• BIST 9092.76
  • Altın 2324.897
  • Dolar 32.3656
  • Euro 34.97
  • Kayseri 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 19 °C

800 Bin Kişiye 250 ile 550 TL Arasında Ek Ödeme

800 Bin Kişiye 250 ile 550 TL Arasında Ek Ödeme
Yeni sistemde; öğrenci başarısı öğretmene kariyer basamaklarını tırmandıracak, buna göre de maaş artacak.

Öğrencinin başarısı öğretmene kariyer getirecek. Öğretmen, öğrencisinin başarısına bağlı olarak uzman öğretmen ve başöğretmen olabilecek. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), kariyer basamakları arasında 200-550 TL arası maaş farkı getirecek. Kariyer basamakları her 5 yılda bir değerlendirecek. Aynı performansı gösteremeyen öğretmen alt seviyeye düşecek. MEB'in 3 yıldır üzerinde çalıştığı Ulusal Öğretmen Strateji Belgesi, önümüzdeki günlerde son haliyle açıklanacak. Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, strateji belgesinde yapılan değişiklikleri şöyle açıkladı:

SINAV YOK

UZMANLIK SINAVI YOK:Taslakta öğretmen kariyer basamakları için planlanan uzmanlık sınavını kaldırdık. Uzmanlık sınavı yapmayacağız.

ÖĞRENCİ BAŞARISI ARANACAK: Aynı müdür seçiminde olduğu gibi, tüm kariyer basamakları için form oluşturacağız. Formda her kariyer için istenen kriterler olacak. Örneğin; öğrencinin sınav başarısı, genel başarısı, öğrencinin sanatsal ve bilimsel alanlardaki başarıları, öğrencinin öğretmenden memnuniyeti, öğretmenin veli ilişkileri ve öğretmenin diğer öğretmenlerle ilişkisi puanlanacak. Yeterli puanı alan öğretmen bir üst kariyer basamağına çıkabilecek.

BAŞARI DÜŞERSE...

5 YILDA BİR YENİLENECEK: Ancak kariyer basamakları ölene kadar sabit kalmayacak. Aynı performansı devam ettirdiği sürece uzman öğretmen olabilecek. Bir kadro gibi değil. 5 yıl boyunca uzman öğretmen maaşı alacak. Aynı kriterleri devam ettirmezse uzmanlığı geri alınacak. Her 5 yılda bir aynı form yeniden yapılacak. Yeterli olmayan, aynı kariyerde kalamayacak. Aynı yeterlilikleri gösteriyorsa mevcut kariyerinde kalacak, yükseldiyse bir üst kariyere çıkabilecek, azaldıysa bir alt kariyere dönebilecek.

BAŞÖĞRETMENE EKSTRA 550 TL: Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerinin Maliye Bakanlığı ile görüşmelerinde kariyer basamakları arasında ücret farklılığının getirilmesi gündeme geldi. Yeni gelecek kademeli sistemde uzman öğretmen maaşlarında 200-250 TL, kıdemli uzman öğretmenlere 250-450 TL, başöğretmenlere de 450-550 TL arasında ücret farkı öneriyoruz.

ÖZEL KANUN GELİYOR

Öğretmenlere özel kanun geliyor. Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, kamudaki memurların üçte birini öğretmenlerin oluşturduğunu belirterek, şöyle konuştu: "Polis ve hekimlere olduğu gibi özel bir Öğretmen Kanunu hazırlanması gerektiğini de strateji belgesinde belirttik."

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39