• BIST 9079.97
  • Altın 2324.125
  • Dolar 32.3608
  • Euro 34.9426
  • Kayseri 7 °C
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 12 °C

'CHP'nin tavrı Hacı Bektaş felsefesiyle bağdaşmıyor'

&#39CHP&#39nin tavrı Hacı Bektaş felsefesiyle bağdaşmıyor&#39
Hacı Bektaş-ı Veli'yi anma törenlerinde CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşma yaptıktan sonra Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ı dinlemeden ayrılması Alevi kanaat önderlerinin tepkisini çekti.
Gazi Cemevi Dedesi Veli Gülsoy, yaşananların Hacı Bektaş'ın manevî iklimine uygun düşmediğini belirtirken, Tunceli Üniversitesi Rektörü Durmuş Boztuğ, Bakan'a yapılanı hiçbir vicdanın kabul edemeyeceğini belirtti. Tunceli Cemevi Dernek Başkanı Ali Ekber Yurt ise, Kendisi hemşehrimiz ama derin üzüntü oluşturdu. Bu yanlışı kim yapsa kınardım. dedi.

Nevşehir Hacıbektaş ilçesinde belediye tarafından düzenlenen törende önce Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın, ardından CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun kürsüye geleceği anons edildi. Ancak daha sonra yeni bir anons yapılarak Kılıçdaroğlu, Günay'dan önce kürsüye davet edildi. Bunun üzerine konuşmasını yapan CHP lideri, törene katılan genel başkan yardımcıları ve CHP'li milletvekilleriyle birlikte kendisinden sonra kürsüye gelen Bakan Günay'ı dinlemeden etkinliğin yapıldığı alandan ayrıldı. Bu sırada CHP'lilerin kullandığı araçlardan müzik sesleri yükselirken Bakan Günay bir grup tarafından yuhalandı. Bu gelişmeler törenlere katılan Alevi kanaat önderlerini rahatsız etti.

Tunceli Cemevi Dernek Başkanı ve Dedesi Ali Ekber Yurt, Kılıçdaroğlu'nun alanı terk etmesinden dolayı duyduğu üzüntüyü Bakan Günay'a iletti. Bir Alevi dedesi ve cemevi başkanı olarak bakanımızdan özür diledim. diyen Yurt, Kılıçdaroğlu'nun tavrının Hacı Bektaş Veli felsefesiyle bağdaşmadığını kaydetti: Kemal Bey çok güzel konuştu. Güzel mesajları kim verirse versin alkışlamak gerekiyor. Kürsüden indikten sonra hemen ayrıldı. Ayrılması kendi kararı ama arabaya yönelince otobüsün müzik sesleri sonuna kadar açıldı. Bunu yaparken dev bir afişte 'İncinsen de incitme' sözü asılıydı. Kemal Bey de bu doğrultuda mesajlar vermişti. Fakat söyledikleriyle yaptıkları birbirinden farklıydı. Kendisi hemşehrimiz ama bende derin üzüntü oluşturdu. Bu yanlışı kim yaparsa yapsın ben kınardım.

Gazi Cemevi Dedesi Veli Gülsoy ise yaşananların Hacı Bektaş'ın manevi iklimine uygun düşmediğini dile getirdi. Gülsoy, Başlarda çok güzeldi, ikisi yan yana oturmuşlardı. Olması gereken buydu. Sonra Kemal Bey aniden kalktı, gitti. Neyi düşünerek kalktılar bilemeyiz ama hoş olmadı. Keşke kalkıp gitmeseydi, Kültür Bakanı da o kadar sert konuşmasaydı. Bu tür yerlerde siyaset yapılmamalı. diye konuştu.

Hacı Bektaş'ta bulunan Tunceli Üniversitesi Rektörü Durmuş Boztuğ da Alevi bir vatandaş olarak yaşananları kabul edilemez bulduğunu söyledi. Boztuğ, şu görüşü dile getirdi: Kılıçdaroğlu'nun kalkıp gitmesi kendi siyasi görüşüdür. Bir şey diyemem ama benim kabul edemediğim bindikleri otobüslerde müzik çalmaya başlaması. ྄ milleti bir gör ayırt etme' diyen sevgi, kardeşlik, birlik, beraberlik mesajları veren bir hünkarın huzurundaydık. Çıkıp onun dergahında konuşma yapmış bir insanın müzik çalıp engellemeye çalışmasını hiçbir vicdan kabul etmez.
AYŞE TOSUN
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39