• BIST 9079.97
  • Altın 2307.771
  • Dolar 32.3049
  • Euro 35.0354
  • Kayseri 11 °C
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 15 °C

4/C'Liye Kadro Yok. Aileye Yardımı Var

4/C&#39Liye Kadro Yok. Aileye Yardımı Var
Devlet Personel Başkanlığı, geçici personele aile yardımı ödeneği verilmesine ilişkin Bakanlar Kurulu Kararı Taslağı'nın Başbakanlığa sevk edildiğini, bu personelin kadroya geçirilmesine ilişkin bir çalışmanın ise bulunmadığını bildirdi.
Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu (BASK) Genel Başkanı Resul Akay ve Genel Sekreter Mehmet Bayraktar, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a 4/C statüsündeki geçici personelin kadroya alınması talebini içeren bir mektup gönderdi.
Mektupta, 4/B statüsündeki sözleşmeli personelin memur kadrolarına atanmasından duyulan memnuniyet ifade edildi.

Belediyelerde çalışan sözleşmeli personel ile geçici personelin kapsam dışı bırakılmasının burukluk yarattığı belirtilen mektupta, şunlar kaydedildi:
'Ɗ/C statüsünde istihdam edilen personelin önemli bir bölümü mesleki formasyona sahiptir. Anılan personel daha iyi sosyal imkanlarla ve yüksek ücretlerle çalışırken bu imkanlardan mahrum bırakılarak istihdam edilmeleri 'Allah, insanı gördüğünden geri bırakmasın' atasözündeki mesajın sosyal derinliği düşünüldüğünde yaşanan dramı tüm çıplaklığı ile gözler önüne sermektedir.

Ülkemizdeki ekonomik dönüşümün faturasının kendilerine kesildiğini düşünen ve bu faturayı ödemekte oldukça zorlanan 4/C personelinin 4/A statüsüne geçirilmesi ile mali, sosyal ve özlük haklarında belirgin bir iyileşme olacağı açıktır. Böylece 'gördüğü günleri aramayacak' konuma getirilen 4/C personeli de hayalleri gerçekleşmiş, mutlu bireyler safına geçecektir.''
Sözleşmeli personelin hayallerini süsleyen icraatın, yıllardır derdini dile getirmeye çalışan geçici personele de yansıtılmasının adalet ve hakkaniyet prensiplerine denk düşen bir kaylaşım olacağı ifade edilen mektupta, hükümetin, sayıları sözleşmeli personelden daha az olan geçici personelin mağduriyetini gidereceği beklentisinde olunduğu belirtildi.

BASK'ın bu başvurusuna Devlet Personel Başkanlığı aracılığıyla yanıt geldi.
Kamu kuruluşlarının özelleştirilmesinin ardından iş akdi feshedilenlerin diğer kamu kurumlarında 4/C statüsünde istihdam edildikleri anımsatılan yanıtta, özelleştirme uygulamaları nedeniyle işsiz kalan işçilerin kamu kurum ve kuruluşlarına geçici personel olarak yerleştirilmesine ilişkin uygulamanın başladığı 2005 yılından bu yana her bir mali yıl için çıkartılan Bakanlar Kurulu Kararları ile başta ücret artışı olmak üzere, 30 gün ücretli hastalık izni, 22 gün ücretli izin ve iş sonu tazminatı gibi geçici personelin durumunu iyileştirici düzenlemeler yapıldığına dikkat çekildi.

Devlet Personel Başkanlığının yanıtında, geçici personele aile yardımı ödeneği verilmesine ilişkin Bakanlar Kurulu Karar Taslağı'nın Başbakanlığa sevk edildiği, bu personelin kadroya geçirilmesi konusunda işe başkanlık tarafından yapılmış bir çalışma bulunmadığı bildirildi.



  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39