• BIST 9083.55
  • Altın 2324.376
  • Dolar 32.3608
  • Euro 34.9381
  • Kayseri 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 15 °C

Abdullah Gül'ü üzen 5 AK Partili isim

Abdullah Gül'ü üzen 5 AK Partili isim
İşte Gül'ün Köşk adaylığı konusundaki sözleriyle Cumhurbaşkanı Gül'ü üzdüğü iddia edilen o isimler..
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Basın Danışmanı Ahmet Sever'in yeniden aday olmasının engellenmek istemesinin Gül'ü çok üzdüğü ve kırdığına yönelik sözleri 2014 Köşk seçimine yönelik kulisleri hareketlendirdi.

ABDULLAH GÜL'Ü ÜZEN 5 AK PARTİLİ
'Gül'ü üzen Ak Partililer' arasında Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, AB Bakanı Egemen Bağış, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik ve Ak Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli isimleri öne çıkıyor.
İkinci kez seçilemeyeceğine yönelik düzenlemeyi iptal eden Anayasa Mahkemesi kararının ardından açıklama yapan ve Gül'ün kırılmasına ve üzülmesine neden olan Ak Partililerin görüşlerinden bazıları ise şöyleydi:

HANGİ İSİM NE DEMİŞTİ
* Bekir Bozdağ (Başbakan Yardımcısı): Bana göre Anayasa Mahkemesi'nin kararı, Cumhurbaşkanı'nın görev süresinin 7 yıl olduğuna ilişkin kısmı anayasaya uygundur ve doğrudur. Ancak ikinci kez seçilmeme hususunu iptaline ilişkin kısmı ise anayasaya aykırıdır. Çünkü Cumhurbaşkanı seçimini düzenleyen Anayasa'nın 101. maddesine göre, seçilen Cumhurbaşkanı 7 yıllık bir süre için seçilir; ikinci kez seçilemez hükmünü amirdir.

Süper Fırsat! Hala ingilizce konuşamıyorsan, hemen tıkla !
* Faruk Çelik (Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı): Ben Sayın Başbakan'ın, Cumhurbaşkanı adayı olacağı inancındayım. Abdullah Gül çok iyi bir Cumhurbaşkanı oldu. Ama Erdoğan aday olursa, Sayın Gül'ün aday olacağını sanmıyorum. Geçmişte olduğu gibi oturur konuşurlar. Kamuoyunda kendilerini tartıştıracak bir durum içine girmezler.

* Burhan Kuzu (TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı): Yasada, ''7 yıllığına bir kez seçilir' diye hüküm var. Tekrar seçilememesi konusunda anayasaya aykırılık görmüyorum; tekrar seçilememesi lazım.

* Egemen Bağış (AB Bakanı ve Başmüzakereci): Bağış, Gül için Cumhurbaşkanlığı sonrasında uluslararası bir görev olabileceğinin işaretini vermişti. Bağış, "NATO, Sayın Cumhurbaşkanımızdan daha iyi bir genel sekreter bulamaz. Bundan hiçbir endişem yok. Ama Sayın Cumhurbaşkanımız böyle bir görevi kabul eder mi, etmez mi, onu bilemiyorum" demişti.

* Nurettin Canikli (Ak Parti Grup Başkanvekili): Düzenlemeyi teklif ederken mantık şuydu: Anayasanın eski hükümlerine göre seçilen Cumhurbaşkanı için eski hükümlerin uygulanması gerekir. 7 yıllık süre için seçilir ve bir daha seçilemez. İnancımız, yorumumuz bu olduğunu için düzenlemeyi getirdik.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39