• BIST 9101.45
  • Altın 2324.897
  • Dolar 32.3656
  • Euro 34.97
  • Kayseri 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 19 °C

'Karımla Oğlumun İlşkisi Var Dedi' Mahkemeyi İnandıramadı

&#39Karımla Oğlumun İlşkisi Var Dedi&#39 Mahkemeyi İnandıramadı
İlk eşinden olan oğlu ile ikinci eşinin ilişki yaşadığından şüphelenen adam boşanma davası açtı. Mahkeme 'aşk ilişkisine yeterli delil yok' kararı verdi
Antalya’da ilk eşinden olan oğlu 25 yaşındaki M. E. ile ikinci eşi 32 yaşındaki M.’nin arasında ilişki bulunduğunu iddia eden 45 yaşındaki İ. A.’nın boşanma ve tazminat kararını Yargıtay, ’İlişkisi olduğuna dair yeterli bilgi ve belge yok’ diye bozdu.

Çiftin boşanmasını onayan Yargıtay’ın kararında M. A.’a yoksulluk nafakası bağlanması ve edinilmiş mallardan pay verilmesi istendi.

İlk eşi E.A.’dan 1995 yılında boşanan İ. A., mahkemenin velayetini verdiği oğlu M. E. ile aynı evi paylaşmaya başladı. Havalimanında yer hizmetlerinde çalışan İ. A., 2000 yılında ailesinin önerisiyle ikinci kez evlendi. İkinci eşi M. A.’dan Burak adını verdiği bir oğlu daha olan İ. A.’ın mutluluğu, 3 yıl önce bozuldu.

KİRLİ ÇAMAŞIRINI BULUNCA...

Oğlunun kirli iç çamaşırını yatak odasında bulan İ. A. ile eşi arasında sorunlar başladı. İkinci evliliği yaptığı eşi M.ile ilk evliliğinden olan oğlu M. E. arasında ilişki olduğunu ileri süren, fotoğraflar ve yatak odasında oğlunun kirli çamaşırını delil gösteren İ. A., Antalya 1’inci Aile Mahkemesi’nde boşanma davası açtı.

Geçen yıl çiftin boşanmasına karar veren mahkeme, M. A.’ın talep ettiği 20 bin liralık manevi, 50 bin liralık maddi tazminatı reddetti. Oğlu Burak ’ın velayeti baba İ. A.’a verildi. Mahkeme, 1400 lira olan tedbir nafakasını da kaldırdı. M. A.’ın kararı temyize götürmesi üzerine Yargıtay 2’nci Hukuk Dairesi, boşanmayı onadı, ’İlişkisi olduğuna dair yeterli bilgi ve belge yoktur’ diyerek kararı bozdu. Boşanmayı onaylayan ve tazminata gerek görmeyen Yargıtay, M. A.’a yoksulluk nafakası bağlanması ve edinilmiş mallardan pay verilmesi gerektiğine hükmetti.

Yargıtay kararını eleştiren İ. A., Eşimle oğlum arasındaki ilişkiye ’delil yetersiz’ denilmiş. Fotoğraflar, küçük oğlum Burak’ın annesi ve ağabeyini yatakta yakaladığına dair ifadeleri var. Daha ne gibi bir belge ve tanık istiyor? Ben gece gündüz çalışıp, bir şeyler biriktirmeye çalışırken, eşim ile oğlum denilen adam aşk yaşıyorlardı. Şimdi onlara malımı mı vereceğim? Dava yeniden görülmeye başlandığında yerel mahkemenin daha önce verdiği kararda direnmesini isteyeceğim dedi.

Antalya 1’inci Aile Mahkemesi, önümüzdeki günlerde Yargıtay’ın bozma kararı çerçevesinde davayı tekrar görüşecek.

DHA
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39