• BIST 9093.58
  • Altın 2324.208
  • Dolar 32.3676
  • Euro 34.9781
  • Kayseri 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 19 °C

abdullah öcalan televizyon istemediki

abdullah öcalan televizyon istemediki
İmralı'da Abdullah Öcalan'la görüşen kardeşi Mehmet Öcalan, "Televizyon kendi talebi değildi. Cezaevi müdürü ikna etmiş. O nedenle almış" dedi.
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın Öcalan'ın odasına cumartesi gününden itibaren televizyon konulduğunu açıklamasının ardından bir açıklamada bugün ziyaretine giden kardeşi Mehmet Öcalan'dan geldi.

Mehmet Öcalan, Abdullah Öcalan'a televizyon verilmesine ilişkin soru üzerine,''Televizyon kendi talebi değildi'' dedi.

''Televizyon kendi talebi değil miydi?'' sorusuna Öcalan,''Hayır kendi talebi değildi. Cezaevi müdürü ikna etmiştir. O nedenle almıştır. Yoksa ben televizyonu almayacaktım dedi'' cevabını verdi.

'PARİS'TEKİ SALDIRIYI KINADI'
Mehmet Öcalan, ağabeyi ile görüşmek için gittiği İmralı Adası'ndan dönüşünde jandarma karakolu önünde bekleyen basın mensuplarına şu açıklamayı yaptı:

''Görüşme normaldi. Çok üzüntülü bir görüştü. (Paris'te üç kadının öldürülmesi) Fransa'daki katliamı -çok üzülmüştür- kınıyor. Eğer bu katliamın önü bir an önce herkes... Yani bunun ismini ne koyarsak koy bir an önce açıklığa kavuşması gerekiyor. Eğer, bu katliam bir işarettir. Bunun için çok üzüntülüydü.

O üç tane Kürt kadının öldürülmesi dolayısıyla ailelerine başsağlığı diledi. Diyeceklerim bunlardır.''

Öcalan,''Görüşmede başka herhangi bir şey gündeme geldi mi?'' sorusuna''İleriki aşamada eğer eş başkanlar gelirse o zaman açıklayabilirim'' karşılığını verdi.''Hangi konuyla ilgili'' sorusu üzerine Öcalan,''Bu süreçle ilgili... Süreç...'' ifadesini kullandı.

Ardından Mehmet Öcalan ve beraberindekiler, kendilerini bekleyen özel otomobille Gemlik'ten ayrıldılar.

Mehmet Öcalan, 17 Kasım 2012'de de adaya giderek ağabeyi Abdullah Öcalan ile yüz yüze görüşmüştü. Öcalan, aynı gün yaptığı yazılı açıklamada, yüz yüze görüştüğü İmralı Cezaevi'ndeki ağabeyi Abdullah Öcalan'ın, cezaevlerindeki açlık grevi eylemlerine bir an önce son verilmesi çağrısında bulunduğunu belirtmişti.
beyazgazete
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39