• BIST 9036.18
  • Altın 2297.773
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.0684
  • Kayseri 20 °C
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 22 °C

ABD'den Emre'ye transfer teklifi

ABD'den Emre'ye transfer teklifi
Manchester City ve NY Yankees'in kurduğu New York City, F.Bahçeli yıldızı istiyor.

David Villa'yı alarak kadrosuna ilk yıldızını katan ve bu sezon itibarıyla MLS'te mücadele etmeye başlayacak New York City, Emre'ye 2.5 milyon dolardan 3 yıllık sözleşme önerdi. Ama tecrübeli oyuncu bu teklifi prensipte reddetti 

HEMEN GELSİN İSTİYORLAR 

Fenerbahçe'nin tecrübeli yıldızı ve kaptanı Emre Belözoğlu'na dünyanın diğer ucundan, ABD'den transfer teklifi geldi. Teklifi yapan kulüp iseİngiltere Premier Lig devi Manchester City ile Amerikan beyzbol takımı Ney York Yankees'in birlikte kurduğu New York City FC... Önceki gün A.Madrid'den David Villa'yı alarak kadrosuna ilk oyuncusunu kaydeden NY?City, Emre'nin yanı sıra Chelsea'den ayrılan Lampard'ı da 'acilen' istiyor. 

ŞU AN 2 MİLYON EURO ALIYOR 

Yeni kurulduğu için kadrosunu bir an önce şekillendirmek ve bunun için transferi bir an evvel sonlandırmak isteyen NY City'nin Emre'ye yıllık 2.5 milyon dolardan 3 senelik sözleşme teklif ettiği öğrenildi. Yıllık 2 milyon Euro kazandığı F.Bahçe ile 1 yıl daha sözleşmesi bulunan Emre'nin bu teklifi şu an kabul etmeyi düşünmediği ifade edildi. Bu sezon F.Bahçe'de 20 lig, 2 Avrupa, 1 de Süper Kupa'da 23 maça çıkan Emre ayrıca maç başlarından (20'şer bin Euro) 460 bin Euro'yu cebine koydu. 

YENİ TEKLİF GELMEZSE BELKİ... 

Futbolu bıraktıktan sonra dahi F.Bahçe'de görev almak istediğini hemen hemen her fırsatta dile getiren tecrübeli oyuncu F.Bahçe ile mukavelesi bittiğinde 34 yaşında olacak. Geçtiğimiz günlerde 3 yıl daha F.Bahçe forması giymek istediğini açıklayan Emre, prensip olarak ABD'den gelen teklifi reddederken, yeni mukavele önerilmemesi durumunda ailesiyle yapacağı değerlendirmeden sonra son kararını vermesi bekleniyor. 

GİTSİN Mİ KALSIN MI? 

GÜNTEKİN ONAY 

'Ben olsam yüzerek giderim' 

Emre'nin yerinde olsam yüzerek giderim. Bu yaşta böyle bir kontrat.. Hem de New York.. Gerçekten de çok iyi bir şans. Emre daha önce İngiltere, İtalya ve İspanya'da oynadı. 2-3 yıl New York gibi bir şehirde hiçbir adaptasyon güçlüğü çekmez. Hem de harika bir kontratla futbol yaşantısını noktalar. 

HİÇBİR futbolcu, kariyeri ne olursa olsun bu tip tekliflere 'Hayır' diyemez. Beckham, Frank Lampard, geçmiş dönemlerde Klinsmann, Henry gibi isimler bile New York ve Los Angeles'tan gelen teklifleri reddemedi. Bence Emre için bulunmaz bir fırsat. 

ERCAN SAATÇİ 

'En büyük engel yabancı sınırı' 

BU transfere F.Bahçe cephesinden bakmak gerekir öncelikle. Yabancı sınırlaması nedeniyle sarı-lacivertlilerin Emre Belözoğlu gibi bir isme bu sezon çok ihtiyacı olabilir. Emre açısından ele aldığımızda ise tecrübeli oyuncunun önüne bundan sonra 3 senelik kontrat gelme şansı çok ama çok az. 

TÜM bunları göz önünde bulundurduğumuzda F.Bahçe'nin bu transferden nasıl bir menfaati olacağı da önemli. Yani satışından gelecek bonservis bedeli ne olacak? Bu transferin gerçekleşmesi halinde ise Emre'nin uyum sorunu çekeceğini sanmıyorum. 

ERSİN DÜZEN 

'Emre'nin yerinde olsam gitmem' 

ABD'DEN gelen teklif kabul görürse muhtemelen Emre'nin son transferi olur. Ancak 2 milyon dolara Emre'nin 'Evet' diyeceğini sanmıyorum. Çünkü 2 sezon önce kendisine o rakamın 3 katı Çin'den teklif edilmiş, milli futbolcu bunu kabul etmemişti. Tabii ki Çin'le Amerika'yı karşılaştırmak saçmalık olur fakat kaptanın F.Bahçe'de herkesle ilişkileri çok iyi. Aldığı ücret de çok güzel. 

EMRE Belözoğlu, Avrupa'da kendini ispatlamış bir oyuncu. Ailesiyle yaptığı gelecek planlaması ABD'de yaşamak üzerineyse bu teklifi değerlendirebilir. Ama bu tip bir planı yoksa böyle bir maceraya atılmaya da gerek yok. Ben Emre'nin yerinde olsam gitmezdim.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39