• BIST 8718.11
  • Altın 2244.828
  • Dolar 32.333
  • Euro 35.1639
  • Kayseri 3 °C
  • Ankara 2 °C
  • İstanbul 7 °C

ABDULLAH GÜL ADAY MI? SESSİZLİĞİNİ BOZDU

ABDULLAH GÜL ADAY MI? SESSİZLİĞİNİ BOZDU
Abdullah Gül ile görüşen gazeteci Gürkan Hacır detayları dün akşam canlı yayında paylaştı.

Abdullah Gül 2019 cumhurbaşkanlığı seçimleri için renk vermedi. CNN Türk'te Hande Fırat'ın sunduğu Gece Görüşü programında konuklardan Gazeteci / Yazar Gürkan Hacır, Abdullah Gül ile bugün gerçekleştirdiği görüşmenin detaylarını açıkladı.

'ADAY OLACAĞIM' YA DA 'OLMAYACAĞIM' DEMEDİ: Hacır, Gül' 2019'da aday olup olmayacağını da sorduğunu, ancak net bir cevap almadığını, 'aday olacağım' , ya da 'olmayacağım' demediğini söyledi.

SAADET PARTİSİ'NDEN TEKLİF GELMEMİŞ: Abdullah Gül ile yaptığı görüşmeden satır başları paylaşan Gürkan Hacır, Gül'ün seçimlere ilişkin konuşmaktan kaçındığını söyledi. Hacır, "Gül, CHP yönetimi ile Kemal Kılıçdaroğlu'nun rahatsızlığı nedeniyle 'Geçmiş olsun' dileklerini iletmek için görüştüğünü, bu gibi nezaket telefonlarının dışında siyasi bir telefon görüşmesi yapmadıklarını söyledi.

TOPLUMUN GENEL BEKLENTİSİ ÜZERİNE: SP ile de parti yönetimi katından bir teklif gelmediğini, zaten parti beklentisine göre değil, toplumun genel beklentisi üzerine siyaset yorumlarına devam edeceğini söyledi" diye konuştu.

GÜL ERKEN SEÇİM BEKLEMİYOR: 2019'da yapılacak olan seçim için Abdullah Gül'ün erken seçim beklentisi içerisinde olmadığını, seçimin planlanan tarihte yapılacağını düşündüğünü belirten Hacır, "Afrin harekatının iç siyaseti doğrudan etkilediğini düşünüyor" diye konuştu.

GÜL'DEN ABD'YE TEPKİ: Hacır, dış siyaset üzerine de konuştuklarını belirterek, "ABD ile ilişkilerimizi sordum, Ankara'da ABD büyükelçisi yok dedim. Gül; 'ABD yönetimi boşluk halinde. Şu an 45 ülkede büyükelçisi yok. Türkiye'ye özgü bir durum değil, bu ABD'deki yönetim zaafiyetine işaret ediyor. ABD ile ilişkiler konusunu da geçmişten günümüze değerlendirdiğimizde ben de hayretler içerisinde izliyorum ve anlaşılabilir bir durum olduğunu düşünmüyorum. ABD, Türkiye'yi nasıl bu kadar karşısına alır, anlamış değilim' dedi" şeklinde anlattı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39