• BIST 9067.58
  • Altın 2324.279
  • Dolar 32.3615
  • Euro 34.9588
  • Kayseri 15 °C
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 18 °C

A MİLLİ TAKIM - ANDORRA MAÇI KADİR HAS'TA

A MİLLİ TAKIM - ANDORRA MAÇI KADİR HAS'TA
A Milli Futbol Takımı'nın, 2014 Dünya Kupası elemelerinde 6 Eylül Cuma günü Andorra ile yapacağı maç, Kayseri Kadir Has Stadı'nda oynanacak.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, 11 Ağustos'ta Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanacak Süper Kupa Finali'nden sonra 6 Eylül'deki Türkiye-Andorra A Milli Maçı'nın da Kadir Has Stadı'na verilmesinin, tesisin kalitesini ve önemini göstermesi açısından önemli bir nokta olduğunu söyledi.

Türk Futboluna kazandırdıkları Kadir Has Stadı'nın Türkiye'nin uluslararası spor arenasında yüzakı bir spor tesisi olduğuna vurgu yapan Başkan Özhaseki, "Estetik yapısından teknik ve fizyolojik donanımına, zemininin kalitesinden çevre düzenlemesi ve otoparklarına kadar herşeyiyle Türkiye'nin en modern stadı konumunda olan Kadir Has Stadı, ardı ardına önemli maçlara evsahipliği yapmaya devam ediyor. Haziran ayı içerisinde U-20 Dünya Kupası açılış maçı ve sonrasındaki grup ve çeyrek final maçlarına evsahipliği yapan ve böylesine büyük bir uluslararası organizasyondan yüzünün akıyla çıkan stadımız, şimdi iki ayrı heyecan fırtınasına daha evsahipliği yapacak. Önce 11 Ağustos'ta Türk Futbolu'nun iki büyük takımı Galatasaray ile Fenerbahçe, Süper Kupa'ya uzanmak için Kayseri'de karşı karşıya gelecekler. Ardından da 6 Eylül'de A Milli Takımımız, 2014 Dünya Kupası Eleme Grubu'ndaki kritik Andorra Maçı'nı burada oynayacak. Bunlar hem spor tesisimiz hem de şehrimiz için önemli gelişmeler. Süper Ligdeki iki takımıyla, sahip olduğu uluslararası standartlara sahip spor tesisleriyle Spor Kenti olan Kayseri'ye ardı ardına büyük maçların verilmesi şehrin sosyo-ekonomik yönden gelişimine de katkı sağlıyor. Bu maçlar, şehrin tanıtımının yanısıra binlerce taraftarın Kayseri'ye gelmesine, konaklamasına ve alışveriş yapmasına vesile olacak. Yani şehirde her yönüyle bir hareketlilik yaşanacak. Belediye olarak biz şimdiden her iki maça da hazırız. Stadımız zaten hiçbir konuda eksiği olmayan bir spor tesisi ve büyük bir uluslararası organizasyonu daha yeni geride bıraktı. Daha öncekilerde olduğu gibi bu iki önemli maçta da şehrimize ve stadımıza gelenlere en güzel şekilde evsahipliği yapacağımıza inanıyorum" dedi.

KADİR HAS'IN KARNESİ

8 Mart 2009 tarihinde hizmete giren Kadir Has Stadı, daha önce de Türkiye-Azarbeycan ve Türkiye-Estonya A Milli Maçları ile Beşiktaş-İstanbul BB arasında oynanan 2011 yılı Türkiye Kupası Final maçına evsahipliği yapmıştı. Bununla birlikte 21 Haziran-13 Temmuz tarihleri arasında ülkemizde düzenlenen U-20 Dünya Kupası açılış maçının yanısıra grup maçları ve çeyrek final karşılaşması da yine Kadir Has Stadı'nda oynanmıştı.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39