• BIST 9151.98
  • Altın 2324.488
  • Dolar 32.3582
  • Euro 34.9376
  • Kayseri 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 15 °C

Ablasının boğazını kesen gence yaş indirimi

Ablasının boğazını kesen gence yaş indirimi
Beyoğlu’nda ablasını öldürüp, babasıyla birlikte bir valiz içerisinde sokağa bıraktığı öne sürülen Suriyeli R.A.M.’nin 14 yıldan 20 yıla kadar hapsi istendi.

Babanın azmettirmesiyle cinayetin işlendiği belirtilen iddianamede, ilk etapta cinayeti kabul etmeyen katil zanlısının babası tarafından evden kovulduğu anlatıldı. 5 Haziran gecesi Beyoğlu Bülbül Mahallesi Aşıklar Sokak üzerinde bir valizin içinde Suriye uyruklu Musayı Al Mousa’nın (25) cesedi bulunmuş soruşturma kapsamında genç kızın 17 yaşındaki kardeşi R.A.M. tutuklanmıştı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından cinayete ilişkin yürütülen soruşturma tamamlandı. İstanbul çocuk savcılığınca hazırlanan iddianamede soruşturma kapsamında tutuklanarak cezaevine gönderilen R.A.M.'nin Suriye'de meydana gelen iç karışıklık nedeniyle 8 ay önce ailesi ile birlikte İstanbul'a gelerek Beyoğlu'nda yaşamaya başladığı anlatıldı.

İddianamede katil zanlısı R.A.M. ve soruşturma kapsamında tanık olarak dinlenen ağabeyi Moutasem Al Mousa’nın anlatımlarına göre tüm aile bireylerinin Özgür Suriye Ordusu taraftarı olduğu, öldürülen genç kız Musayı Al Mousa’nın ise Suriye’de iktidarda olan Esad yönetimi yanlısı olduğu belirtildi.

"KOCASINI ESAD YÖNETİMİNE İHBAR ETTİ, ASKERLERLE İLİŞKİYE GİRDİ" 
İddianamede cinayetten 25 gün önce İstanbul'a gelerek ailesi ile aynı evde yaşamaya başlayan evli ve iki çocuklu Musayı Al Mousa’nın Suriye’de iken kocası Nizam’ı, “Özgür Suriye Ordusu taraftarıdır” diyerek Esad yönetimine ihbar ettiği ifade edildi. İhbar üzerine Suriye yönetimince Al Mousa’nın kocası Nizam’ın tutuklandığı sonrada öldürüldüğü ifade edildi. Başka Özgür Suriye Ordusu taraftarlarını da aynı şekilde ihbar eden maktüle Al Mousa’nın iddiaya göre Suriye yönetimine bağlı askerlerle ilişkiye girdiği (zina yaptığı) bütün bu karşıt görüş ve olaylar nedeniyle ailesi ile tartışmalar içerisine girdiği anlatıldı.

"CİNAYETİ KABUL ETMEYİNCE EVDEN KOVULDU" 
Cinayetten bir hafta önce kızının davranışları ve eylemlerini beğenmeyen ve ona kızan baba Adnan Al Mousa'nın, önce büyük oğlu Moutasem Al Mousa'dan kız kardeşi Musayı Al Mousa’yı öldürmesini istediği iddia edildi.  İddianamede baba Adnan Al Mousa'nın büyük oğlunun cinayet teklifini kabul etmemesi üzerine küçük oğlu R.A.M'den ablasını öldürmesini istediği, bu teklifi kabul etmeyen oğlunu tehdit ederek evden kovduğu öne sürüldü.

“YA SURİYE’YE GİDERİM, YA ÖLÜRÜM” 
Evden kovulan katil zanlısı R.A.M.’nin cinayetin işlendiği 5 Haziran 2014'de eve döndüğü anlatılan iddianamede baba Adnan Al Mousa'nın, kızı Musayı Al Mousa ile gece 01.00 sıralarında karşıt görüşü ve beğenmedikleri davranışları nedeniyle tartışmaya başladıkları tartışma sırasında çocuk ve koca istemediğini belirten genç kızın Suriye'ye gideceğini söylediği, babasının da "Sakın sen gitme. Gidersen bizim başımızı öne eğmiş olursun" dediği kaydedildi. "Ya giderim ya ölürüm" diye karşılık veren Musayı Al Mousa’nın eşyalarını toplayarak Suriye'ye gitmeye hazırlanırken babası Adnan Al Mousa'nın R.A.M.'ye "Onu öldür" dediği iddia edildi.

"BOĞAMAYINCA BIÇAKLA BOĞAZINI KESTİ " 
Babanın talimatı üzerine katil zanlısı R.A.M.'nin ablası Musayı Al Mousa’nın önce boğazını sıkarak öldürmeye çalıştığı, bunu başaramayınca mutfaktan aldığı ekmek bıçağını ablası Musayı Al Mousa’nın boğazına bir kez vurarak öldürdüğü öne sürüldü.

Olaydan sonra babası Adnan Al Mousa ile katil zanlısı R.A.M.'nın birlikte Musayı Al Mousa’nın cesedini bir çantaya sıkıştırarak sokağa çıkarttıkları anlatıldı. Yaklaşık 100 metre kadar giden baba ile oğlun içinde ceset bulunan çantayı sokak içinde bulunan arabaların arasına bırakıp evlerine döndükleri belirtildi. R.A.M.'nin evde ablası Musayı Al Mousa’nın boğazına vurduğu bıçağı yıkayıp tekrar mutfağa bıraktığı, evde bulunan kan lekelerini temizledikleri iddia edildi.

İddianamede R.A.M.'nin firari şüpheli olan babası Adnan Al Mousa'nın azmettirmesi ile ablası Musayı Al Mousa’yı önce boğarak öldürmeye çalıştığı, ölmeyince de bıçakla boğazına vurarak kasten kardeş öldürme suçunu işlediği anlatıldı. R.A.M.'nin yaşının 18 yaşından küçük olduğu hatırlatılan iddianamede bu nedenle R.A.M’nin ağırlaştırılmış müebbet hapis yerine 14 yıldan 20 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi. İddianamede firari baba Adnan Al Mousa ilgili soruşturmanın ise devam ettiği kaydedildi.

İHA

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39