• BIST 8736.27
  • Altın 2236.233
  • Dolar 32.3361
  • Euro 35.1035
  • Kayseri 6 °C
  • Ankara 5 °C
  • İstanbul 10 °C

ABD, BUGÜNÜN İSTİLACI MOĞOLLARI

ABD, BUGÜNÜN İSTİLACI MOĞOLLARI
SAADET PARTİSİ GENEL BAŞKANI PROF. DR. MUSTAFA KAMALAK, MUSUL OPERASYONUNU DEĞERLENDİRDİ…

***ABD, BUGÜNÜN İSTİLACI MOĞOLLARI

***A, B, C TEFERRUAT, TEK PLAN BÜYÜK İSRAİL

***KURTARMA DEĞİL, İŞGAL OPERASYONU

 

Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, Musul operasyonu ile ilgili ABD’yi istilacı Moğollara benzeterek, bu operasyonun bir kurtarma değil işgal operasyonu olduğunu dile getirdi. Gerçekleştirilen operasyonun sadece ve sadece Büyük İsrail Planı’na hizmet ettiğini de sözlerine ekleyen Kamalak, İslam ülkelerine de 6 maddelik bir kardeşlik çağrısında bulundu…

 

Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, olağan haftalık basın toplantısında uluslararası koalisyonun Musul’a gerçekleştirdiği operasyonu eleştirdi. Kamalak, bunun bir kurtarma değil, adeta işgal operasyonu olduğunu ifade ederek, Amerika’nın bu günün istilacı Moğolları olduğunu söyledi.

IŞİD BAHANESİYLE MUSUL İŞGAL EDİLİYOR

Kamalak, konuşmasının başında İslam coğrafyasının kanlı bir arenaya döndüğünün altını çizerek, bölgede Moğol istilasından bu yana görülmedik bir kargaşa ve kaosun hakim olduğunu belirtti. Kamalak, “İslam coğrafyası kanlı bir arenaya dönmüş durumda. Bölgemizde, Moğol istilasından bu yana görülmedik bir kargaşa ve kaos hakim. Amerika Birleşik Devletleri bugünün Moğollarıdır. Kurtarıcı rolüyle girdikleri her yer, daha büyük bir felaketin, daha büyük bir karanlığın içine sürüklenmektedir. En son ABD öncülüğünde başlatılan sözde Musul’u kurtarma operasyonu da bölgede barış ve huzurun değil, tam tersine büyük kıyımın habercisidir. Çünkü bu operasyon Musul’u IŞİD’ten kurtarmak için değil, bilakis IŞİD bahanesiyle Musul’u işgal etmek için yapılmaktadır” dedi.

SAADET PARTİSİ OLARAK ENDİŞELİYİZ

“Saadet Partisi olarak, endişeliyiz. Bu müdahalenin Irak’ta istikrarı ve bütünlüğü sağlamak bir yana, bölgeyi daha da istikrarsız bir hale getirmesinden endişeliyiz” diyen Kamalak, Irak’ı Saddam’dan kurtarmak bahanesiyle öldürülen 2 milyon Müslüman’ı hatırlattı. Kamalak, “Nitekim Irak’ı Saddam’dan kurtarmak, 2 milyon Iraklı Müslüman kardeşimizin hayatına ve parçalanmış bir İslam ülkesine mal oldu. Libya’yı Kaddafi’den kurtarmak, binlerce Libyalı müslümanın ölümüne, parçalanmış bir İslam ülkesine mal oldu. Aynı şeyi Suriye’de yaşıyoruz. Suriye’ye demokrasi getirmenin maliyeti şimdiden 470 bin Müslüman’ın canına, 16 milyon Müslüman’ın mülteci olmasına, masum bedenleri kıyılara vuran Aylan bebeklere mal oldu. Endişemiz o ki, Musul’u kurtarma operasyonu da yine binlerce, belki de yüz binlerce Müslüman’ın canına ve milyonlarca Müslüman’ın yerinden yurdundan olmasına neden olacak” uyarısını yaptı.  

 

MEZHEP ÇATIŞMASI, BÜYÜK İSRAİL’E HİZMET EDER

Kamalak, bu operasyonun bölgede bir mezhep çatışmasına zemin hazırlayacağından da endişe duyduklarını dile getirerek, “Musul operasyonunun, bölgede bir mezhep çatışmasını tetiklemesidir. Sorumsuzca yapılan açıklamalar bu konudaki endişemizi daha da arttırmaktadır. Unutulmamalıdır ki, tarihin en kanlı savaşları mezhep savaşları olmuştur. Bölgede yaşanacak bir mezhep kırılması, İslam âlemine değil, sadece Büyük İsrail Projesi’ne hizmet eder. Böyle bir savaşın tek kaybedeni Müslümanlar, tek kazananı ise sömürgeci emperyalizm olur. Böyle bir fitne, telafisi yüzyıllar alabilecek büyük yaralar açar. Herkesi bir kez daha akl-ı selim ve sağduyuya davet ediyoruz. Ey İslam âleminin yöneticileri, bölgemizde çok tehlikeli bir oyun oynanıyor. Musul üzerinden bir mezhep fitnesi ateşlenmeye çalışılıyor. Görmüyor musunuz? İslam ümmeti, “Kürt, Türk, Şii, Sunni, Arap, Acem” gibi her türlü etnik ve mezhebi farklılıklar tahrik edilerek birbirine düşürülmek isteniyor. Farkında değil misiniz? Lütfen bu oyuna gelmeyin” dedi.

İSLAM COĞRAFYASI ÜZERİNDE TEK PLAN VARDIR

“Musul ile ilgili A planlarından, B Planlarından, olmazsa C planlarından bahsediliyor” diyen Kamalak, tüm bunların teferruat olduğunu ancak asıl planın ise çok farklı olduğunu söyledi. Kamalak, “Batı’nın İslam coğrafyası üzerinde tek bir planı vardır.  O da Büyük İsrail Planı. Bugün İslam coğrafyasında, ABD’den Rusya’ya, İngiltere’den Fransa’ya kadar tam 64 ülkenin askeri gücü mevcut. Namluları, topyekûn İslam dünyasını hedef almış bu askeri yığınağın amacı, İslam dünyasını daha da bölüp parçalamaktır. Yüzlerce mikro devletçikler kurmaktır. O zaman İslam coğrafyası olarak bizim de tek bir plana ihtiyacımız vardır. Bu da, Büyük İsrail Planı’na karşı, Büyük İslam Birliği Planı. Bunu gerçekleştirmediğimiz ve bu hedef doğrultusunda çalışmadığımız sürece, Batı’dan medet ummaya, Batı’nın oyuncağı olmaya mahkûmuz” uyarısını yaptı.  

6 MADDELİK KARDEŞLİK ÖNERİSİ

“Bu kaos ortamı, silahla, füzeyle, topla-tüfekle, askeri güçle değil, ancak ve ancak, hakkı üstün tutan bir anlayışla önlenebilir” diyen Kamalak, 6 maddelik bir öneri metni de açıkladı;

*Bölgeye yönelik her türlü yabancı müdahale, sorunu çözmekten çok, kaosu daha da arttıracaktır.

*Bölgedeki bütün yabancı devletler, askeri unsurlarıyla birlikte, İslam dünyasını terk etmelidir.

*Savaşı başlatmak çok kolay, bitirmek ise çok zordur. Şartlar ne olursa olsun,  barış için, diplomatik kanallar sonuna kadar zorlanmalıdır.

*İslam dünyası kendi sorunlarını kendi içinde çözebilecek tarihsel birikim ve tecrübeye sahiptir. 

 

*İslam ülkeleri ile ilişkilerin güçlenmesi ve sağlıklı bir müzakere ortamının oluşması sağlanmalıdır.

 

*Bütün İslam dünyası temsilcilerinin yer aldığı geniş katılımlı bir “Barış Konferansı” tertip edilmelidir. D-8’ler, kuruluş amacı ve yapısı itibariyle bu konuda uygun bir zemin olarak değerlendirilmelidir. 

 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39