• BIST 9151.98
  • Altın 2324.488
  • Dolar 32.3582
  • Euro 34.9376
  • Kayseri 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 15 °C

''Kayserili'' Somalili aile halinden memnun

&#39&#39Kayserili&#39&#39 Somalili aile halinden memnun
Kayseri'de ikamet eden, yaşamlarını yardımseverlerin desteğiyle sürdüren Somalili aile, Türkiye'de yaşamaktan mutlu.
Yaklaşık 3 yıl önce Somali'deki iç savaştan kaçan Mukhtar Kheyri Muhammed, eşi ve 7 çocuğuyla Zümrüt Mahallesi'nde yaşıyor.
Türkiye'ye gelince çocuklarına ve eşine Türkçe isimler veren Muhammed, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eşi Hatice, çocukları Mustafa, Yusuf, Abdurrahman, Naime, Fatma, Meryem ve Belkıs'la Kayseri'de mutlu bir yaşam sürdüklerini söyledi.
Yaklaşık 3 yıl önce gemiyle Somali'deki iç savaştan kaçarak İstanbul'a geldiklerini, daha sonra Isparta'ya yerleştiklerini ifade eden Muhammed, Isparta'da dünyaya gelen en küçük çocuğu Abdurrahman'ın sağlık sorunları nedeniyle 1,5 yıl önce Kayseri'ye geldiklerini belirtti.
Ülkelerinde yaşanan açlık felaketini yakından takip ettiklerini kaydeden Muhammed, şöyle konuştu:
''Ülkemizdeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye geldik. 1,5 yıldır Kayseri'de yaşıyoruz. Başkalarının yardımıyla geçiniyoruz. İHH İnsani Yardım Vakfı ev kiramızı ve gıda ihtiyaçlarımızı karşılıyor. İş bulamadığım için çalışamıyorum ama en azından açlık sorunu çekmiyoruz. Ülkemizde insanların açlıktan öldüğünü gördükçe burada olduğumuz için şükrediyoruz. Türk halkı bize çok yardım ediyor. Oğlum Yusuf, burada okula gidiyor. Televizyondan Somali'de yaşananları izliyoruz. Oraya yapılan yardımlardan dolayı Türkiye'ye teşekkür ediyoruz. Türk halkı çok iyiliksever. Bizim insanımıza yapılan yardımlardan dolayı minnet duyuyoruz. Türk hükümetine teşekkür ediyoruz.''
En küçük oğlu Abdurrahman'ın kalbinin delik olduğunu, ciddi sağlık sorunları bulunduğunu ifade eden Muhammed, Kayseri'de tedavi imkanlarının daha iyi olması nedeniyle Isparta'dan buraya getirildiklerini belirtti.
Oğlunu maddi imkansızlıklar nedeniyle tedavi ettiremediklerini söyleyen Muhammed, şunları kaydetti:
''Somali'de yaşayan soydaşlarımıza göre biz Türkiye'de çok rahatız. Yardımlarla geçinsek bile halimizden memnunuz. Tek sıkıntımız Abdurrahman'ın hastalığı. Daha önce ücretsiz tedavi hizmeti alabiliyorduk. Ancak son zamanlarda yeni düzenlemeler yapılmış ve tedavi ücretli olmuş. Bu nedenle oğlumu hastaneye götüremiyoruz, bizden para istiyorlar ama paramız yok. Oğlum iyileşirse hiçbir sıkıntımız kalmayacak.''
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39