıda bürokrat, eğitim ve spor camiasından yöneticiler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

20161026aw883602_01.jpg
Törende konuşan Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş. Genel Müdürü Hüseyin İşlertaş, yaşam kalitesini yükseltmek amacıyla düzenli be bilinçli spor yapmak imkanı sunmaya devam ettiklerini belirtti. Sağlıklı nesiller oluşmasına olanak sağlayan projelerle toplumun her kesimine hizmet verdiklerini ifade eden İşlertaş, "Çalışmalarımıza liderlik eden ve destek veren Büyükşehir Belediye Başkanımız Mustafa Çelik'e teşekkür ediyorum" dedi.


"SPORDA KAPSAMLI BİR ALTYAPI HAMLESİ BAŞLATTIK"
Öğrencileri selamlayarak kürsüye çıkan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik de daha huzurlu ve sağlıklı bir nesil için sporu bir hayat tarzı haline getirmek gerektiğini dile getirdi. Toplumun her kesimine sporu sevdirmek ve sevdirmekle kalmayıp bizzat yapmalarını sağlamak için çalıştıklarını ifade eden Başkan Çelik, "Bunun yolu imkanları artırmak ve fiziksel aktiviteleri cazip hale getirmekten geçiyor.

Bu iki noktayı dikkate alarak halkı spor alanlarına çekecek önemli çalışmalar yaptık. Bu çalışmaların meyvesini de almaya başladığımızı sevinçle söyleyebilirim. Örneğin, Büyükşehir Belediyemiz bünyesindeki Spor A.Ş.'miz tarafından açılan yaz kurslarından bu yıl 11 bin öğrencimiz faydalandı. 7-15 yaş grubunda 11 bin öğrenciye 10 merkezde ve 18 farklı branşta eğitimciler nezaretinde spor yapma imkanı sağladık. 11 bin öğrenci bir spor branşında kendilerini geliştirme imkanı buldu.

Bu rakam aynı zamanda çok büyük bir altyapı hamlesidir. Çünkü yaz okullarında başarılı olan öğrencileri bırakmıyoruz. Kış ve bahar döneminde de eğitimlerimiz devam ediyor. Ve tüm bu dönemlerde başarılı olan gençlerimizi Spor. A.Ş. bünyesindeki kulüplerimize alıyor, onları müsabık sporcu haline getirmek için çalışıyoruz. Spor kulübümüz bünyesinde şimdilik yedi branşta müsabakalara katılan genç sporcularımız var ve bu sporcularımız madalya ve kupalar getirmeye başladılar bile. Bunların yanı sıra Amatör Sporu geliştirmek için malzeme ve tesis desteği veriyoruz.

Bireysel ve takım sporlarının yanı sıra kitle sporlarını da geliştirmeye gayret ediyoruz. Sağlıklı Yaşam Yürüyüşleri, Bisiklet Turları, toplu halde Aerobik etkinlikleri yapıyoruz. Bunlarla birlikte spor tesislerimizden son altı ay içerisinde 120 bine yakın vatandaşımız istifade etti. Görüldüğü üzere Kayseri'de sporun hemen her branşında çok ciddi bir altyapı hamlesi yapılıyor." dedi.


300 OKULUN SPOR MALZEMESİ BÜYÜKŞEHİR'DEN
Ayrıca okullarda sporu geliştirmek için yeni bir projeyi hayata geçirdiklerini de vurgulayan Başkan Mustafa Çelik, "Şehrimizde bulunan Ortaöğretimdeki 300 okulun spor malzemesi ihtiyaçlarını karşılamak üzere toplam 10 bin futbol, voleybol ve basketbol topunu okullarımıza teslim edeceğiz. Bu çalışmamız da bugüne kadar yapmış olduğumuz pek çok çalışma gibi örnek bir proje olacak." diye konuştu.


Yeni nesilden kendilerine sağlanan imkanların değerini bilmelerini isteyen Başkan Çelik, "Sizler bilmezsiniz; ama belki büyüklerinizden duymuşsunudur. Bizim çocukluğumuzda top bulmak öyle kolay bir iş değildi. Paçavraları yuvarlayıp sararak top yapanlar da vardı, büyük ip yumaklarını top şeklinde kullananlar da. Tandırları olan hemşehrilerim bilecektir. Tandırların havalandırma deliklerinde bulunan tıkaçlar dahi top olarak kullanılırdı. Sonra naylon toplar çıktı.

Eskiden bugünkü gibi spor tesisleri olmadığı ve sahalarda dikenler olduğu için naylon toplar çok çabuk patlardı. Bu yüzden her çocuğun meşin top özlemi olurdu. Ben sadece futbol topunun geçmişini anlattım sizlere, çünkü basketbol ve voleybol topu zaten lükstü ve bulunmazdı. Okullarımızda spor yapılabilecek tesisler de yoktu, oyun oynayabileceğimiz tek bir top da. Geçmiş geride kaldı. Sizlerin artık pek çok imkanınız var. Bu imkanları en güzel şekilde değerlendirin.

Sporu da en güzel şekilde yapın, derslerinize de en güzel şekilde çalışın. Çünkü sizler bu ülkenin, tek vatanımızın geleceğisiniz.” diyerek sözlerini tamamldı.
Başkan Mustafa Çelik, konuşmasının ardından bazı okulların eğitim materyallerini bizzat verdi ve öğrencilerle fotoğraf çektirdi. Daha sonra 300 okula 10 bin futbol, voleybol ve basketbol topunun dağıtımı gerçekleştirildi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39