• BIST 9090.31
  • Altın 2324.753
  • Dolar 32.3724
  • Euro 34.9675
  • Kayseri 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 19 °C

4. ULUSLARARASI ALİ DAĞI YAMAÇ PARAŞÜTÜ BAŞLIYOR

4. ULUSLARARASI ALİ DAĞI YAMAÇ PARAŞÜTÜ BAŞLIYOR
Talas Belediyesi'nin ev sahipliğinde bu yıl 4'üncüsü düzenlenen Uluslararası Ali Dağı Yamaç Paraşütü Kupası 24-29 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek.
Konuyla ilgili düzenlenen basın toplantısında konuşan Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, gazetecilere açıklamalarda bulundu. Başkan Yıldırım, konuşmasına Suriye'de yönetimin kimyasal silahla binlerce kişiyi öldürmesini kınayarak başladı. Ali Dağı'nda 10 yıldır hava sporlarının yapıldığını belirten Başkan Yıldırım, Ali Dağı'nın artık uluslar arası bir marka haline geldiğini söyledi. "Her yıl Türkiye şampiyonası, Dünya (Word Cup) Test Kupası, yamaç paraşütü, yelken kanat ve model uçak olmak üzere artık havacılık sporlarında Talas'ımız dünyada bir marka" diyen Başkan Yıldırım, "Bu işin yapılabilirliğine inanmak başlı başına bir başarıydı. Bu sporu nasıl yaparız, geliştiririz, yaşatırız ve kurumsal yapıya kavuştururuz diye çok uzun yıllar emek verdik. Bugüne kadar bu organizasyonda katılımcı pilot arkadaşlarımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Yarışmayla ilgili bilgiler veren Başkan Yıldırım, aralarında İran'dan Amerika'ya 11 ülkeden 51'i yabancı toplam 175 pilotun kayıt yaptırdığını belirterek, 25 bayanın yarışacağını söyledi. Ali Dağı'ndaki tesislerin dünyada bir ilk olduğunun altını çizen Başkan Yıldırım, "Eğitimle ilgili olan kısmında ise bir çok hocamızın emeği var. Biz sürekli Kayseri’de gençlerimize yamaç paraşütünün, yelken kanatın ve model uçağın eğitimi verdirmeye çalışıyoruz. Amacımız hava sporlarının topluma yayılmasını sağlamak." şeklinde konuştu. Talas'ın yamaç paraşütü eğitiminde en ideal merkezlerden biri olduğunu kaydeden Başkan Yıldırım, "Ülkemizde eğitim merkezi noktasında Eskişehir’de Türk Hava Kurumu tarafından kurulmuş İnönü’de bir merkez var ikincisi ise Kayseri’de. Yani Kayseri eğitim verilebilen bir merkez haline geldi. Gösteri ve yarış boyutları ise şehrimizin de tanık olduğu gibi hamdolsun gelişerek devam ediyor." diye konuştu. Başkan Yıldırım, yarışmanın aynı zamanda Türkiye şampiyonası olduğunu ifade ederek sözlerini tamamladı.

Yarışma Koordinatörü Semih Sayır ise, yarışmanın mükemmel bir şekilde geçmesi için hazırlıkların tamamlandığını belirterek, "Yapılan çok ciddi yatırım için Talas Belediyesine teşekkür ediyorum. Dünyanın hiçbir yerinde kalkış alanında tribün bulamazsınız. Yarışmamız dünyada 2 uluslar arası organizasyondan onaylıdır." diye konuştu.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39