• BIST 9079.97
  • Altın 2324.068
  • Dolar 32.3623
  • Euro 34.9104
  • Kayseri 7 °C
  • Ankara 12 °C
  • İstanbul 13 °C

500 YERDE 500 TRİLYONLUK YATIRIM

500 YERDE 500 TRİLYONLUK YATIRIM
Başkan Özhaseki 2011 yılı değerlendirdi, 2012 yatırımlarını açıkladı500 YERDE 500 TRİLYONLUK YATIRIM
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, düzenlediği basın toplantısı ile Büyükşehir Belediyesi'nin 2011 yılı çalışmalarını değerlendirerek, 2012'de yapılacak hizmetler hakkında bilgiler verdi.
Belediye Meclis Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya metropol ilçe belediye başkanları, Büyükşehir Belediyesi meclis üyeleri, belediyede görev yapan üst düzey yöneticiler ile daire başkanları, müdürler ve çok sayıda görsel ve yazılı basın temsilcisi katıldı.
2011 yılının Kayseri için temel atma törenleri, açılışlar ve birçok etkinliklerle dolu dolu geçtiğini kaydeden Başkan Özhaseki, 'Ufuktaki Kent Kayseri' hedefine 2011 yılında bir adım daha yaklaşıldığını ve bereketli bir yılın geride kaldığını belirtti.
"TEME ATMA TÖRENLERİ HIZ KESMEDİ"
Gerek Büyükşehir Belediyesi'nin gerekse de ilçe belediyelerinin önemli hizmetleri 2011 yılında hayata geçirdiklerini anlatan Başkan Özhaseki, ilk olarak gerçekleştirilen temel atma faaliyetlerine değindi.
2011'de Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün katılımıyla Abdullah Gül Üniversitesi'nin temellerinin atıldığını hatırlatan Başkan Özhaseki şöyle konuştu: "2011 yılında en önemli yatırımların başında Abdullah Gül Üniversitesi'nin temel atma töreni geliyor. Kayserimiz için çok önemli bir törendi. Bu üniversite için yer bulunması, hayırseverlerle görüşülmesi, vakıf kurulması gibi işlerin içinde bizzat yer aldım. Fikir safhasından proje safhasına kadar bu işin içinde oldum. Yine 'Kayseri'yi sağlık alanında merkez yapacağız' dedik ve Bölge Hastanesi'nin temellerini Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı bir törenle attık. Bunların yanında Erciyes Kış Sporları ve Turizm Merkezi Projesi'nin 2. etap çalışmaları kapsamında 2011 yılında önemli gelişmeler yaşandı. 5 ayda 20 yerde yeni mekanik ve sosyal tesislerin ve karlama ünitelerinin temeli atıldı. Erciyes AŞ. kuruldu. İspanyollarla işletme ortaklığı kurulurken, altyapı çalışmalarına devam edildi. Ayrıca raylı sistemin 2. etabının, Anadolu Harikalar Diyarı'nın ve Kongre Merkezi'nin bitişiğinde yer alacak olan bin 300 kişilik konser salonu'nun temellerini attık. Bunlara ek olarak rutin olarak saydığımız onlarca yerde temeller atıldı ve çalışma yapıldı."
"BİRÇOK AÇILIŞ YAPILDI"
Temel atma törenlerinin yanı sıra açılış törenlerinin de 2011 yılına damga vurduğunu ifade eden Başkan Özhaseki, yeni itfaiye merkezi, Kızılören Sosyal Tesisleri, Selçuklu Hobi Bahçesi ve Seyyid Burhaneddin Mezarlığı yanına nakledilen Kalemkırdı Camii ile namazgahın açılışının bu yıl içerisinde yapıldığını hatırlattı. Başkan Özhaseki, Kalemkırdı Camii'ni yıkmak yerine taşımak suretiyle de bir ilke imza attıklarına dikkat çekti.
2011'de 90 trilyona 16 adet yeni raylı sistem aracının alınarak sefere başladığını, yeni yapılan çok sayıda yolların hizmete girdiğini belirten Başkan Özhaseki, "Yine Hunat İş Merkezi ve katlı otoparkının açılışını yaptık. Birçok sosyal tesisi hizmete sunduk. Gerek kendi bünyemizde KAYMEK olarak, gerekse Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı okul ve yurtlarda onlarca tesis çalışmaya başladı. Bu tesislerden 15 bin kursiyer 93 branşta ders gördü. 3 bin gencimiz Gülen Yüzler Projesi'nde eğitim aldı. Yine KASKİ, çoğu bize sonradan mahalle olarak bağlanan belde belediyelerde olmak üzere 2011 yılında 40 trilyonluk yatırım gerçekleştirdi" diye konuştu.
"ETKİNLİKLERLE DOLU BİR YILDI"
Büyükşehir Belediyesi'nin 2011 yılında kültür-sanat etkinliklerini de ihmal etmediğini belirten Başkan Özhaseki, "Bir yıl içinde hem Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı hem de Kaymek tarafından toplam 334 adet etkinlik düzenlendi. Yani neredeyse senenin her günü bir etkinlik yapıldı ve bu etkinliklerden 700 bin kişi yararlandı. " dedi.
Mimarsinan Günleri, Erciyes Üniversitesi'nin işbirliği ile yapılan Uluslararası Seyyid Burhaneddin Sempozyumu, 6. Liseslerarası Tiyatro Festivali gibi etkinliklerin yanı sıra '100de100Kayseri' etkinlikleri, paneller sergiler ve sempozyumlarla yoğun bir tempoda geçtiğini söyledi.
Büyükşehir Belediyesi'nin 10 yeni kitabı yayın hayatına kazandırdığını da hatırlatan Başkan Özhaseki, "Geride bıraktığımız yıl içerisinde sportif etkinlikler açısından da oldukça önemli bir yıl oldu. Erkekler Basketbol Türkiye Şampiyonası final maçı, Erkekler Basketbol Cumhurbaşkanlığı Kupası maçı, futbolda 49. Türkiye Kupası Final maçı şehrimizde yapıldı" ifadelerini kullandı.
"ÖNEMLİ ÖDÜLLER ALDIK"
Büyükşehir Belediyesi'nin gerçekleştirdiği hizmetlerin oldukça önemli ödüller kazandığını kaydeden Başkan Özhaseki, "Bu ödüllerden raylı sistem projesinin aldığı dünya çapındaki 2 ödülü ve 'Gülen Yüzler Deniz Yıldızı' projemizin AK Parti Genel Merkezi tarafından düzenlenen 'Yerel Yönetimler ve Gençlik Konulu Proje Yarışması'nda elde ettiği birincilik ödülünü önemsiyorum" dedi.
2012'DE DE DURMAK YOK
2011 yılını kalıcı, daimi, büyük işlerin başladığı bir yıl olarak değerlendiren Başkan Özhaseki, Büyükşehir Belediyesi'nin 2012 yılı hizmet takvimini açıklayarak "500 yerde 500 trilyonluk yatırım yapılacak" dedi.
Erciyes Kış Sporları ve Turizm Merkezi, raylı sistem ve Kayseri Mahallesi projeleri gibi oldukça önemli projelerde çalışmaların 2012 yılında da devam edeceğini belirten Başkan Özhaseki şöyle konuştu: "Erciyes Projesi'nde şimdiki amacımız Hacılardan Hisarcık'a ve Tekir'e uzanan hatta eksik bırakmayarak buraları 2012 sonuna mükemmel olarak hizmete sunmak. Bildiğiniz gibi konaklama tesisleri konusunda çalışmalarımız halen devam ediyor. İstanbul, Ankara ve son olarak Nevşehir Uçhisar'da projemizi turizmcilere ve yatırımcılara anlattık. Yine Büyükşehir Belediyesi olarak 13-19 Şubat tarihleri arasında kar şenlikleri düzenleyeceğiz ve yine aynı tarihlerde 1. etabın açılışını da yapmış olacağız. 2012 yılında raylı sistem projesi kapsamında Sivas Caddesi - Erciyes Üniversitesi arasındaki hattı tamamlamayı ümit ediyoruz. Ayrıca Doğu Garajı-Beyazşehir arasını da bu yıl bitirmeyi planlıyoruz. Kayseri Mahallesi projesi çerçevesinde çalışmalar sürüyor. Bu bölgeyi en geç bir yıl içinde yaşayan bir mekan haline getirmeyi ümit ediyoruz. Bütün bunlara ek olarak Kale İçi Kültür Merkezi, Anadolu Harikalar Diyarı projelerinde bu yıl içinde önemli mesafe kat edeceğiz ve bin 300 kişilik konser salonunu da bu yıl içerisinde bitireceğiz"
3 YENİ MÜZE GELİYOR
Büyükşehir Belediyesi'nin bu yıl içerisinde onlarca yeni projesi olduğunu da söyleyen Başkan Özhaseki, bu projelerden birkaçı hakkında bilgiler verdi.
Kültür Yolu Projesi'nin bunlardan en önemlilerinden biri olduğunu kaydeden Başkan Özhaseki, bu projenin Kayseri'nin tarihi ve turistik mekanlarını içine alan bir güzergahtan oluşacağını belirtti. Kültür Yolu Projesi'ne bağlı olarak yeni projelerin de hayata geçeceğini söyleyen Başkan Özhaseki, "Gevher Nesibe Medresesi'ne kurulacak olan Selçuklu Müzesi, Kale içinde yer alacak Arkeoloji Müzesi bunlardan bazıları. Yine Kayseri Lisesi'nde bir Milli Mücadele Müzesi kuracağız ve şu anda Gençlik Spor Müdürlüğü'nde bulunan Kiçikapı Kilisesini de restore ederek buraya sergi ve konferans salonu yapacağız. Yine Kiçikapı Meydanı'nını baştan aşağı düzenleneceğiz ve şehrimizde yeni bir tarihi meydan daha doğacak" dedi.
Güney çevreyolu kapsamında Talas ve Mimarsinan arasına yeni yol yapılacağının müjdesini de veren Başkan Özhaseki, bu yolda yer alacak viyadükleri karayollarının, bağlantı yollarını ise Büyükşehir Belediyesi'nin yapacağını söyledi.
Askeriye ile çeşitli konularda anlaşmaların yapıldığı ve 3 ayrı protokolün imzalandığını belirten Başkan Özhaseki, "Bu protokollerden birisi yanımızdaki tek katlı ve çok katlı lojmanların başka yere taşınması idi. Diğer ikisi de Hava İkmal'in imar sınırlarına çekilmesi ve Anatamir Fabrikası'nın eklentilerinin kaldırılarak buraya 3 şeritli bir yol yapılması ve buradaki trafiğin çözülmesi konusunda imzalandı. Bunlara ek olarak komando tugayına ait olan 295 lojmanın taşınması, askerlik şubesinin yenilenmesi ve taşınması ile il jandarma binasının taşınması konusunda da 3 yeni protokol yolda" diye konuştu.
Ayrıca Özürlüler Kompleksi'nin bu yıl içerisinde temellerinin atılacağını kaydeden Başkan Özhaseki, keresteciler, sakatatçılar, dericiler ve hububatçılar için de bu yıl içerisinde esnaf siteleri oluşacağını belirtti.
"MEYDAN PROJESİ'NDE 2. ETAP BAŞLIYOR"
Cumhuriyet Meydanı'nda 1. etabın yapılan çalışmalarla tamamlandığını ve 2. etap çalışmaları için kolların sıvandığını kaydeden Başkan Özhaseki, "Meydanın son halini alması için start verildi. Meydanın ovalliğini bozan Adliye Binası yıkılacak ve Valilik binası ise daha önceki mimari yapısıyla biraz daha geriye yeniden yapılacak. Meydanda bulunan tören alanı ise düzenlenerek daha da görkemli bir hal alacak. Araç yoğunluğu için de eski Ahmet Paşa İlkokulu'nun arsasına iki katlı otopark da yapılacak" dedi.
Toplantının sonunda Başkan Özhaseki 2011 yılının 'Ufuktaki Kent Kayseri' hedefine hızla ilerleyen bir yıl olduğunu belirterek, "2012 yılı da bu vizyona ulaşmak için durmadan çalışarak geçecek. 2013 yılı ise inşallah peşinden koştuğumuz işlerin hepsinin gerçekleştiği bir yıl olacak" şeklinde konuştu.
Başkan Özhaseki toplantının sonunda da basın mensuplarının sorularını cevapladı.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39