• BIST 8986.97
  • Altın 2297.275
  • Dolar 32.3247
  • Euro 35.0665
  • Kayseri 16 °C
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 19 °C

37 Yıldır Galatasaray'ı Yenemeyen Kayserispor Siftah Peşinde

37 Yıldır Galatasaray'ı Yenemeyen Kayserispor Siftah Peşinde
Resmi büyütmek için tıklayın Kayserispor, ligde 37 yıldır yenemediği renktaşı Galatasaray'ı yarın eli boş göndererek, tarihe geçecek bir siftah peşinde koşuyor.

Kayserispor, ligde 37 yıldır yenemediği renktaşı Galatasaray'ı yarın eli boş göndererek, tarihe geçecek bir siftah peşinde koşuyor.

FOTOGALERİ


Cumhuriyet 88 Yaşında!




Beşiktaş ve Sivasspor galibiyeti sonrasında Gençlerbirlği deplasmanında mağlup olan Kayserispor, yarın sahasında şampiyonluğun güçlü adaylarından Galatasaray'ı konuk edecek. Kayserispor, hem ligde yeniden çıkışa geçmek hem de 37 yıllık hasrete son vermek istiyor.

Kayserispor Basın Sözcüsü Rifat Pehlivan, "37 yıldır mağlup edemediğimiz Galatasaray'ı yarın Kadir Has Stadı'nda yenerek, bir ilke imza atmak istiyoruz. Galatasaray galibiyetiyle kendi evimizde sezonun ikinci galibiyetini de elde etme kararlığındayız" dedi.

Galatasaray ile tarihinde ilk olarak 1 Aralık 1973 yılında karşılaşan ve o maçı 58. dakikada Şevki Şenlen'in golü ile 1-0 kaybeden Kayserispor, sahasında Galatasaray'a karşı ilk ve tek galibiyetini 21 Nisan 1974 tarihinde aldı. O günkü maçta 57. dakikada Metin Ülgen ve 73. dakikada topa vurduğu zaman yılana benzeyen bir ses çıktığından "Yılancı" lakabıyla tanınan Mustafa Yücel'in golleri ile 2-0 kazanan Kayserispor, tam 37 yıldır rakibini Süper Lig maçında mağlup edemiyor. Kayserispor, 15 Mart 1978 tarihinde Türkiye Kupası maçında 57. dakikada, sarı kırmızılı renktaşından transfer ettiği Yılmaz Yavman'ın golü ile 1-0 kazanmıştı. Kayserispor ile Galatasaray arasında Kayseri'de oynanan son 4 maç berabere bitti. Geçen sezon İstanbul'da oynanan maç da 1-1 sona ermişti. Bu maçta Kayserispor'un golünü Abdullah Durak atmıştı. Galatasaray'da ise Kayserispor'a ilk golü atan Şevki Şenlen olurken son golü ise Gökhan Zan attı.

Son 3 maçında 7 puan topladıktan sonra G.Birliği'ne mağlup olan Kayserispor, yarın Galatasaray'ı konuk edecek. Kadir Has Stadı'nda saat 16.00'da başlayacak ve Cüneyt Çakır'ın yöneteceği maçı kazanmak arzusunda olan Kayserispor, taraftarına 37 yıl sonra bir sevinç daha yaşatmak istiyor. Bugüne kadar sahasında Galatasaray ile 16 lig maçında karşılaşan Kayserispor, 1 kez gülebildi, 10 maç da berabere bitti. Galatasaray ise Kayseri'de 5 kez galibiyet sevinci yaşadı. Kayserispor ile Galatasaray, 3 kez de kupa maçında Kayseri'de karşılaştı. Bunlardan 1'i berabere biterken 2'sini ise G.Saray kazandı. Toplam 19 maçın oynandığı Kayseri'de Kayserispor, 15 gol atarken kalesinde ise 25 gol gördü. Kayserispor forması altında Galatasaray'a en fazla gol atan futbolcu ise 4 golle Gökhan Ünal bulunuyor. Yılmaz Yavman'ın ise 2 golü var.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39