• BIST 9059.38
  • Altın 2292.207
  • Dolar 32.314
  • Euro 35.1085
  • Kayseri 21 °C
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 19 °C

Abdullah Gül ile Ali Babacan Ankara ...

Abdullah Gül ile Ali Babacan Ankara ...
Abdullah Gül ile Ali Babacan gibi bir isim...

Hürriyet gazetesi yazarı Şükrü Küçükşahin, Ankara kulislerinde AK Parti'ye alternatif yeni parti arayışlarının hızlandığını yazdı.

Ankara'da siyasilerin toplandığı lokanta ve ofislerde sürekli anketlerin incelendiğini söyleyen Küçükşahin, partilerin tek amacının 'lider' çıkarmak olduğunu yazdı.

Verdiği iki örnek ise çarpıcıydı: Abdullah Gül ve Ali Babacan

Küçükşahin'in bugünkü yazısından öne çıkan bölümler şöyle:

"Sağda-solda yeni parti arayışlannın hızlanması, art arda birçoğunun kuruluşuna tanıklık edilmesinin nedeni de bu. Kurulanların yanı sıra başka hazırlık ve çalışmalar olduğunu da Ankara'da birkaç lokanta/ofis dolaşan herkes görebiliyor.

Buralarda epey kişi, masalar üzerine yayılan anketleri yorumlayıp duruyor.

Haksız da değiller; çünkü anketler, 'Seçmenin yüzde 50'den fazlası gidişatı kötü görüyor', 'Yüzde 30-35'i de yeni bir partiye ihtiyaç duyuyor' diyor.
'Yeni bir partiye ihtiyaç var' diyenlerin, muhalif seçmende yüzde 50'yi aşmasına karşın AKP seçmeninde yüzde 20'lerde kalması da dikkat çekiyor.

Bunda en büyük etken, muhalif partilerin 'rahatsız AKP seçmenine' hitap edememesi; başka bir ifadeyle, -MHP bir miktar başarsa da- bu partilerden hiçbirinin, AKP seçmeninden kayda değer geçişgenlik sağlayamamasıdır. Sonuçta, AKP'ye oy veren seçmenin en azından bir bölümü, ciddi rahatsızlığına karşın, mevcut tavrını sürdürme gereği duyuyor. İşte bu seçmen kitlesi, özellikle 'merkez' odaklı arayışlan güçlendiriyor.

CİDDİ CİDDİ ÇALIŞANLAR VAR
...

Şu da bilinsin ki, kurulan veya kurulması beklenenlerin dışında da parti çalışması yapan gruplar, isimler, örgütlenmiş sosyal topluluklar var. Çünkü, kurulanlann kimi çok hızlı hareket ettiği için ciddi bir görüntü veremiyor, kimi de dayandığı sanılan cemaat veya toplulukların, 'Parti çalışmamız yok' açıklamaları üzerine daha başta yola darbeli çıkıyor.

Peki onca parti kurulurken hâlâ siyasetteki açık neden kapatılamıyor?

Bunun en kısa özeti, 'güçlü lider', 'güçlü kadro' eksikliğidir. Sorunu somutlamak için -olmayacağını bildiğim halde- örnek vermem gerekirse, "Abdullah Gül veya Ali Babacan gibi isimlerin ortaya çıkması halinde tüm siyasi dengeler değişir" derim.

Bunun ötesi çok zor, ama belki ikinci seçenek şu olabilir:

Topluma tanıdık gelen, bugüne dek aktif siyasetin dışında kalmış, başanlı, ekonomik kalkınma konusunda güven verecek 'yeni' bir isim çıkması.

...

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39