• BIST 9079.97
  • Altın 2309.209
  • Dolar 32.3485
  • Euro 35.0814
  • Kayseri 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İstanbul 19 °C

5 liraya Kızını Pazarladı

5 liraya Kızını Pazarladı
Adana'da öz annesi tarafından 5 lira karşılığında erkeklere pazarlandığı iddia edilen, hamile 14 yaşındaki F.H.'ye yapılan 'cinsel istismar'ın davası, küçük kız doğum yapınca yeni bir boyut kazandı
F.H.’nin dünyaya getirdiği kız bebeğe yapılan DNA testinde, çocuğun tutuklu sanıklar 45 yaşındaki Mehmet T. ve 46 yaşındaki Mehmet Ali İ.’dan olmadığı ortaya çıktı.

Merkez Yüreğir İlçesi’nde ilköğretim 7’nci sınıf öğrencisi F.H.’nin okulda rahatsızlanıp, ardından götürüldüğü hastanede hamile olduğu anlaşılınca, cinsel istismar olayı ortaya çıktı. Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri, geçen 2 Kasım’da 26 haftalık hamile olduğu tespit edilen F.H.’nin psikolog gözetiminde ifadesini aldı. F.H., annesi tarafından götürüldüğü 2 erkeğin kendisiyle cinsel ilişkiye girdiğini anlattı. Küçük kızın ifadesi üzerine harekete geçen polis ekipleri, annesi Kader H. ile temizlik işçisi Mehmet T. ve özel güvenlik görevlisi Mehmet Ali İ.’yi gözaltına aldı.

Sorgularının ardından tutuklanan sanıklardan Kader H. hakkında ’küçük yaştaki kızını fuhşa teşvik etmek’ suçundan toplam 37.5 yıla kadar, Mehmet T. ile Mehmet Ali İ. hakkında ise ’çocuğun cinsel istismarı’ suçundan 15’er yıla kadar hapis cezası istemiyle Adana 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı.

DOĞAN BEBEĞE DNA TESTİ

Halen devlet korumasında bulunan F.H. geçen ay doğum yapıp, kız bebek dünyaya getirdi. Çocuğun babasının, tutuklu erkek sanıklar olup olmadığını belirlenmesi için alınan örneklerle DNA testi yapıldı. Adli Tıp Kurumu’nda yapılan testte bebeğin sanıklardan olmadığı ortaya çıktı. Mahkeme başkanı, DNA test sonucu okudu. Sanık avukatları, müvekkillerinin lehine olan DNA testi sonucuna itirazda bulunmadı.

Hakim önünde ilk kez ifade veren F.H., annesinin kendisini sadece yargılanan sanıklarla görüştürdüğünü ve onlarla birlikte olduğunu söyledi.
F.H. yaşadığı istismarı şöyle anlattı:

"Annem ilk önce beni sanıklardan Mehmet T. ile tanıştırdı. O zamanlar ilköğretim 6’ıncı sınıfta okuyordum. Mehmet T. bana kendi evinde ve işyerinin arkasındaki bölümde birçok kez istismarda bulundu. Yine aynı yıllarda annemin tanıştırdığı sanık Mehmet Ali İ. de cinsel istismarda bulundu. Annem sadece bu 2 sanıkla görüştürdü. Başkalarıyla görüştürmedi."

Geçen duruşma savunma yapan sanıklardan kızın annesi Kader H., kızını satmadığını savunurken, Mehmet T., küçük kızla anal yolla birlikte olduğunu, Mehmet Ali İ. ise sadece yanak yanağa öpüştüklerini ileri sürmüştü.

Mahkeme heyeti, Adli Tıp Kurumu’ndan DNA testiyle ilgili dosyanın beklenmesine ve sanıkların tutukluluklarının devamına karar verip duruşmayı erteledi.

Mehmet KAYMAK/ ADANA, (DHA)
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39