• BIST 9089.58
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • Kayseri 15 °C
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 21 °C

50 BİN KİŞİLİK PİLAV 1 SAATTE TÜKENDİ

50 BİN KİŞİLİK PİLAV 1 SAATTE TÜKENDİ
Melikgazi Belediyesi tarafından 4’üncüsü düzenlenen Mimar Sinan’ı Anma ve Evliyalar Günü, Mimar Sinan Evliyalar Bölgesi’nde kutlandı.
Programa, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’ın yanı sıra AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, İl Emniyet Müdürü Cuma Ali Aydın, AK Parti İl Başkanı Ömer Dengiz, İl Müftüsü Ali Maraşlıgil, Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mustafa Alan, AK Parti Melikgazi İlçe Başkanı Timur Barlas, AK Parti Kadın Kolları İl Başkanı Venhar Pakırtaşı, meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.
50 kazanda, 50 aşçının, 16 saatlik bir çalışma ile hazırladığı etli bulgur pilavının hazırlanması için 3 bin 500 kilogram bulgur, 2 bin 500 kilogram et, 200 litre tereyağ, 500 kilogram tereyağı, bin kilogram salça, 150 kilogram toz biber ve 5 ton odun kullanıldı.
Evliyalar Mezarları Başında Dualar İle Anıldığını
Şehir içi ve dışından yaklaşık 10 bin kişinin katıldığını söyleyen Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, “Evliyalar mezarları başında dualar ile anıldı. Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı’nın verdiği konserin katılımcılar tarafından ilgili ile izlendi” dedi.



50 aşçının pilavı pişirdiğini ve 3 bin 500 kilogram bulgur harcandığını ifade eden Büyükkılıç, “50 kazanda pişirilen bulgur pilavı her kazanın biner kişilik olması ile yaklaşık olarak 50 bin kişiye yetecek şekilde pişirildi. Vatandaşlarımız, Allah dostlarının, evliyaların himmeti ile şifalı olduğuna inanılan pilavı afiyetle yediler. Huzur içerisinde nice evliyalar gününe erişmeyi, birliğimize, beraberliğimize, kardeşlik ve dayanışmamıza vesile olmasını temenni ediyorum “ dedi.
AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer ise, “Tarihimize kültürümüze sahip çıkma anlayışı içerisinde böyle güzel bir geleneği sürdüren başkanımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Pilavların pişirildiği kazanları dolaşan Büyükkılıç, vatandaşlarla sohbet etti ve pilav dağıttı. Etkinliğin insanların birbiriyle kaynaşmasını sağladığını söyleyen vatandaşlar ise, bu geleneğin daha uzun yıllar sürdürülmesi istediler.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39