• BIST 9079.97
  • Altın 2320.281
  • Dolar 32.3585
  • Euro 34.9543
  • Kayseri 11 °C
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 15 °C

Abdullah Gül ve Hulusi Akar'ın bilinmeyen yönleri

Abdullah Gül ve Hulusi Akar'ın bilinmeyen yönleri
Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ın eğitim gördüğü 1966-1967 yıllarında Kayseri Lisesi'nde sanat tarihi öğretmeni olan Nurşen Özdamar, Akar'ı anlattı. Hulusi Akar'ın çok efendi biri olduğunu söyleyen Özdamar, "Hulusi, okul yıllarında hep asker olmayı düşün

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın öğretmenliğini yapan Kayseri Lisesi sanat tarihi öğretmeni olan Nurşen Özdamar, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ın da öğretmenliğini yaptığını ifade ederek yetiştirdiği öğrenciler ile iftihar ettiğini söyledi. Özdamar, "Öğrencilerimin hepsi gayet iyi çocuklardı ve iyi yerlerdeler. Halen Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar da öğrencim. Abdullah Gül de öğrencimdi. Geçen ki kabinede bulunan bakanlardan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız da öğrencimdi" dedi.
11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Kayseri Lisesi'nde 3'üncü sınıfa giderken aynı okulda 1'inci sınıfta eğitim gören ve Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ın çok efendi bir öğrenci olduğunu anlatan emekli sanat tarihi öğretmeni Nurşen Özdamar, Hulusi Akar'ın okul yıllarında hep asker olmayı hedeflediğini söyledi. Özdamar, "Hulusi çok efendi bir çocuktu. Meziyetleri saymakla bitmez. İnsancıldı ve arkadaşlarına yaklaşımı iyiydi. Ben de onu kendi oğlum gibi severdim. Kendisi aslına bir sağlık memurunun oğludur. Ailemizle de yakın bir ilişkisi vardı. Bize de gelip giderdi. Çok sevdiğim iyi bir öğrenciydi. Derslerinde de başarılı bir öğrenciydi. Zaten zeki bir çocuktu ve hemen kavrardı. Daha sonra kara kuvvetleri komutanı olduğunu duyunca kendisiyle görüştüm. Genelkurmay Başkanı olunca da telefonla görüştük. Beni hiç unutmamış. Aynı şekilde öğretmen öğrenci ilişkimiz devam ediyor. Asker olmayı hep isterdi. Allah onu istediği yere getirdi. Asker olmayı hep düşünürdü. Çalışmaları da o yöndeydi. Allah da onu o mertebeye erdirdi. Abdullah Gül ve Hulusi Akar hiç şımarık olmayan öğrencilerdi. Hiçbir şeyden şımarmayan, kendi hallerinde efendi çocuklardı" ifadelerini kullandı.

ii-001.png


Fotoğraf arşivinde halen Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ın öğrencilik yıllarında çektirdiği fotoğrafı bulunduran Özdamar, "Öğretmenleri de kendilerini çok severlerdi. Saygılı ve sevgiliydiler. Kendilerine bir şey söylediğiniz zaman kızarırlardı. Şimdi öyle kızaran öğrenci falan yok" diye konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39