• BIST 9079.97
  • Altın 2325.099
  • Dolar 32.3482
  • Euro 34.9469
  • Kayseri 8 °C
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 14 °C

ABDULLAH GÜL'DEN GÜLEN AÇIKLAMASI

ABDULLAH GÜL'DEN GÜLEN AÇIKLAMASI
11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, “Silahlı kuvvetlerimiz içerisinde örgütlenen, bugün açıkça deşifre olan Gülen Cemaatine mensup bir çok askerin organize olmasıyla yönetimin ele geçirilmesi ve bir darbe teşebbüsü oldu.” dedi.

KAYSERİ'DE YAŞANANLARI KAYSERİNEWS.COM'DAN TAKİP EDEBİLİRSİNİZ.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne geldi. TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım, Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, CHP Genel Başkan'ı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM Başkanvekili Pervin Buldan, AK Parti Grup Başkanvekili ve MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay ile görüşen Gül ziyaret sonrası FETÖ/PDY darbe girişimi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Gül, suçluların hakettikleri cezayı göreceklerini dile getirerek, "Bu işi yapanlar Türkiye'de bir Afrika ülkesini bir Latin Amerika ülkelerine benzer şekilde işler yaptılar, halka kurşun çektiler, halkı tanklarla ezdiler, komutanlarına en büyük saygısızlığı ve itaatsizliği yaptılar, birçok şehit verildi. Bu vesileyle tüm cesaretle, vatan için, millet için canını feda eden vatandaşlarımız, askerlerimiz var, polislerimiz var hepsini rahmetle anıyorum. Hepsinin ailelerine ve Türk milletine baş sağlığı diliyorum. Şüphesiz ki suçlular hak ettikleri cezayı göreceklerdir" diye konuştu.

"Bu kötü baskının önlenmesinde, Sayın Cumhurbaşkanının, Sayın Başbakanın, bütün siyasi partilerin hepsinin, TBMM Başkanının, bütün partilerin, herkesin sağlam bir duruş sergilemesi tüm bunlar şüphesiz çok takdir edilen ve gerçekten örnek davranışlar olmuştur" diyen Gül şöyle devam etti:

"Bütün Türkiye bu acıları atlatacaktır ve tekrar en normal günlere dönecektir. Bunun işaretleri de işte bu Mecliste ortadadır. Siyasi partiler arasındaki yapıcı diyalog, iktidar-muhalefet bu gerçekten bütün halkın da beklediği bir manzaraydı. Bunu bugün TBMM'yi ziyaret ettiğimde ben de bizzat görmüş oldum. Türkiye'yi bir an önce bu atmosferden çıkarmak için inanıyorum ki başta Cumhurbaşkanı ve Başbakan olmak üzere, herkes elinden geleni yapıyorlar. Türkiye bunları geride bırakacaktır ve tekrar çok parlak günlere süratli bir şekilde dönecektir. Bir kez daha milletimizin başı sağolsun."

OHAL ile ilgili soru üzerine Gül, "Tartışılıyor TBMM’de" diye cevap verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesinde gündemde ne olacağının sorulması üzerine Gül, “Gündem bu konuştuklarımız” dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39