• BIST 9079.97
  • Altın 2307.267
  • Dolar 32.3405
  • Euro 35.0516
  • Kayseri 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İstanbul 19 °C

ABDULLAH GÜL PARTİYİ BEN KURDUM DÖNECEĞİM

ABDULLAH GÜL PARTİYİ BEN KURDUM DÖNECEĞİM
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Cumhurbaşkanlığı bittikten sonra şüphesiz ki partime döneceğim. Doğal olan bir şeydir. İnanıyorum ki Türkiye çok güçlü bir şekilde her anlamda yoluna devam edecektir" dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, Cumhurbaşkanlığı muhabirlerine verdiği resepsiyonda "Benim bütün siyasi mücadelem ortada.  Cumhurbaşkanlığı fiilen bitmiştir. 28 Ağustos'ta görevim bitiyor, partime geri döneceğim" ifadesini kullandı.

28 Ağustos’ta görevi sona erecek olan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Çankaya Köşkü’nde verilen resepsiyonda Cumhurbaşkanlığı muhabirleriyle biraraya geldi. Gül, burada yaptığı açıklamada, "Benden sonraki 12. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı seçildi. Muhakkak ki kesin neticeleri Yüksek Seçim Kurulu duyuracak ama biliyoruz ki artık tartışmalı bir durum olmadığı için Sayın Başbakan Tayyip Erdoğan Türkiye’nin 12. Cumhurbaşkanı oldu. Akşam kendisini aradım tebrik ettim İstanbul’dayken. Gecede eşim Hayrünnisa Hanım Emine Hanımı aradı, o da tebrik etti. Bir kez daha tebrik ederim. Önce kendisine, ailesine, bütün milletimize hayırlı olmasını temenni olmasını ediyorum. Cenab-ı Allah’ın yardımcısı olmasını ve başarılı olmasını temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.

7 yıllık Cumhurbaşkanlığı süresi içerisinde Cumhurbaşkanlığı muhabirleriyle sık sık birarada bulunduğuna işaret eden Gül, "7 sene içerisinde gerek içeriyle gerek dışarıyla ilgili birçok faaliyetlerimizi sizler hep duyurdunuz herkese. Bundan dolayı hepinize teşekkür etmek isterim. Sizlerle herhalde perşembe biraraya gelecektik. Bugüne aldım, şundan dolayı önümüzde resepsiyon olacak. Bu resepsiyonlarda sizler haklı olarak sormak isteyeceksiniz, başkaları olacak. Başka gazeteciler olacak, dolayısıyla ayaküstü bu biraz zor olacak. Misafirlerimle son defa meşgul olmak istiyorum" şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye’de 7 yıl boyunca büyük faaliyetler olduğunu anlatarak, "Belki de hiçbir dönemde olmadığı kadar Türkiye’ye seyahat eden Cumhurbaşkanları, ilk defa Türkiye’ye gelenler oldu. Çok yoğun bir şekilde biz ziyaretler yaptık. Bunların hepsini dönüşümlü olarak arkadaşları götürmeye çalıştım. Neticede 7 yıl bitmiş oldu. Demokrasinin güzel tarafları nasıl seçilince onu duyarsanız, devreden de onu duymanız gerekir. Dolayısıyla o onuru duyuyorum gerçekten. Şerefli, onurlu büyük bir görevi Türk milleti bana verdiği için ve bütün milleti temsil ettiğim için bu onurlu görev muhakkak ki herkes için şereflerin en üstüdür" diye konuştu.

"BEN BU GÖREVE SEÇİLİRKEN DE BAĞIMSIZ BİR KİŞİ OLARAK GELMEDİM"

"Ben bu göreve seçilirken de bağımsız bir kişi olarak gelmedim" diyen Gül, "1991 yılından beri tanıyan arkadaşlar var. AK Parti’nin ilk tohumunu atan ben. Sonra hep beraber partimizi kurduk daha sonra. İlk Başbakanı ve ilk Cumhurbaşkanı oldum. Şimdi de büyük bir mutluluk duyuyorum. Partimiz 2. Cumhurbaşkanını çıkartmış oldu. Bütün bu süre içerisinde Türkiye çok büyük bir değişime uğradı. Bütün bu siyasi kimliğim belli olduğu için partide seçiliş sürecimde de çok büyük sıkıntılar yaşandı. Ne demokrasiye ne de hukuka yakışmayan sıkıntılar oldu. O zaman mecburen seçim kararı aldık ve seçimde halk aslında ilk Cumhurbaşkanının nasıl seçileceğini gösterdi. Seçimdeki yüksek oran bütün o yapılanlara tepkiydi ve o zaman biz de direkt halk seçsin dedik. Halk da seçsin. Mutluluk içinde herkes sandığa gitti" ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin çok değiştiğine dikkati çeken Gül, "Tabii hepimizin eksikleri, fazlalıkları vardır. Bunları Türk halkı değerlendirecektir. Cumhurbaşkanı olduğum süre içerisinde Anayasanın bana verdiği sorumluluk çerçevesi içerisinde siyasi kimliğimi kenarda tuttum ve bütün partilere eşit olmaya çalıştım. Tüm milleti de kucaklamaya çalıştım. Buranın kapısını da herkese de açtım. Cumhurbaşkanı olarak bütün illeri ziyaret ettim. İllerde hiçbir ayrım yapmadan, Edirne’de, Çanakkale’de, Konya’da da her yerde hem de Türkiye’nin en zor dönemlerinde ziyaret ettim. Herkesin Türkiye’ye ait olduğunu da gösterdim. Tabii ki fiili olarak aslında Cumhurbaşkanlığı bitmiştir, bu ayın sonunda 28’inde devir-teslim törenini yapana kadar Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanıyım. Cumhurbaşkanlığı bittikten sonra şüphesiz ki partime döneceğim. Doğal olan birşeydir. İnanıyorum ki Türkiye çok güçlü bir şekilde her anlamda yoluna devam edecektir" diye konuştu.

"Cumhurbaşkanlığı sıfatım devam ediyor" diyen Gül, "Şu anda söyleyecek en doğal olan şeyi söyledim. Elimden geldiği kadar milletimize devletimize hizmet ettim. Bundan sonra Cumhurbaşkanlığı görevi yapmış insanlar bu hizmete, devlete, millete hizmetlerini sunarlar" şeklinde konuştu.

Geçmişle çok uğraşmadığını ve geleceğe baktığını anlatan Gül, "Ben doğrusu sabırla, problemlerin aşılması yönünde davrandım. Hayrünnisa Hanım Cumhurbaşkanı eşi olduğunu Çankaya’dan önce Türkiye dışında anladı. Bir kere çok şeyleri aştı. Dediğim gibi geçmişe çok bakmamak lazım. Geleceğe bakmak lazım. Geleceği daha parlak yapmak için uğraşmak gerekir. Sıkıntılarla, problemlerle çok muhakkak ki karşılaştım ama bunları sabırla aşmanın yolunu gördüm, onun için öyle oldu ki ’Aman Abdullah Gül Cumhurbaşkanı olmasın’ diye kampanya yürütenlerin bugün bile yazdıklarını görüyorsunuz. Geçmiş geçmişte kalmıştır. Benim kendi fikirlerim vardır, onları konuşulacak arkadaşlarım da konuşurum" ifadelerine yer verdi.

Gül, "Benim bütün siyasi kimliğim, mücadelem ortada" dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, açıklamaları sonrası Cumhurbaşkanlığı muhabirleriyle hatıra fotoğrafı çektirdi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39