• BIST 9123.21
  • Altın 2323.393
  • Dolar 32.3527
  • Euro 34.951
  • Kayseri 14 °C
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 20 °C

9 yavrusu olan köpeği öldürdü

9 yavrusu olan köpeği öldürdü
9 yavrusu olan köpeği öldürdüİzmir'in Limontepe semtinde, Ömer Sağlam ve eşi Reyhan Sağlam'ın kısa süre önce dünyaya 9 yavru getiren 'Lina' isimli köpekleri, komşuları tarafından öldürüldü
Limontepe semtinde oturan inşaat ustası S.Ş., komşuları Ömer Sağlam ve Reyhan Sağlam çiftinin bahçesindeki, 20 gün önce 9 yavru dünyaya getiren, Rottweiler cinsi, ’Lina’ isimli 1.5 yaşındaki köpeğe av tüfeğiyle ateş ederek sağ gözünden ve başından vurdu.

O sırada bahçede annesi ve babası ile birlikte oynayan evin 3 yaşındaki oğlu Efe Miraç Sağlam da bu dehşete tanık oldu. Ağır yaralanan köpek götürüldüğü veteriner kliniğinde ameliyata alındı ancak kurtarılamadı.

Köpeği vuran Ş.S. gözaltına alınıp, adliyeye sevkedildi, ifade verdikten sonra serbest bırakıldı. Sağlam ailesi, annesiz kalan 9 yavruyu yaşatmak için biberonla beslemeye başladı.

"TÜFEĞİ BİZE DOĞRULTTU"

Reyhan Sağlam, hem kendinin hem de oğlunun olayın etkisinden kurtulamadığını belirtek, "Lina 20 gün önce 9 yavru köpek dünya getirdi. Onları bahçemizde emziriyordu. Bundan bir hafta önce komşumuz Ş.S., Lina’yı bağlamamızı istedi. Fakat biz onu bağladığımız zaman yavrularına uzanamayacağını, emziremeyeceğini söyledik, biraz zaman tanımasını rica ettik.

Üstelik arada telli çit olduğu için Lina’nın onların bahçesine geçme imkanı da yok. Çitin üzerini köpekleri görmesinler, rahatsız olmasınlar diye bez ile örttük. Fakat iftar saati bahçede eşimle birlikte çocuğumu oynatırken, birden bir silah sesi duyduk ve Lina’nın yere yığıldığını gördük.

Daha sonra komşumuz tüfeği bize doğrultu, tehditler yağdırdı. Biz de içeri kaçıp polise haber verdik. Oğlum olay anında şoka girdi, Lina’nın vahşice vuruluşunu gördü.

Lina son derece sakin bir köpekti, hatta çocukların sırtına binmesine bile izin verirdi. Bir komşu nasıl böyle bir şey yapar. Köpeğimin yavruları emzirdiğini biliyordu" dedi.

"YAVRULARI BİBERONLA BESLİYORUZ"

Sağ gözünden ve başından ağır yaralanan Lina’yı kanlar içinde veterinere götürdüklerini anlatan Reyhan Sağlam, "Hemen ameliyata alındı, fakat kurtarılamadı. Geride kalan yavrularını biberonla beslemeye çalışıyoruz. Komşumuzun yaptığı insanlık dışı olayın cezasız kalmasını istemiyoruz.

Hiç kimsenin diğer bir canlıyı yok etme hakkı olamaz. Geride kalan yavruları yaşatabilmik için süt anne arıyoruz. Bu konuda tüm hayvanseverlerin desteğini bekliyoruz" diye konuştu.

Haytap İzmir Temsilcisi Esin Önder de ateşli silahla köpeği öldüren Ş.S.’nin, hakkında dava açılıp cezalandırılmasını, akli dengesinin yerinde olup olmadığının tespitini, ayrıca 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’na göre de cezalandırılmasını istediklerini dile getirdi.

DHA
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39