• BIST 9079.97
  • Altın 2324.118
  • Dolar 32.3373
  • Euro 34.9482
  • Kayseri 7 °C
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 12 °C

5 BİN SPORCU KAYSERİ'DE YARIŞMA YAPACAK

5 BİN SPORCU KAYSERİ'DE YARIŞMA YAPACAK
Vali Orhan Düzgün, Kayseri’nin 11. Türkiye Koçfest Üniversite Spor Oyunları’nın final müsabakalarına ev sahipliği yapacağını belirterek, “150 üniversiteden 5 bin sporcunun 8 ayrı branşta verdiği mücadelenin finalinin kentimizde yapılacak olması Kayseri’ni

Vali Düzgün, 9 - 16 Mayıs tarihleri arasında Kayseri’de yapılacak 11. Türkiye Koç Fest Üniversite Spor Oyunları ile ilgili olarak Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Kemal Tamer, Asbaşkan Atilla Pulur ile Genel Sekreter Erdoğan Pulur ve Koordinatör Mustafa Yıldırır’ı makamında kabul etti.
Vali Düzgün, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Eskici’nin de hazır bulunduğu ziyarette, üniversite spor oyunlarının final müsabakalarının Kayseri’de yapılacak olmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, katkılarından dolayı Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı ve yöneticilerine teşekkür etti.
Kayseri’de 2’si devlet 4 üniversite bulunduğunu, on binlerce üniversitelinin sosyal ve kültürel anlamda kentin dokusuna önemli katkılar sağladığını ve aynı zamanda da kentin spor hayatı açısından önemli bir zenginlik gösterdiğini ifade eden Vali Düzgün, üniversite spor oyunlarının da hem üniversitelilere hem de kente önemli bir katkı sağlayacağına inandığını söyledi.
Spor tesisleri açısından son yıllarda önemli bir atılım gösteren Kayseri’nin bugüne kadar milli maçlara ev sahipliği yapmasının yanı sıra uluslararası pek çok şampiyonayı başarıyla gerçekleştirdiğini kaydeden Vali Düzgün, “Erciyes Üniversitesi ile Büyükşehir Belediyesi ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne ait tesislerimizde atletizm, basketbol, jimnastik, futbol, hentbol, su topu, voleybol ve yüzme branşlarında keyifli müsabakalar izleyeceğiz. 150 üniversiteden 5 bin sporcunun 8 ayrı branşta verdiği mücadelenin finalinin kentimizde yapılacak olması Kayseri’nin aynı zamanda bir spor kenti olduğunun da önemli bir göstergesidir. Müsabakaların final niteliği taşıması heyecanı daha da artıracaktır. Üniversite spor oyunlarının Kayseri’deki final müsabakaları rekabeti kadar fair play anlamında da örnek oluşturacaktır.” dedi.
Üniversiteler Federasyonu Başkanı Kemal Tamer de, her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen Koç Fest Üniversite Spor Oyunları’nın etaplar halinde üniversitelerde düzenlendiğini, final müsabakalarının ise tesisleşme potansiyeli yüksek, alt yapısı hazır büyük kentlerde gerçekleştirildiğini belirterek, bu yıl ki final müsabakalarının da her anlamda organizasyonu başarıyla gerçekleştirebilecek Kayseri’de düzenlenmesi kararı alındığını belirtti.
“Üniversite Spor Oyunları’nın Kayseri’de düzenlenmesinde verdiği destekten dolayı başta Sayın Valimiz Orhan Düzgün olmak üzere Büyükşehir Belediyesi, Erciyes Üniversitesi ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne teşekkür ediyoruz” diyen Başkan Tamer, 9 - 16 Mayıs tarihleri arasında 8 branşta Erciyes Üniversitesi ve Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü tesislerinde yapılacak final müsabakalarına tüm sporseverleri davet etti.
Üniversite Spor Oyunları’na ilişkin değerlendirmelerin yapıldığı ziyaretin sonunda Üniversiteler Federasyonu Başkanı Kemal Tamer tarafından Vali Düzgün’e, spor oyunlarını simgeleyen amblemlerin yer aldığı bazı hediyeler takdim edildi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39