• BIST 9079.97
  • Altın 2324.085
  • Dolar 32.3613
  • Euro 34.9442
  • Kayseri 7 °C
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 12 °C

“35 YIL ALMIŞ MUSTAFA BALBAY’I BIRAKIRKEN 5 YILA MAHKUM OLMUŞ İNSANLARIN SUÇU NE?”

“35 YIL ALMIŞ MUSTAFA BALBAY’I BIRAKIRKEN 5 YILA MAHKUM OLMUŞ İNSANLARIN SUÇU NE?”
SP LİDERİ MUSTAFA KAMALAK: “35 YIL ALMIŞ MUSTAFA BALBAY’I BIRAKIRKEN 5 YILA MAHKUM OLMUŞ İNSANLARIN SUÇU NE?” “DÜNYANIN HİÇBİR YERİNDE POLİSLERİ YARGILAYAN BİR HUKUK SİSTEMİ YOKTUR”

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, “Mustafa Balbay 35 yıla mahkum olmuştu. 35 yıla mahkum bir vekili bırakırken 3-5 yıla mahkum olan insanların suçu ne? 3-5 yıla mahkum olanı niye tutuyorsun?” dedi.
Partisinin belediye başkan adaylarını açıklamak için Kayseri’ye gelen SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. BDP’li iki milletvekilinin tahliye kararını değerlendiren Kamalak, “Her şeye rağmen Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir. Hukuk devletinin kendine has birtakım üstün ve bağlayıcı kuralları olması lazımdır. Türkiye’miz bakımından bu kurallara biz Anayasa diyoruz. Anayasa'nın 11. maddesine göre Anayasa kuralları herkesi bağlayan üstün hukuk kurallarıdır. Her alanda bir sürecin de bir noktada sona ermesi lazımdır. Türkiye’de yargı sürecine son tahlilde sona erdirecek olan üst mevki Anayasa Mahkemesi'dir. Anayasamızın 153. maddesine göre de Anayasa Mahkemesi’nin kuralları herkes için bağlayıcıdır. Anayasa Mahkemesi daha önce Mustafa Balbay ile ilgili olarak, ‘Devlet bir haksızlık yapmış’ diyordu. ‘Balbay’ın hakları ihlal edilmiş’ diyordu. Bu kararlar verilmeden önce Anayasa karşısında herkes eşittir. Diğer milletvekillerinin durumu ne olacaktır? Dolayısıyla Anayasa Mahkememiz peş peşe verdiği kararlar ile bu sorumuzu cevaplandırmış oldu. Bizim dediğimiz demektedir ama bu burada durmaz. Milletvekillerini tahliye ediyorsun da diğerlerinin durumu ne olacak? Mesela Mustafa Balbay 35 yıla mahkum olmuştu. 35 yıla mahkum bir vekili bırakırken 3-5 yıla mahkum olan insanların suçu ne? 3-5 yıla mahkum olanı niye tutuyorsun? Kanaatimce yol genel affa doğru gidiyor” ifadelerini kullandı.
Yolsuzluk operasyonuna da değinen Mustafa Kamalak, “Biz o alanda daha önce yeterli açıklamaları yaptık. Ortada bir iddia var. Masumiyet kriteri açık. Anayasamızın 35. maddesine göre haklarında kesinleşmiş yargı kararı bulunmadıkça hiç kimse suçlu ilan edilemez ama birtakım karineler var. Ceza Muhakemesi Kanunumuzun 100'üncü maddesine göre, 'Blok suçlar var ise failin tutuklanması gerekiyor' diyor sadece. Ortada sadece bir iddia var. Dünyanın hiçbir yerinde suçlu olduğu iddia edilen polisleri yargılayan bir hukuk sistemine rastlanmamıştır" ifadelerini kullandı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39