• BIST 8718.11
  • Altın 2242.741
  • Dolar 32.3254
  • Euro 35.1547
  • Kayseri 3 °C
  • Ankara 2 °C
  • İstanbul 7 °C

365 gün kesintisiz mobilya Fuarı 365Ankamob’da

365 gün kesintisiz mobilya Fuarı 365Ankamob’da
Türkiye’nin en kaliteli mobilyalarının üretildiği, her kesime her keseye hitap eden Ankara Siteler mobilyası yeni hedefler ve projelerle iddiasını koruyor.

Ankara Mobilyacılar Lakeciler Esnaf ve Sanatkarları Odası (ANKMOB) Başkanı Hüseyin Taklacı’yla Siteler esnafının sorunlarını, yaptıkları projeleri, hedeflerini konuştuk.

 

 

Siteler'in ürettiği mobilyanın işçilik, kalite ve sağlamlığının sınırları aştığını belirten Taklacı, Mamak Samsun Yolu 13. Km’de 365 Ankamob Avm’yi açtıklarını belirtti. Taklacı, “Tüm vatandaşları keyifli bir  alışveriş için 365 Ankamob AVM’ye davet ediyorum. 100’ün üstünde üreticiyi ve binlerce farklı mobilya, ev dekorasyon ürününü bir araya getiren dev AVM’ de halıdan koltuk takımına, perdeden, yemek odasına, aydınlatmadan, ev aksesuara, yatak ve bazadan mutfak,banyo ve  ray dolaplara, beyaz eşyadan, çocuk odasına kadar bir çok ev ürününü bulmak mümkün” dedi. 365 Ankamob AVM’de cafeler, lokantalar, park alanları gibi sosyal alanlar da bulunuyor.

Ankara 365 Ankamob AVM ismini son zamanlarda sık sık duyuyoruz ve görüyoruz. 365 Ankamob AVM’nin diğer alışveriş merkezlerinden farkı nedir?

365 Ankamob Ankara Mobilyacılar Lakeciler Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın 2011 yılında düşünce olarak başlayan ve daha sonra hayata geçirdiği projelerinden biridir. Biz Mobilyacılar odası olarak üç şeye önem veriyoruz.  İlk olarak tasarım, ikincisi üretim son olarak ise pazarlama ve satış. Mobilya sektörünün geleceği için bu üç çalışmadan vazgeçemeyiz. Öncelikle tasarım ayağında Siteler’e bir AR-GE TASARIM VE iNOVASYON MERKEZİ kurmak için çalışmalarımıza başladık. Üretim hattında Siteler’i yeniden dizayn etmek için Mobilyacılara özel İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kuruluş çalışmalarımız devam ediyor. OSB Kurulduğunda Siteler’de üretimi 10 katına çıkaracağız. Üçüncü ve son halka ise pazarlama ve satış alanında siteler mobilyasının tanıtımını ve teşhirini sağlayacak, üreticiyi yeni pazarlarla tanıştıracak ve vatandaşların siteler mobilyasına daha kolay ulaşmasını sağlayacak 365 ANKAMOB AVM Projesi. 

Siteler’de yıllardır üretim yapan fakat teşhir etmek için yeri olmayan esnafımızı bu mağduriyetten kurtarmak için 365 ANKAMOB AVM’yi hizmete sunduk. Ankara’da uluslararası fuar olmadığı için esnaflarımız ürünlerini ulusal ve Uluslararası arenada sergileyemiyor. 365 ANKAMOB AVM "SİTELER MOBİLYA SARAYI müşterisi ile buluşamayan ustalarımızın, sanatkarlarımızın bir araya geldiği ve sadece Siteler ürünleri satılan bir mobilya ev dekorasyon alışveriş merkezidir.

Ankara Mobilyacılar Odası tarafından Ankara Büyükşehir Belediyesi destekleri ile Samsun Yolu 13. KM Mamak Ankara adresinde yapılan 365 ANKAMOB AVM, 18000 m2 satış alanına sahip. 100’ün üstünde üreticiyi ve binlerce farklı mobilya, ev dekorasyon ürününü bir araya getiren dev AVM’ de halıdan koltuk takımına, perdeden, yemek odasına, aydınlatmadan, ev aksesuara, yatak ve bazadan mutfak,banyo ve  ray dolaplara, beyaz eşyadan, çocuk odasına kadar bir çok ev ürününü bulmak mümkün. Vatandaşlarımız, 365 ANKAMOB AVM ile bilgiye odamızdan veya www.365ankamob.com adlı web sitemizden ulaşabilirler

DAHA FAZLA BİLGİ İÇİN TIKLAYIN!

Mükemmeliyet Merkezi Projesi hakkında bilgi verir misiniz? Bu projenin esnafa ne gibi katkısı olacak?

Mükemmeliyet merkezi, mobilyacılık sektörünün birinci halkası olan tasarım ve inovasyonla alakalı sorunları çözümleyecek bir merkez. Tasarım olmadan, üretim; üretim olmadan da satış olmaz. Siteler de ustalarımız hala geleneksel yöntemlerle el işçiliği mobilya ürettiğinden, tasarım konusunda problemler yaşıyordu. Tasarım ve modelleme ayrı bir uzmanlık işi. Bu nedenle Siteler’e tasarım ve AR-GE konusunda hız kazandıracak, esnafımıza çizim programları ve CNC makinaları hakkında bilgi ve eğitim hizmetleri verebilecek bir merkez kuracağız. Mükemmeliyet Merkezi Projemiz hayata geçirildiğinde, bu merkez üniversitelerle işbirliği içinde olacak mobilya tasarımı konusunda eğitim verecek, esnaflarımızın kullanabileceği kalite kontrol cihazları, son teknoloji robotlar ve CNC makinalar ile donatılacak. Esnafımız bu merkeze müşterisini getirip çizim yaptırabilecek veya hazır modellerden kendisine tasarım seçip satın alıp üretime geçebilecek. Aynı zamanda ürettiği ürünün kalite kontrolünü bu merkezde sağlayabilecek.

Siteler esnafı halinden memnun mu? Sorunları istekleri var mı?

Siteler esnafı belki de Türkiye'nin en kanaatkâr esnafıdır. Birçok olumsuzluğa rağmen daima devletinin, ülkesinin yanında olmuştur ve olmaya da devam edecektir. Fakat Mobilyacılar odası olarak bizleri aşan devlet eliyle düzenlenmesi gereken problemlerimiz var; mesela Siteler’de sosyal alan yok. Var olanlarda bir şekilde binalaşmış durumda. Müşteriler geldiğinde Siteler’de kullanabileceği bir otopark, wc, park, TIR parkı gibi alanlar yok. Sokak temizliğine gereken hassasiyet gösterilmiyor. En büyük sorun yapılaşmanın dikey olması. Üç katlı beş katlı binalarda üretim yapılıyor… Organize sanayi bölgesi olabilmesi ve İş sağlığı güvenliği tedbirlerin alınabilmesi imkanı yapılaşma nedeniyle zorlaşıyor. Sitelerimizde güvenlik problemlerimiz var esnafımız hırsızlıktan bıkmış durumda. Gerekli önlemler alınamadığı için her gün birden fazla esnafımızın makinaları çalınıyor. 

Mobilyada HEDEF 2023 demiştiniz? Biraz açar mısınız? 2023'te ne olacak?

Daha önce bahsettiğimiz gibi tasarım, üretim ve satış hatlarını bir araya getirdiğimiz zaman, ihracatımızı 7 kat artıracağız, Biz 2023 yılına kadar bu 3 konudaki projelerimizi hayata geçirmek ve Ankara Mobilyasını dünyanın 2. üretim merkezi haline getirmeyi planlıyoruz.

Önceki senelerde şehir dışından Siteler'e ürün kalitesi ve çeşitliliği nedeniyle alışverişe gelinirdi. Bu gelenek hala devam ediyor mu?

Tabi ki hala Siteler mobilyası marka değeri üzerine katlayarak devam ediyor. Fakat Siteler esnafı fabrikasyon ürünlerle rekabet etmek zorunda bırakılıyor. El üretimi ve fabrikasyon ürünlerden aynı oranda vergi alındığı için, el emeği ile üretim yapan esnafımız vergi yükü altında eziliyor. Buna rağmen siteler mobilyası en kaliteli mekanları, evleri, meclisleri, başbakanlık, bakanlık ofislerini süslemeye devam ediyor. Her zaman söylediğimiz gibi milyonluk evlere mekanlara fabrikasyon ürünler alamazsınız, Fabrikasyon ürünler bu mekanlarda kalitesiz durur. Kaliteli mekanların ihtiyacı Siteler’de üretilen el işçiliği ile yapılan mobilyalardır.

Şehir dışına çıkarılacak 4. kolordu komutanlığının yerine mobilyacılar sitesi kurulması talebiniz vardı. bu konuda son gelişmeler nelerdir?

Bu bölge ile girişimlerimiz yeni değil, yıllar öncede aynı talebi yenilemiştik. Fakat bu konuda halen bir sonuca varmış değiliz. Biz istiyoruz ki 60 yılı aşkındır üretim yapan ve yaşlanmış bir Siteler var, geçmişte alınmayan tedbirlerden dolayı dikey yapılar yapılmış, sosyal alanlar yok edilmiş. Bu nedenle Siteler’i yenilemenin vakti çoktan geldi. Bu soruna en güzel ve anlamlı çözüm 4. Kolordu arazisini Siteler esnafına tahsis edip burada bir organize sanayi bölgesi ve satış yeri kurarak, Siteler’i buraya taşımak olur. Ama bu talebimiz nasıl sonuçlanır bilemeyiz.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39